Termékeink

MEPIFORM KÖTSZER 5CM X 7,5CM 1X

mepiform 10x18.jpg
Cikkszám: CV57795
1 355 Ft
1 067 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 1 355 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Hegek mindennapi ellátása

A Mepiform® vékony és diszkrét kötszer, amely a régi és új keletű hipertrófiás és keloid hegek kezelésére egyaránt alkalmazható. Zárt sebeken profilaktikus kezelésként is alkalmazható a hipertrófiás vagy keloid hegesedés megelőzésére. A szabadalmaztatottSafetac technológia alkalmazásával minimumra csökkenti a fájdalmat kötszercsere során.

Minimumra csökkenti a fájdalmat és a traumát kötéscsere során
A kötszercsere során fellépő fájdalom komoly problémát jelent. Valójában a betegek 40%-a esetén ez a legrosszabb része a sebbel való együttélésnek1 A Safetac® egyedülálló, szabadalmaztatott ragasztási technológia, ennek révén a fájdalom drasztikusan csökkenthető. A Safetac minimalizálja a fájdalmat a kötszercsere során a bőrt és a sebet érő káros hatások minimumra csökkentésével. A maceráció, hólyagképződés és bőrfeltépés okozta trauma nélkül, a fájdalom és a gyógyulási folyamatba való beavatkozás a minimumra csökken.
Eltérően a hagyományos ragasztóanyagoktól, a Safetac® nem tapad a nyílt sebekhez. Továbbá a Safetac nem tépi fel a bőrt és nem okoz hólyagokat. A Safetac megakadályozza a nedvesség kiszivárgását a környező bőrre – véd a macerációval szemben. Ennek köszönhetően a Safetac minimalizálja a kötszercsere során jelentkező fájdalmat . Egy tudományos felmérés szerint a válaszadó betegek 93%-a a Safetac technológiával gyártott kötszereket részesítette előnyben az egyéb sebtapaszokkal, mint például az akriláttal szemben – mivel a Safetac kevesebb fájdalmat okozott.

Klinikailag bizonyítottan csökkenti a hegesedést.

Jól illeszkedik a test kontúrjaihoz, nincs szükség külön rögzítésre

Viselhető a napi tevékenység során és újra felhelyezhető

A helyileg alkalmazott szilikonról kimutatták, hogy pozitív hatással van a hipertrófiás hegekre és keloidokra. Három hónaptól akár egy évig vagy annál hosszabb ideig is eltarthat egy régi heg halványítása a hegszövet állapotától függetlenül. A Mepiformot ideális esetben napi 24 órán át kell viselni. A Mepiformot naponta egyszer ajánlatos eltávolítani, pl. zuhanyozás vagy fürdés során, vizsgálat és a bőr megmosása céljára. Profilaktikus kezeléshez a Mepiformot kettő-hat hónapig kell használni, a heg állapotától függően.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás