Termékeink

FÜLGYERTYA MAYA

fülgyertya maya.jpg
Cikkszám: CV7024
1 020 Ft
803 Ft + ÁFA
Egység: 2 dbBruttó egységár: 510 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Hatóanyagok


Natúr: fülzsír eltávolítására, és fülzúgás esetén.
Eukaliptusz: meghûlés ellen, torokgyulladás
esetén, fertõtlenítõ, immunerõsítõ hatású.
Zsálya: erõsítõ, gyulladáscsökkentõ, élénkítõ, fertõtlenítõ.
Kakukkfû: hurutoldó, görcsoldó, idegerõsítõ.
Levendula: görcsoldó, immunerõsítõ, nyugtató
hatású, fejfájás, alvási zavarok esetén.
Orbáncfû: antidepresszívum, immunstimuláló, görcsoldó.
Kamilla: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, nyugtató.

Testgyertya: Natúr és aromásított. Gyulladások, hurutok, fájdalmak ellen

A kezelés menete

A Maya fülgyertya használata: Fektesd a kezelendõ személyt az oldalára, kényelmesen. A haját, arcát takard le egy törölközovel, és készíts a kezed ügyébe egy tálkába vizet. A gyertyát vízszintesen tartva gyújtsd meg a nem kúpos végénél. (Vigyázz, ilyenkor még elofordulhat, hogy elcseppen a viasz!) Amikor a gyertya egyenletesen lángra kapott a kúpos végét helyezd a kezelendõ fülbe, és a kezelés alatt tartsd függõlegesen. A kezelés akkor hatásos, ha égés közben nem jön ki füst a gyertya mellett a fülbõl. Hagyd elégni a viaszrúd 2/3-át, majd óvatosan vedd ki a fülbõl a gyertya maradékát, és az odakészített vízbe nyomva oltsd el! Ismételd meg a kezelést a másik fülön is.
Ezután 15 percig hagyd pihenni a beteget. Minden alkalommal mindkét fület kezeld.

A Maya testgyertya használata: Köldökbe, vagy a kezelni kívánt helyen a borfelületre helyezzük. (Figyelj rá, hogy ne a gézfilterrel ellátott végét gyújtsd meg!)

FIGYELMEZTETÉS: Használata nem helyettesíti a szakorvosi kezelést!

Gyermekeknél a tisztítás kizárólag felnõtt jelenlétében végezhetõ.
Tilos! Perforált dobhártya esetén, illetve ha a páciens a gyertya anyagára, vagy a benne lévõ hatóanyagra allergiás. Gyermekeknél 1 éves kor alatt nem ajánlott

A gyertya hatásai

A Maya - Fülgyertya & Testgyertya egy kétezer éves õsi gyógymód eszközét eleveníti fel. Használói szerint nemcsak a fül panaszait orvosolhatja, mérsékelheti, hanem a testben bárhol felbukkanó gyulladásokat, fájdalmakat is. A jótékony hatások számtalan alkalommal a kezelt személyek által elismerten érvényesülnek, mégis azon tulajdonságait tartom fontosnak hangsúlyozni, melyek a mai orvosi gyógyítás felfogása szerint is objektíve pozitív eredményeket hozhatnak.

Elsõ ezek közül az égés folyamán keletkezõ hõhatás, mely egyértelmûen már magában is kedvezõ gyulladásos panaszok esetében.

A másik hatás a fizikából ismert un. kéményhatás, mely a meleg és hideg levegõ térfogatsúly-különbségének hatására a csõszeru gyertya belsejében nyomáscsökkenést okozva csekély mértékû szívóhatást gyakorol a külsõ hallójárat sejtjeire, ezáltal a fülben vérbõség alakul ki, nõ a véráramlás sebessége. Ez egyértelmûen - mint egy kímélõ masszírozás- frissítõ, élénkítõ, pezsdítõ hatást vált ki.

Harmadrészt -mint fontos tényezõt- említeném a gyertyában felhasznált gyógynövénykivonat hatását. Égés közben a gyógynövénykivonat intenzív párolgásba kezd és a csõtestben uralkodó turbulens légmozgás következtében a hallójárat felületén kifejti az orvostudomány által is ismert, kimutatott hatását. Ez a hatás így sokkal kímélõbb és intenzívebb, mint ha ugyanazt a hatóanyagot cseppek formájában juttatnánk a fülbe. A fülcseppek feláztathatják a hámsejteket, szerencsétlen esetben a dobhártyára juthatnak, folyhatnak, ami átmeneti hallásromlást, kellemetlen érzést okozhat a kezelt személynek, emellett nem egyenletes az eloszlásuk a hallójáratban, nem a teljes felületen hatnak. Ezzel ellentétben az égés során párolgó gyógynövény-hatóanyag mintegy szárazgõzként, a hõ következtében intenzíven, és egyenletesen fejti ki jótékony hatását.

Az, hogy a gyertya belsejében az égés utáni maradék a gyertya által kihozott fülzsír lenne - tévhit, bár egyértelmû, hogy a hõhatásra a fülzsír egy része már az égés során szublimáció utján kijut a fülbõl.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!