Termékeink

KELO-COTE HEGKEZELŐ 60G

kelo-cote 60g.jpg
Cikkszám: CV7613
20 460 Ft
16 110 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 341 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Kelo-cote® végre Magyarországon is
(Kelo-cote at last available in Hungary too)

A Kelo-cote termékcsalád, melyet hipertrófiás és keloidos hegek kezelésére fejlesztettek ki az Amerikai Egyesült Államokban, fő hatóanyaga a polisziloxán. A készítmény kapható 6, 15 és 60 grammos kiszerelésben kenhető gél formájában és 100 ml-es aerosol (spray) változatban is. Ez utóbbi rendkívül hasznos és praktikus gyermekek ill. égési sérülést elszenvedett felnőttek esetében, akiknek nagyon érzékeny vagy fájdalmas lenne a géllel történö kezelés.
A készítmények rendelkeznek természetesen európai uniós CE megfelelőségi tanusítvánnyal (CE mark, medical device grade I.) és amerikai FDA (Food and Drug Administration) forgalomba hozatali engedélyekkel is.

 

A Kelo-cotee az orvosok és a betegek által már 1998 óta közkedvelt hegkezelő gél, amely klinikailag bizonyítottan csökkenti a heg nagyságát és mérsékli a fájdalmat, az elszínezödést és a viszketést. Hatékonya hegek kialakulásának megelőzésében is. Mindez nagymértékben hozzájárul az önbizalom helyreállításához.
A Kelo-cotee szilikon gél fő összetevője egy nagy molekulasúlyú polisziloxán gél (ugyanaz, mint pl. a közismert Zeradermw gélé), mely levegő hatására egy majdnem láthatatlan légáteresztő és víztaszító filmréteget képez a bőrön. Eredményesen kezelhetők a készítménnyel régebbi hegek is, bár ez esetben kissé hosszabb kezelési idővel és lassúbb javulássallehet számolni.
Friss hegeknél a gél alkalmazása legalább 3 - 4 hónapig - ill. mindaddig, amíg még javulás tapasztalható - ajánlott.
Régebbi hegeknél, ill. nagyobb kiterjedésű erősen roncsolódott bőr gyógyulása során kialakult keloidok esetében a kezelés akár 1 évig is eltarthat.
Egyre több orvos javasolja azt, hogy ismert, ill. akár feltételezett keloid hajlam esetén a szilikon gél kezelést megelőzésképpen már akkor ajánlott elkezdeni, amikor a varratszedés megtörtént, ill. a var leesett és a seb már teljesen záródott (főleg műtétek, ill. más, bőrt ért traumák után, mint pl. égési, baleseti vagy egyéb sérülések esetén).
A hipertrófiás heg, ill. a keloid kialakulása akár teljesen megelőzhető is lehetne ezekben az esetekben.
Legújabb szakirodalmi adatok szerint frissen kialakult atrófiás (sorvadt, bemélyedt) hegek esetében is javulást eredményezhet a készítmény alkalmazása, mivel a bőr
fibroblaszt sejtjeinek működését normalizálja.
Teljesen normális sebgyógyulási hajlamú személyek is alkalmazhatják, mert a Kelo-cotes szilikon gél általánosságban minden bőrön lévő heg esetén szebb esztétikai eredménnyel járó gyógyulást vált ki.
Bárki használhatja, semmiféle kellemetlen mellékhatása nem ismert, amennyiben a használati útmutatóban leírtak szerint alkalmazzák.

Magyarországi forgalmazó:
(Distributor for Hungary)

MEDIMPLANT Kft.
1095 Budapest,
Lechner Ödön fasor 1-2.

/

Gyártó
(Manufacturer)

A készítményeket az Advanced Bio Technologies (ABT) USA gyártja. (2003-tól 2007-ig egyébként a Dermatix nevű készítményt is ez a cég állította elő az európai forgalmazó részére. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a Kelo-cote összetétele megegyezik az említett időszakban a magyarországi patikákban kapható Dermatix készítményekével!)

/

Vissza

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás