Termékeink

HUMANA ELEKTROLYT 75G HIÁNYCIKK

HUMANA ELEKTROLYT.jpg
Cikkszám: CV2785
1 420 Ft
1 352 Ft + ÁFA
Egység: 75 dbBruttó egységár: 19 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

 

Humana Elektrolyt

rehidrálásra szolgáló, speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer (temészetes banán aromával), 1 éves kortól

 

Jelleg: Orális rehidrációra szolgáló, speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer (banán ízű), 1 éves kortól.

 

Fő jellemzők: Elektrolitokat és szénhidrátot (túlnyomórészt glükózt, mellette kevés maltodextrint) tartalmaz.

 

Egyéb sajátságok: Glutén-, tehéntejfehérje-, galaktóz-, fruktóz-, laktóz- és szacharózmentes.

 

Javallat: Heveny gyomor-bélhuzami betegségek kezdeti stádiumában, továbbá esetleg hányással is társult heveny hasmenéses betegségek első stádiumában javallott. Csillapíthatatlan hányás, tudatzavar, sokk, metabolikus alkalózis, anúria, monoszacharid-malabszorpciók esetén használata ellenjavallott. A használati útmutatástól eltérő alkalmazás egészségkárosodást okozhat.

 

Alkalmazási meghatározások: 1 éves kortól, az orvos előírásának megfelelően alkalmazható. 6-12 órán át gyakori, apró adagokban, hidegen vagy melegen alkalmazható, szükség esetén további folyadékpótlással, kisgyermek- és felnőtt korban egyaránt. Súlyos, legyengült állapotban lévő gyermekek (illetve hányás) esetén rövid időközönként kis adagokban kell alkalmazni a készítményt. Nem szabad szénhidráttartalmú italokhoz keverni. A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem alkalmazható.

 

Összetevők: Glükóz, nátrium-klorid, maltodextrin, kálium-citrát, nátrium-citrát, természetes banánaroma.

 

Összetétel, 100 ml kész tápszerre vonatkoztatva:

 

Fehérje: < 0,1 g;

 

Szénhidrát: összesen: 1,9 g; ebből glükóz: 1,6 g (8,9 mmol); maltodextrin: 0,3 g;

 

Zsír: < 0,1 g;

 

Ásványi anyagok: Na 137 mg (6,0 mmol); K: 79 mg (2,0 mmol); Cl: 179 mg (5,0 mmol);

 

Egyéb anyagok: Citrát: 193 mg (1,0 mmol).

 

Energia: 32,7 kJ (7,7 kcal)/100 ml standard oldat.

 

Ozmolaritás: 229 mosmol/l.

 

Alak: Fehér színű, édes granulátum.

 

Adagolás: Egy adag: 6,25 g por + 250 ml víz. Kisgyermek- és iskoláskorban: 50-150 ml/testsúly kg (ca. 2-8 adag 200 ml-es adagokra osztva); felnőttkorban: 20-40 ml/testsúly kg.

 

Elkészítés módja: A1 tasak tartalma (6,25 g tápszerpor) 250 ml felforralt, majd lehűtött vízben vagy teában oldandó.

 

Csomagolás: 75 g (12×6,25 g), aromazáró tasakok kartondobozban.


FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

 

Az élet első 6 hónapjában kizárólagos anyatejes táplálás, szoptatás ajánlott! A kiegészítő táplálás megkezdésére vonatkozó döntést 6 hónapos kor előtt csak csecsemőtáplálásban jártas szakember tanácsára szabad meghozni, a csecsemő egyedi szükségletei alapján! Az anyatej-kiegészítő (elválasztó) tápszerek csak a 6 hónaposnál idősebb csecsemők különleges tápanyagigényét elégítik ki, nem használhatók az anyatej helyettesítésére az élet első 6 hónapjában, és csak részét képezhetik a vegyes étrendnek!   
   

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás