Termékeink

BEPANTHEN ROCHE" KENOCS 30 G 30 G"

bepanthen 30g.jpg
Cikkszám: CV957
1 015 Ft
967 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 34 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA
Bepanthen kenőcs
dexpantenol

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a BEPANTHEN kenőcs és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a BEPANTHEN kenőcs alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a BEPANTHEN kenőcsöt?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a BEPANTHEN kenőcsöt tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BEPANTHEN KENŐCS ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Bepanthen kenőcs bőrvédő, bőrgyógyító kenőcs. Hatóanyaga a dexpantenol, mely a bőr sejtjeiben gyorsan pantoténsav nevű vitaminná alakul át. A pantoténsav szerepet játszik mind a bőr felépítésében mind újraképződésében. A hatóanyagot (dexpantenolt) zsíros kenőcs alapanyagban tartalmazza.Alkalmazása javasolt:

§ Sebgyógyulás és hámosodás elősegítésére kisebb sérülések (banális égések és horzsolások), bőrirritáció (például radioterápia, fototerápia vagy UV fény expozíció után) esetén.

§ Kiegészítő kezelésként krónikus fekélyesedések és felfekvési seb, végbélnyílás körüli berepedések, bőrátültetés és a nőgyógyászatban méhnyaksebek esetében.

§ Rendszeres használattal a bőr szárazságának, berepedezettségének megelőzésére, védelmére, ill. kezelésére szolgál.

§ Szoptatás alatt a mell rendszeres ápolására és a sebes vagy berepedezett mellbimbó kezelésére.

§ Csecsemő ápolásakor a nedves pelenka okozta gyulladások, kidörzsölődések, bőrpír, valamint kiütések megelőzésére, kezelésére.

§ Kortikoszteroid-kezelés kiegészítőjeként, vagy azt követő kezelésre.

2. TUDNIVALÓK A BEPANTHEN KENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Bepanthen kenőcsöt

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy a Bepanthen kenőcs egyéb összetevőjére (hatóanyagokat, összetevőket ld. 6. pontban).A Bepanthen kenőcs fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ha Ön:

· allergiás valamire

· más egyéb betegsége is van,

· egyéb gyógyszert is szed vagy használ (a nem vényköteleseket is beleértve).

Ilyenkor kérje ki orvosa tanácsát.Terhesség szoptatás

A Bepanthen kenőcs használható terhesség idején és szoptatás alatt.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BEPANTHEN KENŐCSÖT?Szükség szerint naponta egyszer vagy többször, külsőleg, az érintett, megtisztított bőrfelületre kell kenni. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.Hogyan kell alkalmazni szoptató kimamáknak mellbimbó ápolásakor?

Minden szoptatás után öblítse le, törölje szárazra és kenje be a mellbimbót.Hogyan kell alkalmazni csecsemők ápolásakor?

Minden tisztába tevéskor, miután vízzel lemosta és megszárította a baba fenekét és ágyékát, kenje be az érintett területet.

Ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, sügősen forduljon orvosához.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Bepanthen kenőcs is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A Bepanthen kenőcs használatakor ritkán előfordulhatnak átmeneti allergiaszerű bőrtünetek.

Ha ezek a mellékhatások súlyossá válnak, vagy ha a betegtájékoztatóban említett mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel pl. szokatlan bőrelváltozást, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL TÁROLNI A BEPANTHEN KENŐCSÖT?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Használat után jól zárja le a tubust.

Legfejlebb 25 °C-on tárolandó.A dobozon, tubuson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Bepanthen kenőcsöt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Bepanthen kenőcs?

- A készítmény hatóanyaga: 50,0 mg dexpantenol 1 g kenőcsben.

- Egyéb összetevők: sztearil-alkohol, cetil-alkohol, fehér viasz, mandula olaj, „Protegin X”, fehér vazelin, folyékony paraffin, gyapjúviasz, tisztított víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Krémszínű, homogén kenőcs gyapjúviasz szaggal.

3,5 g vagy 30 g vagy 100 g kenőcs csavaros műanyag kupakkal lezárt lakkozott alumínium tubusba töltve. A tubus kartondobozban található.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Bayer Hungária Kft.,
kúpot és annak csúcsánál kezdve bontsa

       fel a fóliát, majd a kúpot helyezze mélyen fel a hüvelybe.

 

- 2 -

 

 

Mi az ajánlott adag?

Naponta egy hüvelykúp alkalmazása ajánlott.

 

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Egyéni túlérzékenység esetén enyhe, átmeneti csípős érzés ritkán előfordulhat.

 

Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?

A hüvelykúp enyhén szennyezheti a fehérneműt, ezért szükség esetén tisztasági betét használatát javasoljuk.

Amennyiben a Génia néhány napon belül nem enyhíti, illetve a kúra alatt nem szünteti meg a panaszokat, hagyja abba a kúp alkalmazását és kérje ki szakember véleményét. A készítmény a dobozon feltüntetett lejárati időn túl ne használja fel!

 

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

Panaszai kezelésére legfeljebb 5 hétig alkalmazható a készítmény, megszakítás nélkül. Ha panaszai nem szűnnek meg vagy ismételten jelentkeznek, új kúra kezdhető. Megelőzés céljából heti két  alkalommal javasolt a kúp használata. Egy kúra időtartama ugyancsak 5 hét.

 

Hogyan kell tárolni a készítmény?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

 

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

 

Csomagolási egység: 10 db

 

Nyilvántartási szám: OGYI-237/1991

 

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Vepex Kft.

                                                                       1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 67.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007.04.30.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás