Termékeink

PHYTENEO KOLODIUM FORTE OLDAT 10ML

kolodium forte.jpg
Cikkszám: CV7286
2 135 Ft
1 681 Ft + ÁFA
Egység: 10 mlBruttó egységár: 213 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

Phyteneo Kolodium Forte oldat bőrelváltozások (szemölcs, tyúkszem, bőrkeményedés) kezelésére, a megkeményedett, hiperkeratotikus bőr, a tyúkszem és a szemölcs kíméletes eltávolítására úgy, hogy ún. keratolítikus hatásának köszönhetően leválasztja a felső, érett, durva, hiperkeratotikus bőrréteget.

- hatékonyan eltávolítja a szemölcsöt, a tyúkszemet és a bőrkeményedést
- gazdaságos és fájdalommentes kezelés
- az első választandó biztonságos módszer, minimális mellékhatással és egészségügyi kockázattal
- a legnagyobb mennyiségben eladott készítmény a szemölcsök, tyúkszemek, bőrkeményedések és hiperkeratózis kezelésére Csehországban

Hatóanyag 1 g készítményben:
Terebinthinae etheroleum rectificatum (terpentinolaj) 1,6mg
Chelidonii extractum fluidum (vérehulló fecskefű kivonat) 22mg
- vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) etanolos kivonata
Kolodium (nitrocellullóz alkoholos oldata) szalicilsav 0,16g és tejsav 0,16g

Segédanyagok
- Tujacserje
- Ricinusolaj

Adagolás és az alkalmazás

Legjobb ha a kupakon lévő spatulával közvetlenül az érintett területre felviszi a készítményt. Nagyobb felületen történő alkalmazáskor egyenletesen el kell oszlatni. A felvitelt követően az oldat gyorsan megszárad, és fehér filmet képez a bőr felületén.

Ha a készítményt olyan felületen alkalmazzák, ahol gyorsan letörlődik (pl. láb stb.) akkor érdemes az alkalmazás helyét ragtapasszal befedni. Az alkalmazást addig kell ismételni, amíg a hiperkeratotikus bőrt fájdalommentesen el nem lehet távolítani.

A készítményt kizárólag az érintett területre szabad felvinni, hogy az ne érintkezzen a környező egészséges bőrfelülettel. Ha a készítmény első alkalmazása után nem látható semmifelé változás, akkor se növelje az alkalmazott mennyiséget, illetve az alkalmazás gyakoriságát. A készítmény hatása egyénenként eltérő. Előfordulhat, hogy a használat első hatásai csak néhány nap múlva figyelhetők meg.

A bőr felső rétegének eltávolítása előtt legjobb, ha az érintett területet meleg, konyhasós vízbe helyezik öt percre. Utána meg kell szárítani, és amennyiben a szövet magától nem jön le, akkor óvatosan le kell dörzsölni például egy habkő segítségével. Ügyelni kell arra, hogy ebben az esetben a bőr, például vírus okozta megbetegedése (szemölcs) átvihető másik személyre, ezért célszerű a saját eszközünket használni.

A készítmény javasolt folyamatos alkalmazása maximum 10 nap.
A készítmény felhasználását 5–7 nap múlva lehet ismét megkezdeni.

Ellenjavallatok:
A készítmény nem alkalmazható a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén. A készítményt nem szabad egészséges bőrre és nyálkahártyára felvinni, illetve nem alkalmazható a nemi szerveken és a végbél területén lévő szemölcsön, valamint anyajegyeken.

Mellékhatások:
Ritkán előfordulhat égő érzés az alkalmazás helyén, illetve egészséges bőrön történő alkalmazás esetén irritáció léphet fel.

Figyelmeztetések:
Terhes és szoptató nők a készítményt csak szakorvosi konzultációt követően használhatják. 3 évnél fiatalabb gyermekeknél nem alkalmazható. 15 év alatti gyermekek a készítményt csak felnőtt felügyelete mellett használhatják.
Cukorbetegeknek a készítmény használatáról konzultálniuk kell kezelőorvosukkal.
Érzékeny bőrű betegeknél a készítmény körültekintéssel alkalmazható, és a készítmény hatását először ki kell próbálni az érintett bőr egy kis területén 2–3 napon keresztül.
A készítmény bármely összetevőjével szembeni allergia vagy túlérzékenység esetében nem használható.

Orvostechnikai eszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás