Termékeink

CAULOPHYLLUM THALICTROIDES D12 10G

caulophyllum thalictroides.JPG
Cikkszám: CV7582
1 435 Ft
1 367 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 144 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

EREDETE ÉS LEÍRÁSA:
CaulophyUum thalictroides, a Sóskabokorfélék családjából származik, évelő, tőkés növény,
amely Kanada és az Egyesült Államok hegyein lévő erdőkben nő.
A Calophyllum-ot az indiánok "blue cohosh"-nak, vagy .squaw root'vnak (=női gyökér) hívták,
mert az indián nők a szülés megkönnyítésére és a placenta eltávolításának meggyorsítására használták.
Az őstinktúra a növény föld alatti, száraz részéből készül.
A Caulophyllum egyes alkotóelemei hasonlítanak az Actaea racemosa-éra, tartalmaz például metil-cisztint, amely hormonhatású anyag.
ÁLTALÁNOS HATÁSA:
Az orvosi szakirodalomba a múlt században, dr. E.M. Hale vezette be.
A XIX. században körülbelül egy fél tucat amerikai szerző határozta meg, klinikai kísérletek alapján a Caulophyllum hatását:
- az uterusra és,
- a kéz és a láb kis-ízületeire.
UTERUS- TÜNETEK:
- Méhgörcsök, fájdalmas, kismennyiségű menstruáció.
- Terhes nőknél: vadfájások, álvajúdás. Szüléskor merev méhnyak, méh-ernyedéssel és leálló tágulással.
- Szülés után: fekete színű, kis mennyiségű, de hosszan elhúzódó vérzés (Secale cornutum).
Kimerültség és belső remegés-érzet.
IZÜLETI TÜNETEK:
- Reumatikus jellegű ujjpercközi fájdalmak (Actaea spicata, Polygonum aviculare). Kihagyó,
váltakozó, vándorló fájdalmak, amely a menstruáció elmaradásával súlyosbodik.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás