Termékeink

CALCIVID FILMTABLETTA 60X

Cikkszám: CV6585
2 715 Ft
2 586 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 45 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
 

 • Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei egy hónapon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.
 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:
 

 • 1. Milyen típusú gyógyszer a CalciviD filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 • 2. Tudnivalók a CalciviD filmtabletta szedése előtt
 • 3. Hogyan kell szedni a CalciviD filmtablettát?
 • 4. Lehetséges mellékhatások
 • 5. Hogyan kell a CalciviD filmtablettát tárolni?
 • 6. További információk


1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CALCIVID FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?


A készítmény a kalcium (kalcium-karbonát formájában) és a kolekalciferol (D3-vitamin) kombinációja. Alkalmazása ajánlott a csontképzéshez és a normális csontanyagcseréhez nélkülözhetetlen kalcium és kolekalciferol (D3-vitamin) hiányának megelőzésére és kezelésére idős betegeknek.
Ajánlott továbbá kalcium- és D-vitaminpótlásra a csontritkulás (oszteoporózis) specifikus kezelésének kiegészítéseként olyan betegeknek, akiknél a D-vitamin- és a kalciumhiány veszélye fennáll.2. TUDNIVALÓK A CALCIVID FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT


Ne szedje a CalciviD filmtablettát
 

 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a CalciviD filmtabletta egyéb összetevőjére
 • ha vesekövességben szenved
 • ha veseelégtelenségben szenved
 • ha magas a vérének D-vitamin szintje
 • ha a vizeletének kalcium szintje tartósan magas vagy magas a vérének kalcium-szintje
 • A CalciviD filmtabletta hidrogénezett szójabab olajat tartalmaz. Ne szedje a készítményt, ha szója vagy földimogyoró allergiája van.A CalciviD filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható


CalciviD filmtabletta szedése előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét:

 • ha vesebetegségben szenved vagy vesefunkciói károsodottak
 • ha szarkoidózisban (ismeretlen eredetű, különböző helyeken csomók, duzzanatok képződésével járó gyulladásos megbetegedés) szenved
 • ha Ön hajlamos a vesekőképződésre
 • ha Ön mozgásképtelen, csontritkulásban szenvedő beteg


Ezekben az esetekben a kalcium- és/vagy D3-vitamin-pótlás szükségességéről kezelőorvosának kell döntenie.
Kérje ki kezelőorvosa véleményét, ha egy hónapnál tovább orvosi felügyelet nélkül szedi a CalciviD filmtablettát.
Oszteoporózis esetén a CalciviD filmtablettával történő kezelés megkezdése előtt kezelőorvosa ellenőrizheti az Ön vérkalcium-szintjét.

A CalciviD filmtabletta hosszantartó szedése esetén rendszeresen ellenőrizni kell a vér kalcium szintjét. Az eredménytő függően orvosa csökkentheti az adagot vagy úgy is dönthet, hogy megszakítja a kezelést.

A CalciviD filmtabletta nem gyermekek és serdülőkorúak kezelésére szánt gyógyszer.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető
 

 • más kalcium vagy D-vitamin-tartalmú készítményekkel, mert ezen készítmények és a CalciviD filmtabletta egyidejű szedése a vér kalcium szintjének jelentős emelkedéséhez vezethet, mely káros mellékhatásokat okozhat. CalciviD filmtablettával együtt ne szedjen más kalcium vagy D-vitamin-tartalmú készítményeket orvosi javaslat nélkül.
 • tiazid-típusú vizelethajtó gyógyszerekkel
 • szájon át vagy injekció formájában adott kortikoszteroidokkal (gyulladáscsökkentők)
 • szívglikozidokkal (szívelégtelenség kezelésére alkalmazott készítmények)


Óvatosan adható
 

 • ioncserélő gyantákkal, mint pl. kolesztiraminnal, vagy hashajtókkal, mint pl. a paraffinolaj, mert ezek a gyógyszerek csökkentik a D-vitamin felszívódását.
 • tetraciklin (antibiotikum) tartalmú gyógyszerekkel, mert a kalcium-karbonát befolyásolhatja ezek felszívódását. Ezért a tetraciklin készítményt legalább 2 órával a CalciviD filmtabletta bevétele előtt, vagy 4-6 órával a CalciviD filmtabletta bevétele után kell bevenni.
 • a CalciviD filmtabletta és a nátrium-fluorid vagy biszfoszfonátok (csontritkulás kezelésére alkalmazott készítmények) egyidejű szedése esetén e gyógyszereket legalább 3 órával a CalciviD filmtabletta bevétele előtt kell bevenni.
 • Rifampicinnel (tuberkolózis kezelésésére alkalmazott gyógyszer), fenitoinnal (epilepszia elleni szer) és barbiturátokkal (epilepszia elleni és altató szerek), mivel csökkenthetik a D-vitamin hatását.
 • Esztramusztinnal (kemoterápiában használható szer), tireoid hormonnal (pajzsmirigy hormon) vagy vas, cink, stroncium tartalmú készítményekkel, mivel felszívódásuk csökkenhet. Ezeket a készítményeket a CalciviD filmtabletta bevétele előtt vagy után legalább 2 órával kell bevenni.A CalciviD filmtabletta egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

A spenótban, sóskában és a rebarbarában lévő oxálsav, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékben található fitinsav gátolhatja a kalcium felszívódását. Magas oxál- és fitinsav tartalmú ételek fogyasztását követő 2 órán belül ne vegyen be CalciviD filmtablettát.Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség alatt a napi kalcium bevitel nem haladhatja meg az 1500 mg-ot a D-vitamin bevitel pedig a napi 600 NE-t (NE=nemzetközi egység). Terhesség alatt a kalcium- és D-vitamin túladagolás kerülendő, a folyamatosan fennálló magas kalcium-vérszint károsan hat a magzat fejlődésére. Terhesség alatt a CalciviD filmtabletta a javasolt adagban kizárólag kalcium és D-vitamin hiány esetén alkalmazható. Egyéb esetekben a CalciviD filmtabletta adagja nem haladhatja meg a napi egy tablettát.
Szoptatás alatt adható a CalciviD filmtabletta, de a gyermekorvost tájékoztatni kell erről, mivel kalcium és a D-vitamin bejut az anyatejbe. Ezt a gyermekorvosnak figyelembe kell vennie, amikor az Ön gyermekének D-vitamint rendel.


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nincs adat arra, hogy a gyógyszer szedése befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.


Fontos információk a CalciviD filmtabletta egyes összetevőiről

A CalciviD filmtabletta hidrogénezett szójabab olajat tartalmaz, ezért abban az esetben, ha Ön szójára vagy földimogyoróra allergiás, ne szedje a CalciviD filmtablettát.
A CalciviD filmtabletta kis mennyiségben szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CalciviD FILMTABLETTÁT?


A CalciviD filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény szokásos adagja felnőtteknek és időseknek naponta 2x1 filmtabletta.
A filmtablettát célszerű étkezést követően egy-másfél órán belül, egy pohárnyi vízzel vagy gyümölcslével egészben bevenni. Szükség esetén kettétörhető.
A készítményt a kalcium- és D-vitamin-pótlást indokló állapot vagy betegség (csontritkulás) fennállása alatt folyamatosan javasolt szedni. Csontritkulás esetén kiegészítő kezelésként alkalmazva, az alkalmazás időtartamát illetően évente beszéljen kezelőorvosával.
Orvosi ellenőrzés nélkül ne szedje a gyógyszert egy hónapnál tovább, ha mégis hosszabb ideig kívánja szedni, ezt beszélje meg kezelőorvosával.


Ha az előírtnál több CalciviD filmtablettát vett be

A javasoltnál nagyobb adagok bevétele kalcium- és D-vitamin túladagolást idézhet elő.
A kalcium-túladagolás tünetei: étvágytalanság, fokozott szomjúság, hányinger, hányás, székrekedés, hasi fájdalom, izomgyengeség, fáradtság, zavartság, normálisnál több vizelet ürítése, csontfájdalom, mészlerakódás a vesékben, súlyos esetekben szívritmuszavar. Szélsőséges esetben a kalcium-túladagolás kómához, halálhoz vezethet. A tartósan magas kalcium vérszint visszafordíthatatlan vesekárosodást, a lágyszövetek meszesedését idézheti elő. Teendő: A CalciviD filmtabletta szedését abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni.


Ha elfelejtette bevenni a CalciviD filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott filmtabletta pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést az előírások szerint.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK


Mint minden gyógyszer, így a CalciviD filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A CalciviD filmtabletta mellékhatásai szervrendszerek és előfordulási gyakoriságuk szerint a következő csoportokba sorolhatók:
 

 • Nem gyakori: 1000 betegből 1- 100 esetében jelentkezik.
 • Ritka: 10 000 betegből 1-100 esetében jelentkezik.


Nem gyakori mellékhatások: a vér kalciumszintjének jelentős emelkedése (hiperkalcémia) – tünetei: hányinger, hányás, étvágytalanság, székrekedés, gyomorfájdalom, csontfájdalom, olthatatlan szomjúság érzés, gyakori vizeletürítés, izomgyengeség, álmosság, zavartság; vagy a vizelet kalcium tartalmának nagyfokú növekedése (hiperkalciuria).

Ritka mellékhatások: székrekedés, puffadás, hányinger, hasi fájdalom, hasmenés, viszketés, bőrkiütések és csalánkiütések. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5. HOGYAN KELL A CALCIVID FILMTABLETTÁT TÁROLNI?


Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a CalciviD filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK


Mit tartalmaz a CalciviD filmtabletta?

A készítmény hatóanyagai: 400 NE kolekalciferol (10 µg), 600 mg kalcium (1500 mg kalcium-karbonát formájában) filmtablettánként. Egyéb összetevők: Tablettamag: magnézium-sztearát, kroszpovidon (A típus), kopovidon (K-érték: 25,2-30,8), mikrokristályos cellulóz, szacharóz, zselatin, dl-α-tokoferol (E307), hidrogénezett szójababolaj, kukoricakeményítő. Bevonat (Sepifilm 4202 yellow): sárga vas-oxid (E172), hipromellóz (15mPa s), titán-dioxid (E 171), makrogol 400, talkum. Milyen a CalciviD filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Okkersárga, hosszúkás alakú, egyik oldalán törővonallal ellátott filmtabletta, 10 filmtabletta PVC/Alu buborékfóliánként, és 3 vagy 6 buborékcsomagolás dobozonként.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Tel: 06-1-430-5500
Fax: 06-1-250-7251
E-mail: info@beres.huGyártó:

Béres Gyógyszergyár Zrt.
5005, Szolnok
Nagysándor J. út 39.


OGYI-T-9153/01 30x
OGYI-T-9153/02 60x


Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010. 06. 21.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról

3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat


Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis a
füldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabb
ideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugód
élettartamát.

 • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.
 • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el

Hírlevél feliratkozás