Termékeink

CHINOFUNGIN SPRAY 100 G 100 G

chinofungin.jpg
Cikkszám: CV735
3 050 Ft
2 905 Ft + ÁFA
Egység: 100 dbBruttó egységár: 30 Ft / 1 db
Átmenetileg nem elérhető!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: A KÜLSŐ, KÖZVETLEN CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETENDŐ ADATOK

/ Címkés PIL /

Adagolószeleppel és feltéttel ellátott fémtartály

1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSEChinofungin külsőleges oldatos spray

tolnaftát2. HATÓANYAG(OK) MEGNEVEZÉSEHatóanyaga 2 g tolnaftát 100 g folyadékban3. SEGÉDANYAGOK FELSOROLÁSASegédanyagok: semleges olaj, etil-acetát, alkohol (abszolút).4. GYÓGYSZERFORMA ÉS TARTALOMKülsőleges oldatos spray

100 g

5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I)A készítmény gombás bőrfertőzések kezelésére, ill. megelőzésére szolgál.Kezelés: szappanos, meleg vizes lemosás után naponta 2-szer a gondosan leszárított bőrfelületre permetezni. A kezelés időtartama legalább 2-4 hét. Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli, célszerű a kezelést a tünetek megszűnése után még 2 hétig folytatni a fertőzés ismételt fellángolásának megelőzése érdekében. Ha a bőrfertőzés tünetei nem javulnak vagy rosszabbodnak a 4 hétig tartó kezelést követően, forduljon kezelőorvosához.Bizonyos bőrfelszínt érintő gombás fertőzések esetén, ill. arra hajlamos egyének esetében gyakran hosszú távú kezelési periódusokra van szükség. Ilyen esetekben kérje kezelőorvosa tanácsát.Nem alkalmazható:

- A hatóanyaggal, ill. a segédanyagokkal szembeni allergia esetén.

- A hajas fejbőr kezelésére, ill. a köröm gombás fertőzéseinek önálló kezelésére.

- Nyílt sebre.

- A szemek, az orr, a száj környékére.Figyelmeztetés:

A permet szembe ne kerüljön!

Ha a permet szembe kerül, alaposan öblítse ki, és azonnal forduljon orvoshoz.

A permetet ne lélegezze be!

A Chinofungin külsőleges oldatos spray alkalmazása terhesség és szoptatás alatt kerülendő.Mellékhatásként ritkán enyhe, égő, csípő, viszkető érzést okozhat. Ha ezek a tünetek tartósan fennállnak vagy rosszabbodnak, forduljon kezelőorvosához.

6. KÜLÖN FIGYELMEZTETÉS, MELY SZERINT A GYÓGYSZERT GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA KELL TARTANIA gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

7. TOVÁBBI FIGYELMEZTETÉS(EK), AMENNYIBEN SZÜKSÉGESKülsőleges használatra!

Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes! Alkalmazásakor a dohányzás és a nyílt láng használata tilos! A palackot felbontani, az előírástól eltérően használni nem szabad!

Sugárzó hőtől és napfénytől védeni kell!A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

8. LEJÁRATI IDŐFelhasználható: -ig.9. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOKLegfeljebb 25°C-on tárolandó.10. KÜLÖNLEGES ÓVINTÉZKEDÉSEK A FEL NEM HASZNÁLT GYÓGYSZEREK VAGY AZ ILYEN TERMÉKEKBŐL KELETKEZETT HULLADÉKANYAGOK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE, HA ILYENEKRE SZÜKSÉG VANLejárt vagy megmaradt készítményét kérjük, helyezze el a gyógyszertárakban erre a célra kihelyezett gyűjtőedénybe.

11. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK NEVE ÉS CÍMEA forgalombahozatali engedély jogosultja:

sanofi-aventis Zrt. 1045. Budapest Tó utca 1-5.Gyártó:

Hungaro-Gal Gyógyszergyártó Kft.

7400 Kaposvár, Jókai u. 5/a.

12. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA(I)OGYI-T–3537/0113. A GYÁRTÁSI TÉTEL SZÁMAGysz.:14. A GYÓGYSZER ÁLTALÁNOS BESOROLÁSA RENDELHETŐSÉG SZEMPONTJÁBÓLOrvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer. (VN)

15. AZ ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK

16. BRAILLE ÍRÁSSAL FELTÜNTETETT INFORMÁCIÓKChinofunginA betegtájékoztató engedélyezésének dátuma : 2009. január 23.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás