Termékeink

ESPUMISAN GYÖNGYKAPSZULA 50X

espumisan.jpg
Cikkszám: CV2120
2 370 Ft
2 257 Ft + ÁFA
Egység: 25 dbBruttó egységár: 95 Ft / 1 db
Kiszerelés50x
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAEspumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula

(szimetikon)Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

Milyen típusú gyógyszer az Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula (továbbiakban Espumisan Gyöngy lágy kapszula) és milyen betegségek

esetén alkalmazható?

Tudnivalók az Espumisan Gyöngy lágy kapszula alkalmazása előtt

Hogyan kell alkalmazni az Espumisan Gyöngy lágy kapszulát?

Lehetséges mellékhatások

Hogyan kell az Espumisan Gyöngy lágy kapszulát tárolni?

További információk1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ESPUMISAN GYÖNGY LÁGY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Alkalmazható minden olyan állapotban, ami a bélgázok nagyfokú képződésével és felhalmozódásával jár, mint:

felfúvódás, puffadás, nyomás és teltségérzet a has felső részében,

fokozott levegőnyelés,

ha a gyomorban vagy a belekben lévő gázok úgy fölnyomják a rekeszt, hogy az szívpanaszokat okoz,

műtét utáni fokozott gázképződéskor,

képalkotó diagnosztikus eljárások előkészítésére (hasüregi ultrahangos, illetve röntgenvizsgálat, stb.)

A gázfelhalmozódás okozta panaszok funkcionális bélbetegség jelei is lehetnek, és nyomás, korai teltségérzet, böfögés, bélkorgás vagy felfúvódás formájában is jelentkezhetnek.

2. TUDNIVALÓK AZ ESPUMISAN GYÖNGY LÁGY KAPSZULA

ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza az Espumisan Gyöngy lágy kapszulát

A metil-parahidroxibenzoát, a „Sunset Yellow”(E110) festékanyag, illetve a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Kölcsönhatás nem ismert.Terhesség és szoptatás

A kapszula terhesség és szoptatás ideje alatt szedhető.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a reakcióidőt, ezért nem befolyásolja a gépjárművezetési és gépkezelői képességet.Figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedésekA metil-parahidroxibenzoát, és a „Sunset Yellow”(E 110) allergiás reakciót okozhat (A metil-parahidroxibenzoát hatása késleltetett is lehet).

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ ESPUMISAN GYÖNGY LÁGY KAPSZULÁT?Gázfelhalmozódás okozta gyomor-bélrendszeri panaszok tüneti kezelésére:

Felnőttek, serdülőkorúak és 6-14 éves korú gyermekek esetén:

- naponta 3-4 alkalmommal 2 Espumisan Gyöngy lágy kapszula (3-4 alkalommal 80 mg szimetikonnak felel meg).Képalkotó diagnosztikus eljárások előkészítésekor (pl.: röntgen vagy ultrahangos vizsgálat):

- A vizsgálat előtti napon: 3x2 kapszula (240 mg szimetikon-nak felel meg), és a vizsgálat reggelén 2 kapszula (80 mg szimetikon-nak felel meg).A kapszulát étkezés közben vagy után kell bevenni, de lefekvés előtt is bevehető.

A kezelés tartamát a tünetek változása határozza meg.

Amennyiben szükséges, a készítményt hosszú ideig lehet szedni.

Az Espumisan Gyöngy lágy kapszula nem tartalmaz cukrot, ezért cukorbetegségben vagy cukorérzékenységben szenvedő betegek is szedhetik.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKAz Espumisan Gyöngy lágy kapszula szedésével kapcsolatos mellékhatást eddig nem észleltek. Valamelyik összetevő iránti túlérzékenység ritkán azonban előfordulhat (lásd: Ne alkalmazza az Espumisan Gyöngy lágy kapszulát).Ha bármely mellékhatás előfordul, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatáson kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ ESPUMISAN GYÖNGY LÁGY KAPSZULÁT TÁROLNI?Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A gyógyszer dobozán feltüntetett lejárati idő után ne szedje az Espumisan Gyöngy lágy kapszulát.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz az Espumisan Gyöngy lágy kapszula

- A készítmény hatóanyaga: 40,0 mg szimetikon kapszulánként.

- Egyéb összetevők: „Sunset Yellow”(E 110), kinolinsárga (E 104), metil-

parahidroxibenzoát, glicerin (85 %-os), zselatinMilyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Kapszula: színtelen, illetve gyengén opálos viszkózus oldattal töltött, sárga színű, csaknem gömbölyű lágy zselatin kapszulák.

25 db, 50 db kapszula műanyag/alumínium buborékfóliában és dobozban, ill. 100 db kapszula

15 ml-es fehér színű műanyag kupakkal lezárt színtelen üvegtartályban, dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Berlin-Chemie AG (Menarini Group),

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin, NémetországGyártó:

Berlin-Chemie AG (Menarini Group),

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin, NémetországA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:Berlin-Chemie/A. Menarini Kft.

2040 Budaörs

Neumann János u.1.

Tel: (+36-23) 501-301A betegtájékoztató engedélyezésének dátumaOGYI-T-8578/01 (Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula) 25 x buborékfóliában

OGYI-T-8578/02 (Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula) 50 x buborékfóliában

OGYI-T-8578//03 (Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula) 100 x üveg tartályban

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. 08. 27.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás