Termékeink

VITAFLO PKU EXPRESS 15 NARANCS ÍZŰ 30X25

Cikkszám: CV53240
73 334 Ft
69 842 Ft + ÁFA

Termékismertető / Betegtájékoztató

Jelleg: Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer fenilketonúriában szenvedő betegek részére.

Fő jellemzők: Fenilalanin-mentes, fehérjét helyettesítő, esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, szénhidrátot, cukrot, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, édesítőszert (ízesített változat) tartalmaz.

Javallat: Kizárólag bizonyított fenilketonúria esetén adható.

Alkalmazási meghatározások: Egyedüli tápanyagforrásként és parenterálisan nem alkalmazható. Fogyasztása a natúr íz esetén 6 hónapos kortól, az ízesített változatok esetén 1 éves kortól ajánlott 10 éves korig. Az étrendet előírt mennyiségű természetes fehérjével, vízzel és egyéb tápanyagokkal kell kiegészíteni, hogy a fenilalanin, folyadék és általános tápanyagbeviteli-követelmények biztosítva legyenek.

Összetevők: Szacharóz, keményítő, módosított keményítő, maltodextrin, aroma, édesítőszer (Aceszulfám-K), színezék, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. Narancs íz esetén: emulgeálószer( szójalecitin).

Összetétel 100 g tápszerporra vonatkoztatva (natúr ízű):
Fehérje ekvivalens: 41,7 g;
Szénhidrát össz.: 42,9 g; ebből cukrok: 27,1 g;
Zsír: <0,05 g, ebből telített: 0 g;
Ásványi anyagok: Na: 379 mg; K: 938 mg; Cl: 583 mg; Ca: 1083 mg; P: 825 mg; Mg: 167 mg;
Nyomelemek: Fe: 14 mg; Zn: 11 mg; Cu: 0,8 mg; Mn: 1,7 mg; I: 138 ľg; Cr: 71 ľg; Mo: 50 ľg; Se: 35 ľg;
Vitaminok és egyéb anyagok: A-vitamin: 600 ľg-RE; D3-vitamin: 14,6 ľg; E-vitamin: 9 mg-ą-TE; K1-vitamin: 41 ľg; B1-vitamin: 1 mg; B2-vitamin: 1,2 mg; B6-vitamin: 1,1 mg; B12-vitamin: 2 ľg; C-vitamin: 63 mg; Niacin: 14 mg; Pantoténsav: 5 mg; Folsav: 208 ľg; Biotin: 25 ľg; Kolin: 279 mg;
Élelmi rost: - g;
Só: 0,95 g.
Összetétel 100 g tápszerporra vonatkoztatva (narancs és málna ízű):
Fehérje ekvivalens: 41,7 g;
Szénhidrát össz.: 37,1 g; ebből cukrok: 20 g;
Zsír: <0,05 g, ebből telített: 0 g;
Ásványi anyagok: Na: 379 mg; K: 938 mg; Cl: 583 mg; Ca: 1083 mg; P: 825 mg; Mg: 167 mg;
Nyomelemek: Fe: 14 mg; Zn: 11 mg; Cu: 0,8 mg; Mn: 1,7 mg; I: 138 ľg; Cr: 71 ľg; Mo: 50 ľg; Se: 35 ľg;
Vitaminok és egyéb anyagok: A-vitamin: 600 ľg-RE; D3-vitamin: 14,6 ľg; E-vitamin: 9 mg-ą-TE; K1-vitamin: 41 ľg; B1-vitamin: 1 mg; B2-vitamin: 1,2 mg; B6-vitamin: 1,1 mg; B12-vitamin: 2 ľg; C-vitamin: 63 mg; Niacin: 14 mg; Pantoténsav: 5 mg; Folsav: 208 ľg; Biotin: 25 ľg; Kolin: 279 mg;
Élelmi rost: - g;
Só: 0,95 g.

Energia: 1440 kJ/339 kcal (natúr ízű); 1341 kJ/316 kcal (narancs és málna ízű).

Ozmolalitás: 24 g tápszerpor + 30 ml víz = 3000 mOsm/kg; 24 g tápszerpor + 80 ml víz = 1540 mOsm/kg.

Alak: Illatmentes/enyhén narancs illatú/enyhén málna illatú, íztelen/enyhén narancs ízű/enyhén málna ízű, fehér por.

Elkészítés: Adagolását klinikai orvos vagy dietetikus határozza meg figyelembe véve a beteg korát, testtömegét és egészségi állapotát. A terméket legjobb frissen elkészíteni és azonnal elfogyasztani. A fel nem használt adag hűtőszekrényben tárolva 24 órán belül elfogyasztható. Használat előtt újra fel kell rázni. Elfogyasztása után vizet vagy egyéb megengedett italt kell inni. Gel: a tasak tartalmát 30 ml hideg vízzel kell összerázni (10 másodpercig), majd 2 percig állni hagyni. Ital: a tasak tartalmát 80 ml hideg vízzel kell összerázni (10 másodpercig), ezt követően azonnal fogyasztható.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás