Termékeink

SZÓDABIKARBÓNA NATRII HYDROGENCARBONAS 200G

szódabikarbóna.jpg
Cikkszám: CV60520
299 Ft
235 Ft + ÁFA
Egység: 200 grBruttó egységár: 1 Ft / 1 gr

Termékismertető / Betegtájékoztató

Szódabikarbóna Natrii hydrogencarbonas 200g Ph.Hg.VIII. gyógyszerkönyvi minőség

Nem gyógyászati felhasználásra (jelenleg nem tartják korszerű készítménynek gyomorsav csökkentésére, ezért nem ajánlott a gyógyászati felhasználás)

enyhén lúgos, vízben jól oldódó por

A szódabikarbónát (nátrium-hidrogén-karbonát) számtalan módon felhasználhatjuk: a lakás tisztítására, kozmetikumok készítéséhez, és még házi fogpasztát is gyárthatunk belőle. Nagyanyáink régóta univerzális szerként tartották számon, de kiszorították a háztartásokból a  vegyipari és kozmetikai szerek. Szinte csak a konyhai felhasználását ismerjük a mézes süteményekkel kapcsolatban.

konyhai felhasználás:

 • Megőrzik élénk színüket a zöldségek, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vizükbe. 
 • Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.
 • A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjunk, szép egyenletes lesz a tészta.
 • Ha nehezen fő meg a marhahús, csak tegyünk a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás. 
 • Ha kemény a víz, szórjunk fürdővizünkbe 10 deka szódabikarbónát, mert annak vízlágyító hatása van.
 • omlóssá teszi a mézeskalácsot

higiénés felhasználás:

 •  izzadás szagának csökkentése;
 • fésűk, kefék tisztán tartása;
 • fogak fehérítése ( mentaolaj adható hozzá ízesítőnek);
 • szagtalanítás, például szőnyegek szagtalanítása;

tisztítás

 • zsír-, kávé- és teafoltok eltávolítása ruhákról, szövetekről;
 • makacs szennyezések tisztítása edényekről, csempékről, hűtőgépből, sütőről stb.;
 • ezüst patinamentesítése
 • szemcseszórással történő felülettisztítási eljárásnál, (Soda Blasting) Szódaszórásnál az alkalmazott speciális összetevőkből álló szóróanyag alapja. Az eljárás hatékonyan tisztít, zsírtalanít, és nem okoz felületsérülést, így biztonsággal alkalmazható rozsdamentes acél, nemes- és könnyűfémek, üveg, krómozott felület, kerámia, de akár különböző műanyagoknál egyaránt.

forrás: wikipédia

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás