Termékeink

HUMANA HA 1 HIPOALLERGÉN 500g

humana-ha-1-500_g.jpg
Cikkszám: CV56897
2 378 Ft
2 265 Ft + ÁFA
Egység: 500 grBruttó egységár: 5 Ft / 1 gr
Átmenetileg nem elérhető!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Jelleg: Hipoallergén, tejalapú anyatej-helyettesítő tápszer újszülött kortól

Fő jellemzők

Tartalmaz:

 • GOS: galakto-oligoszacharidok (3,9 g/100 g),
 • LCP: hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak;
 • Laktóz: a Humana HA 1 a hasznosuló szénhidrátok közül csupán laktózt tartalmaz;
 • Glutént tartalmazó összetevők nélkül készült (a hatályos jogszabályoknak megfelelően);
 • Csökkentett allergén tartalom: a termék különösen kíméletesen felbontott, és ezáltal csökkentett allergén-aktivitású tejfehérjéket tartalmaz;

Alkalmazási meghatározások: A Humana HA 1 hipoallergén, felbontott (részlegesen hidrolizált) tejfehérjét tartalmazó anyatej-helyettesítő tápszer az allergia kockázatának fokozottan kitett csecsemők számára alkalmas tápszer. Kizárólagos táplálékként csak a csecsemő kiegészítő táplálásának bevezetéséig, kiegészítő táplálékként a tápszeres periódus végéig alkalmazható. Amennyiben a gyermek nem lakik jól, 6 hónapos kor után javasolt a Humana HA 2, vagy más, megfelelő anyatej-kiegészítő tápszerre való átállás.

Humana garancia

 • A Humana termékek (tápszerek, pépek, desszertek, baba vizek és tejitalok) a mindenkori legkorszerűbb tudományos ismeretek alapján, több, mint 60 év tápszergyártási tapasztalatára építve ma is Németországban készülnek.
 • A Humana termékeket a legújabb tudományos ismeretek alapján, szakképzett kutatók fejlesztik.
 • A gyártó 29 regionális egységből álló, közel 11000 németországi farmergazdaságot összefogó tehenészettel rendelkezik, ahol szabványos,kontrollált, genetikai módosítástól mentes takarmányozást folytatnak.
 • Igazoltan GMO mentes takarmánnyal táplált állatállományból származó, frissen feldolgozott alapanyagok
 • Korszerű, modern gyártási technológia
 • Megbízható, német minőség

Fontos figyelmeztetések

Csecsemőtápláláshoz

 • A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, a legjobb táplálási mód számára a szoptatás. Gyermeke táplálására tápszert csak csecsemőtáplálásban jártas szakember tanácsára használjon!
 • Mielőtt csecsemője étrendjén változtatni szeretne, vagy más csecsemőtápszerre térne át, kérje orvosa tanácsát!
 • Nem hipoallergén csecsemőétrendre történő átálláskor, beleértve a hozzátáplálás megkezdését is, mindenkor kövesse a gyermekorvos előzetes ajánlásait.
 • A Humana HA 1 nem adható tehéntejfehérje-allergia, laktóz-intolerancia, galaktozémia és glükóz-galaktóz felszívódási zavarok esetén.

A fogak védelmében

Ne engedje, hogy gyermeke a cumisüveget cumiként használja! Az anyatejhez hasonlóan a csecsemőtápszerek is tartalmaznak szénhidrátokat (pl. tejcukrot). Ezek gyakori és tartós érintkezése a fogakkal fogromláshoz vezethet a fogszuvasodás és annak következményei miatt. A cumisüveges étkezés nem szabad, hogy tovább tartson, mint a szoptatás.

Összetevők: Laktóz, növényi olajok (pálma, repce, napraforgó, Mortierella alpina), hidrolizált savófehérje, galakto-olgoszacharid szirup (tejből), kalcium-ortofoszfát, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjeinek citromsav-észtere, kalcium-karbonát, kolin-hidrogéntartarát, kálium-klorid, nátrium-citrát, halolaj, magnézium-karbonát, C-vitamin, inozitol, taurin, L-karnitin, cink-szulfát, vas-szulfát, stabilizátor: L(+)-tejsav, citidin-5’-monofoszfát, nikotinamid, uridin-5’-monofoszfát, E-vitamin, pantoténsav, adenozin-5’-monofoszfát, inozin-5’-momfoszfát, réz-lizin,komplex, guanozin-5’-monofoszfát, riboflavin, B1-vitamin, A-vitamin, piridoxin-hidroklorid, mangán-szulfát, kálium.jodát, pteroil-glutaminsav, fitomenadion, nátrium-szelenát, D-biotin, kolekalciferol, ciamo-kobalamin.

Összetétel 100 ml-es kész tápszerre vonatkoztatva:

Fehérje: 1,6 g;

Szénhidrát összesen: 7,2 g; ebből laktóz: 7,0 g;

Zsír összesen: 3,2 g; ebből telített: 1,1 g; egyszeresen telítetlen: 1,4 g; többszörösen telítetlen: 0,7 g, ebből: linolsav: 585 mg; α-linolénsav: 64 mg, arachidonsav (LCP): 6,3 mg; dekozahexaénsav (LCP): 6,3 mg;

Élelmi rostok (galakto-oligoszacharidok): 0,51 g;

Ásványi anyagok: Na: 19 mg; K: 72 mg; Ca: 59 mg; Mg: 5,0 mg; P: 32 mg Cl: 44 mg;

Nyomelemek: Fe: 0,6 mg; Zn: 0,6 mg; Cu: 44 µg; I: 14 µg; Mn: 10,0 µg; Se: 2,8 µg; F: 9,2 µg;

Vitaminok: A-vitamin: 64 µg; D-vitamin: 1,0 µg; E-vitamin: 1,0 mg; K-vitamin: 4,8 µg; B1-vitamin: 65 µg; B2-vitamin: 98 µg; B6-vitamin: 63 µg; B12-vitamin: 0,16 µg; C-vitamin: 11,0 mg; Niacin: 569 µg; Pantoténsav: 355 µg; Folsav: 11,0 µg; Biotin: 2,0 µg;

Nukleotidok: AMP: 0,4 mg; CMP: 0,6 mg; GMP: 0,1 mg; IMP: 0,2 mg; UMP: 0,4 mg;

Egyéb anyagok: Kolin: 19,0 mg; Inozitol: 5,1 mg; Taurin: 4,6 mg, L-karnitin: 1,6 mg.

Energia: 271 kJ (65 kcal)/100 ml standard oldat.

Alak: Sárgás-fehér színű, kesernyés, tejszerű por.

Adagolás: 100 ml kész tápszer = 13,2 g tápszerpor + 90 ml ivóvíz (1 mérőkanál tartalma: kb. 4,4 g). Minden baba más, ezért a megadott mennyiségek csak tájékoztató értékek, és egyénenként különbözőek lehetnek: 1. hét: orvos utasítása szerint, 2.-8. hét: 90 ml víz + 3 mérőkanál tápszer=100 ml kész tápszer, napi étkezések száma: 7-8; 3. hónap: 120 ml víz + 4 mérőkanál tápszer=130 ml kész tápszer, napi étkezések száma: 6-7; 4. hónap: 150 ml víz + 5 mérőkanál tápszer=170 ml kész tápszer, napi étkezések száma: 5-6; 4. hónap után: 180 ml víz + 6 mérőkanál tápszer=200 ml kész tápszer, napi étkezések száma: 4-5.

Elkészítés

A készítmény felbontás után azonnal fogyasztható. Adott mennyiségű tápszeroldat elkészítéséhez az adagolásnál feltűntetett mennyiségű tápszerpor, valamint (felforralt, majd lehűtött) víz szükséges. Az elkészítésnél kerülni kell a forró víz használatát, ezért a tápszerporhoz adagolt előzőleg felforralt víz (vagy az adott hőfokra felmelegített baba víz) meghatározott hőmérséklete 50 °C. Fogyasztás előtt ellenőrizni kell, hogy a tápszer iható hőmérsékletű legyen. A kész tápszeroldat megfelelő hőmérséklete 37 °C.

FIGYELMEZTETÉS: Kérjük, a tápszer elkészítésénél pontosan kövesse a használati utasítást! A helytelen elkészítés vagy az elkészített tápszer hosszú ideig tartó tárolása következtében elszaporodó kórokozók egészségkárosodáshoz vezethetnek. A tápszert minden étkezés előtt frissen készítse el, és közvetlenül utána etesse meg a csecsemőt. A maradék tápszert tilos újra felhasználni!

Gondosan tisztítsa meg az üveget és a cumit! Ne melegítse a tápszert mikrohullámú sütőben (a forrázás veszélye miatt).

 1. Forralja fel a szükséges mennyiségű ivóvizet, majd hagyja lehűlni 50 °C-ra (vagy melegítsen fel Humana Bébi vizet 50 °C-ra)!
 2. A szükséges vízmennyiség nagyjából felét töltse bele a fertőtlenített cumisüvegbe!
 3. A csomagban található Humana mérőkanállal mérje ki a tápszert (lazán töltse meg a dobozban lévő mérőkanalat, tiszta késsel húzza le a felesleget), és tegye a cumisüvegbe!
 4. Zárja le a cumisüveget, és gondosan rázza össze azonnal. Adja hozzá a maradék vizet, és még egyszer gondosan rázza össze. Figyelem: Óvja kezeit a forró cumisüvegtől (használjon konyharuhát, konyhai kesztyűt)!
 5. Csatlakoztassa a cumit, és győződjön meg róla, hogy a tartalma iható hőmérsékletű (kb. 37 °C).

Tárolás: A felbontott tápszert jól visszazárva, száraz, hűvös helyen kell tárolni, és a felbontás után 3 héten belül fel kell használni.

Csomagolás: 500 g (2×250g) többrétegű fóliatasak/karton doboz.

Származási hely: Németország

Gyártó: Humana GmbH.

Forgalmazó: Valeant Pharma Magyarország Kft. – 1025 Budapest, Csatárka út 82-84.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás