Termékeink

LAMISIL DERMA 1% KRÉM 15 G

lamisl krém.jpg
Cikkszám: CV632
2 680 Ft
2 552 Ft + ÁFA
Egység: 15 dbBruttó egységár: 179 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Lamisil 1 % krémMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 14 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

1. MILYEN ÖSSZETEVŐKET TARTALMAZ A LAMISIL 1 % KRÉM ?A Lamisil 1% krém hatóanyaga a terbinafin, mely a készítményben 1 % koncentrációban van jelen.A Lamisil 1 % krém a következő segédanyagokat tartalmazza: nátrium hidroxid, benzil-alkohol, szorbitan sztearát, cetil-palmitát, sztearil-alkohol, cetil-alkohol, poliszorbát 60, izopropil-mirisztát és tisztított víz.2. MIRE HASZNÁLHATÓ A LAMISIL 1 % KRÉM ?A gombás bőrfertőzés gyakori és komoly panaszokkal járhat.

A Lamisil1 % krém gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák.A Lamisil 1% krém az alábbi gombás bőrfertőzések kezelésére alkalmas:

· a láb (lábujjközök, talp, lábfej)

· az összefekvő bőrfelszínek, azaz a testhajlatok

· a bőr egyéb területei

· a törzs bőrének felületes, úgynevezett színváltó bőrhámlással (pityriasis versicolor) járó fertőzése

Hogyan ismerheti fel azt, hogy az előbbi betegségek valamelyike okozza az Ön panaszait ?· A láb gombás fertőzése elsősorban a lábujjak közét támadja meg, onnan terjed a talp, a talpszélek és a lábfej bőrére. Érintheti az egyik, vagy mindkét lábat. A bőrfelszín gyulladását okozza, ami berepedezéssel, hámlással, kellemetlen viszketéssel jár. Súlyosabb esetben a gyulladt bőrfelszínen hólyagok, nedvező felszínek és fájdalmas, mély repedések alakulnak ki.· Gombás körömfertőzés (amikor a gombák a köröm anyagában és alatta szaporodnak) a köröm megvastagodik, elszíneződik, szerkezete megváltozik. Amennyiben ilyen jeleket vesz észre, feltétlenül forduljon kezelőorvosához, mivel az ilyen típusú fertőzések kezelésére a Lamisil 1% krém nem alkalmas. A köröm gombás fertőzéseinek kezelésére orvosi előírásra Lamisil tabletta szedhető.· A testhajlatok gombás fertőzései előszeretettel alakulnak ki összefekvő, különösen nedves bőrfelszíneken. Ilyenek a combok és a szeméremtájék találkozásai és a combok összefekvő részei. A folyamat általában mindkét oldalon fellép, de az egyik oldal gyakran erősebben érintett, mint a másik. A fertőzés tovább terjedhet a farpofák felé, illetve a has irányába is. Megjelenhet a mellek alatt, a hónaljban és másutt is, ahol bőrredők alakulnak ki. A bőrgyulladás vörhenyes, hámló, éles szegéllyel a széleken tovaterjed, vagy a hajlat mélyén a bőrfelszín nedvesen fellazul, fájdalmas berepedést eredményezve.· A bőr felületes, általában gyűrű alakú, piros színű, gyulladásos jellegű, hámlással kísért foltok formájában mutatkozó gombás fertőzése a testen bárhol kialakulhat, előfordul a fejen, az arcon, nyakon, karokon is.· A bőr napsütés hatására lehámló, a barnás foltokból fehér foltokká alakuló, rendszerint panaszmentesen zajló színváltó gomba (ún. pityriasis versicolor) fertőzése általában a törzsön jelentkezik és különösen izzadásra hajlamos, vagy meleg, párás helyen dolgozó személyeknél nagy kiterjedésű is lehet.Amennyiben nem tudja, milyen folyamat áll a bőrgyógyászati probléma hátterében, kérjük kérjen tanácsot kezelőorvosától, vagy a gyógyszerésztől mielőtt a Lamisil 1% krémet használná. Megfelelő segítséget fog kapni.

3. MIKOR NEM HASZNÁLHATÓ A KÉSZÍTMÉNY?Ne használjon Lamisil 1% krémet,

· amennyiben a terbinafin, vagy a Lamisil 1% krém, spray, illetve DermGel okozott már Önnek allergiás tüneteket, illetve a krém bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén.. Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben a fent említett készítményekben lévő bármely összetevő korábban bármikor allergiás tüneteket okozott volna Önnek.

· Amennyiben Ön gyermeket vár, vagy szoptat, kérje ki kezelőorvosának véleményét a Lamisil 1% krém használata előtt. Szoptatás időszakában ne használjon Lamisil készítményt, mert a hatóanyag, a terbinafin kiválasztódik az anyatejben. Azt is el kell kerülni, hogy a csecsemők kontaktusba kerüljenek Lamisillel kezelt bőrfelülettel, így akár az emlőkkel.

· A Lamisil 1% krém 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére nem alkalmazható.Mire kell figyelemmel lennie a Lamisil 1% krém és más helyi készítmények egyidejű használata esetén?

Egyéb gyógyszereket ne alkalmazzon a Lamisil-lel kezelt bőrfelületen.4. HOGYAN KELL A LAMISIL 1% KRÉMET ALKALMAZNI ?A Lamisil 1% krém kizárólag külsőleg alkalmazható. Nagyon fontos, hogy a készítményt az alábbi leírásnak megfelelően alkalmazza. A készítmény nem alkalmazható nyálkahártyákon kialakult gombás fertőzések (pl. szájüregben) kezelésére. Nem kerülhet a szembe és nem szabad lenyelni.

A készítménnyel felnőtteket és 12 év feletti gyermekeket szabad kezelni.· A készítmény alkalmazása előtt mossa meg a kezét, valamint mossa le és szárítsa meg a kezelendő területet.A Lamisil 1% krém használata

A lezárt tubus felnyitásához használja a kupak csúcsában lévő tüskét. A kenőcs alkalmazásakor a következőképpen járjon el:

· Nyissa fel a tubust és nyomjon kevés krémet az ujjára.

· Helyezze vissza a kupakot.

· Az érintett bőrfelületre és környékére kenjen vékony rétegben krémet.

· Dörzsölje be a krémet finoman.

Mosson kezet a készítmény használata után is, hogy a fertőzött bőrterület érintése után a fertőzés ne terjedjen sem testének más területeire, sem valaki másra.Mikor kell a Lamisil 1% krémet használni ?A fertőzött területet naponta egyszer, vagy kétszer kell kezelni.

A kezelés időtartama rendszerint 1 hét, színváltó gomba esetén 2 hét.

A kezelés időtartama/gyakorisága

BőrbetegségLamisil 1% krém

A láb gombás fertőzései1 hét/naponta egyszer

A testhajlatok gombás fertőzései1 hét/naponta egyszer-kétszer

Egyéb bőrfertőzések1 hét/naponta egyszer

Pityriasis versicolor2 hét/naponta egyszer-kétszer

A felázott, fájdalmas területek kezelésére és az arcon Lamisil 1% krém használata javasolt.Amennyiben a testhajlatokban kialakult fertőzést kezel, a kezelt területet - különösen éjszakára - gézlappal fedheti. Ilyen esetben mindig tiszta, száraz gézlapot használjon.A kezelés akkor is egy teljes hétig tartson, ha a fertőzés láthatólag gyógyulásnak indul. Ezzel elkerülhető a fertőzés újbóli kialakulása és a kezelés eredményes lesz. Pityriasis versicolor kezelése esetén a Lamisil 1% krémet 2 hétig kell használni.A Lamisil 1% krém hatására a bőr néhány napon belül gyógyulásnak indul. Azonban a fertőzés megszüntetése után a károsodott bőrterület teljes gyógyulásához hosszabb idő, akár négy hét is szükséges lehet. A Lamisil 1% krém hatása - noha Ön már nem használja az adott készítményt - azután is tart, hogy az egy hetes kezelés befejeződött.Amennyiben a kezelés megkezdését követően 2 héten belül a javulásnak nincs jele, forduljon orvoshoz, vagy kérjen tanácsot a gyógyszerésztől.Hogyan lehet a kezelést még eredményesebbé tenni ?

A kezelés hatékonyságának elősegítésére a fertőzött területet tisztán kell tartani, rendszeresen meg kell mosni. A szárításnál ne dörzsöljük meg az érintett területet. A fertőzött területet - annak ellenére, hogy viszket - lehetőleg ne dörzsölje, mert a bőr sérülhet és ez késlelteti a gyógyulást. A dörzsölés, a vakarás a fertőzés terjedését is elősegítheti.Mivel az ilyen típusú fertőzések másokra is átterjedhetnek, figyelmet kell fordítani arra, hogy csak saját törölközőjét használja és kizárólag saját ruháit viselje. Ne használjon közös törölközőt és ne hordjon közösen használt ruhákat. A fertőzés elleni védekezés érdekében a fehérneműt gyakran kell mosni és váltani.Hogyan kell eljárni a Lamisil 1% krém lenyelése esetén ?Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben Ön, vagy bárki más véletlenül bármelyik Lamisil készítményből lenyelt valamennyit. Kezelőorvosa megadja a szükséges segítséget.Mit kell tenni akkor, ha a krém a szembe kerül ?

Amennyiben a krém a szembe került, törölje ki és öblítse ki a szemét tiszta vízzel.

Panaszok fennállása esetén azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.Mi a teendő, ha elfelejtette volna a krémet használni ?

Alkalmazzon egy adagot mielőbb az elfelejtett gyógyszerből, majd használja újból rendszeres időközökben. Amennyiben egy kezelés kimaradt és ez csak a soron következő kezelés alkalmával jut eszébe, végezze el a kezelést , ne használjon dupla adagot a kimaradt adag pótlására és alkalmazza a gyógyszert tovább a megszokott időközönként.Igyekezzen a krémet mindig a helyes időpontban alkalmazni, mivel a kezelés elmaradása hátráltatja a gyógyulást és elősegíti a fertőzés kiújulását.5. VANNAK-E A KEZELÉSNEK MELLÉKHATÁSAI?Néhány ember esetében minden kezelés okozhat panaszokat. Ezért a Lamisil 1% krém használata során fontos figyelmet fordítani a következőkre:· Időnként bőrpírt, tűszúrásszerű érzéseket, illetve viszketést válthatnak ki az alkalmazás helyén. Ilyen panaszok jelentkezése esetén a kezelést általában nem kell megszakítani.

· Nagyon ritkán allergia jelentkezik, mely viszketést, vizenyőt, fájdalmat és vörhenyes bőrkiütéseket okozhat. Amennyiben ilyen panaszokat észlel, ne alkalmazza többet a Lamisil 1% krémet és azonnal értesítse kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészt.

· Fenti panaszok jelentkezése esetén a készítmény használatát hagyja abba és tájékoztassa kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészt.Amennyiben a Lamisil 1% krém használatát követően szokatlan hatást észlel, forduljon orvoshoz, vagy kérjen tanácsot a gyógyszerésztől.6. TÁROLÁS

Krém: 30°C alatt tartandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.A Forgalombahozatali engedély jogosultja:

Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege)

1114 Budapest, Bartók Béla u. 43-47.

OGYI-T-1867/01-02Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. december 27.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás