Termékeink

SOLUTIO CASTELLANI SINE FUCHSI 50G NL

NL SOL CASTELL SINE.jpg
Cikkszám: CV2694
460 Ft
438 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 9 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Solutio Castellani sine fuchsino FoNo VII. Naturland

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyos­bodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer és milyen betegségek esetén alkalmazható a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland?

2. Tudnivalók a Solutio Castellani sine fuchsino .Naturland alkalmazása előtt.

3. Hogyan kell alkalmazni a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland -ot?

4. Lehetséges mellékhatások.

5. TárolásA készítmény hatóanyaga: 0,5 g Acidum boricum, 1,0 g Phenolum liquefactum és 2,0 g Resorcinum

Segédanyagok: nátrium-diszulfit, aceton, 96 %-os etanol, tisztított víz.Gyártja és a forgalombahozatali engedély jogosultja:

Naturland Magyarország Kft.

1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.

1. Milyen típusú gyógyszer a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Solutio Castellani sine fuchsino Naturland felületes gombás bőrbetegségek kezelésére alkalmas készítmény.2. Tudnivalók a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland alkalmazása előttNe alkalmazza az Solutio Castellani sine fuchsino Naturland oldatot:

· rezorcin- és bórsav érzékenység valamint hámfelmaródás esetén. Nyílt, nedvedző sebre.Terhesség, szoptatás

Terhesség és szoptatás ideje alatt csak orvosi javaslatra alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.Egyéb gyógyszerek alkalmazása

Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott egyéb gyógyszereiről beleértve a vény nélküli készítményeket is.3. Hogyan kell alkalmazni a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland oldatot?A kezelendő felületet a készítménnyel átitatott vattával naponta 2-szer át kell törölni.Ha az előírtnál több Solutio Castellani sine fuchsino Naturland oldatot alkalmazott

A bőrről nyálkahártyáról, hámfosztott területről felszívódva a szervezetre kiterjedő mérgezési (szisztémás toxikus) reakciót idézhet elő.Ha elfelejtette alkalmazni a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland oldatot

Amint észrevette, hogy elfelejtette alkalmazni pótolja azt mielőbb, de soha ne alkalmazzon dupla adagot.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Solutio Castellani sine fuchsino Naturland oldatnak is lehetnek mellék­hatásai.

Az elfolyósított fenol jól felszívódik a bőrről és a nyálkahártyáról, így nagy felületen alkalmazva köz­ponti idegrendszeri izgalmat, majd bénulást, a periférián érzéstelenséget, tartósan alkalmazva érző­idegpusztulást okozhat. Az alkalmazás helyén ekcéma alakulhat ki. A rezorcin ép bőrről, a nyálka­hár­tyáról vagy sebfelületről felszívódik ezért hosszantartó kezelés esetén és gyermekeknél toxikus reak­ciókat okozhat, általános mellékhatásai hasonlóak a fenolhoz, de gyakrabban okoz központi idegrend­szeri görcsöket. A szőke hajat elszínezheti, sötétebb bőrűeken hyperpigmentációt okozhat. Az acidum boricum irritáló hatást okozhat a bőrön és a nyálkahártyán. A nyálkahártyáról, hámfosztott területről felszívódva szisztémás toxikus reakciót idézhet elő.5. TÁROLÁSLegfeljebb 25 oC-on, fénytől védve tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.Csomagolási egység: 50 gOGYI-T-9902/01Betegtájékoztató OGYI eng. száma: 24.000/40/2004

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás