Termékeink

GLUTAMIN MEDICAL NARANCS ÍZŰ 450G

glutamin medical.jpg
Cikkszám: CV63036
13 225 Ft
12 595 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 13 225 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Glutamin Medical Speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer narancs ízű 450 g részletek

Speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer.

Enterális glutamin pótlásra (instant por) a magas glutamin szükséglettel rendelkező állapotokban pl.: kemo- és radioterápiás kezelés, égés, balesetből adódó sebgyógyulás, vagy sebészeti beavatkozás esetén.

 

Adagolás

Kiegészítő táplálás céljára. Javasolt adagolás felnőttek számára: napi 2-3-szor 3 csapott mérőkanállal (1 mérőkanál = 5g) 5 napig. Daganatos betegek esetében alkalmazását 3-5 nappal a kemo- vagy radioterápia előtt kell elkezdeni és a terápia befejezése után legalább 5 napig kell folytatni.

 

Elkészítése

  1. Öntsön 200 ml lehetőleg hideg folyadékot egy tiszta pohárba, vagy shakerbe.
  2. Adjon hozzá 3 csapott adagolókanál Glutamin Medical-t.
  3. Alaposan keverje fel, vagy rázza össze a shakerben, majd egy kanál segítségével 1 perc múlva keverje fel újra.

 

Felhasználás

A feloldott készítményt tárolja hűtőszekrényben és 24 órán belül fogyassza el. Keverhető még gyümölcslével, vagy olyan ételekkel, mint pl. a joghurt, almapüré, stb. Amennyiben azonban a feloldás nem vízben történik, a készítményt az összekeverés után azonnal el kell fogyasztani.

 

Összetevők

L-glutamin, maltodextrin, természetes narancs aroma.

 

Fontos figyelmeztetések

Kizárólag orvosi felügyelet mellett használható. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas. Parenterálisan nem alkalmazható. Csecsemőknek 1 éves kor alatt nem adható.

 

Tárolás

Száraz helyen, szobahőmérsékleten.

A GLUTAMIN

A glutamin a szervezetben leggyakrabban előforduló aminosav, a testfehérjéket alkotó 5 legfontosabb aminosav egyike. Az izomzatban a szabad aminosav készlet 60%-a -, az extracelluláris folyadékban a szabad aminosavak 25%-a glutamin. A gyorsan proliferálódó sejtek tápanyaga, így a fibroblastok, lymphocyták, macrophagok, epithelsejtek, valamint a bélmucosa sejtjei.

A glutamin egy ún. feltételesen esszenciális aminosav, bizonyos megváltozott körülmények között válik esszenciálissá. Ilyen körülmény a stresszhelyzet pl. nagyműtét, trauma, szepszis, égés, tumoros betegség, kemo -, sugárterápia utáni állapot. Ilyen posztagressziós anyagcsere állapotokban a szervezet glutamin igénye emelkedik, nem képes elegendő mennyiségű glutamint előállítani, a glutamintartalékok kimerülnek. 1 mol glutamin 30 mol ATP képzéséhez elegendő. A glutamin fontos szerepet tölt be a glutation szintézisében. A glutation feladata többek között a szabadgyökök (peroxidok) eliminációja, valamint a leukotriének szintézise. Súlyos betegeknél a csökkent plazma glutamin szint kimutatható.

A glutamin védelmi funkciói:

  • Erősíti az immunválaszt: A proinflammatórikus citokinek termelődését csökkenti, és az anti-inflammatórikus mediátorok képzését növeli.
  • Szövetprotektor: energiaforrás a sejtek számára, valamint fokozza a „heat schock protein” termelését.
  • Erősíti a bélnyálkahártya barrier funkcióját: megelőzi a bakteriális translokációt, ezáltal a szepszis kialakulását.
  • Fontos antioxidáns: a glutation celluláris antioxidáns prekurzora.
  • Megőrzi a szöveti metabolizmust stresszhelyzetben: ATP koncentráció csökkenését gátolja.

 

Fontos figyelmeztetések

Kizárólag orvosi felügyelet mellett használható. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas. Parenterálisan nem alkalmazható. Csecsemőknek 1 éves kor alatt nem adható.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás