Termékeink

DIGIFUNGIN 1% KENŐCS 1X20 G

DIGIFUNGIN KENŐCS.jpg
Cikkszám: CV8076
1 060 Ft
1 010 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 53 Ft / 1 db
Átmenetileg nem elérhető!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: 4. sz. melléklete az OGYI-T-9406/01 sz. Forgalombahozatali engedély módosításának

Budapest, 2005. január 4.

Szám: 29212/41/04

Előadó: dr.Palotai K./Pné

Módosította: Kurnát Rita

Tárgy: Betegtájékoztató Módosítása (forg. eng. jog. névváltozás)Mielőtt elkezdené gyógyszerét szedni, alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 1-2 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Digifungin kenőcs?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a kenőcsöt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. TárolásDIGIFUNGIN 1% kenőcs

Hatóanyag: 10,0mg tolnaftát 1 gr kenőcsben

Segédanyagok: butil-hidroxitoluol, 96%-os etanol, glicerin, makrogol 1540, makrogol 400

A forgalombahozatali engedély jogosultja és gyártó:

WAGNER-PHARMA Gyógyszerfejlesztő, Gyártó és Forgalmazó Kft.

Budapest1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT DIGIFUNGIN KENŐCS?Tolnaftatra érzékeny gombafajok által okozott felületi gombás fertőzések helyi kezelésére. Egyes gombafajok okozta felületes bőrfertőzések helyi kezelésére: elsősorban ujjak közötti gombás fertőzés okozta hámlás, szőrzettel borított testrészek felületi gombás fertőzése, hajlatok gombás fertőzései okozta kipállás, lágyéktáji gombás fertőzés, felületes, lencsényi barna foltokat okozó gombás bőrfertőzés, gombás ekzema. Körömgombásodás kiegészítő kezelése.2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára

- ha a gyógyszer használata során a kezelt bőrfelületen viszketést, bőrpírt vagy bármi szokatlant észlel.Terhesség, szoptatás

Terhesség vagy szoptatás ideje alatti alkalmazás esetén kérjen tanácsot kezelőorvosától.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Fenti képességeket a készítmény nem befolyásolja

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Bizonyított gyógyszerkölcsönhatások nem ismertek. Jelenleg, illetve a közelmúltban szedett receptköteles vagy vény nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét3.HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KENŐCSÖT?A napi kezelések számát és a kezelés idejét a fertőzés típusa és súlyossága szabja meg. Általában szappanos, melegvizes lemosás után a szárazra törölt bőrfelületet naponta kétszer-háromszor kell bekenni.Ha nem tudja hogyan használja a gyógyszert, minden esetben kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

Vigyázzon arra, hogy a kenőcs szembe ne kerüljön.Ha a kenőcs alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha adagját elfelejtette alkalmazni:Ha elfelejti gyógyszerét használni, ahogy eszébe jut, folytassa az előírt módon.

4.LEHETESÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Digifungin kenőcsnek is lehetnek mellékhatásai.

Mielőbb értesítse orvosát, ha a következő tünetek bármelyikét észleli.

• Bőrizgató és érzékenységet kiváltó hatása elhanyagolható, bár előfordulhat viszketés, bőrkiütés. Ezek mind enyhe, ritkán előforduló mellékhatások.

Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5.TÁROLÁSSzobahőmérsékleten, legfeljebb 25oC-on tartandó.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-9406/01

Betegtájékoztató OGYI-eng.száma: 29212/41/04

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás