Termékeink

HOVA FILMTABL. 20X 20X

hova.jpg
Cikkszám: CV1449
2 865 Ft
2 729 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 143 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Hova filmtablettaMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Hova és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Hova szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Hova filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. A készítmény tárolásaMilyen hatóanyagokat és segédanyagokat tartalmaz a filmtabletta?

Hatóanyag: 45,5 mg szárított komló kivonat, 200,2 mg szárított macskagyökér kivonat filmtablettánként.

Segédanyagok:

Mag: glükóz-szirup, kolloid szilícium-dioxid, maltodextrin, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz.

Bevonat: makrogol 6000, hipromellóz, „Opadry green OY-L-210 14” (indigókármin-alumínium lakk E 132, kinolin sárga alumínium lakk E 104, makrogol 4000, titán-dioxid, hipromellóz, laktóz-monohidrát.1. Milyen típusú gyógyszer a Hova filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?Hogyan hat a készítmény?

Mindkét növényi hatóanyag nyugtató, izomellazító és görcsoldó hatással bír, melyeket a népi gyógyá­szatban régóta használnak együttadva is.Mely esetekben javasolt a filmtabletta szedése?

Alkalmazása javasolt túlhajszoltságból, stressz hatásokból fakadó vagy egyéb ideges eredetű elalvási és átalvási nehézségek, nyugtalanság, feszültség, idegesség, szorongás esetén.

Előírás szerinti alkalmazása során - sok, más típusú nyugtatóval szemben - e gyógyszerhez hozzászo­kás nem ismeretes. Előnye továbbá, hogy másnap nem zavarja a teljesítőképességet.2. Tudnivalók a Hova filmtabletta szedése előttMikor nem szabad a Hova filmtablettát szedni?

Nem alkalmazható, ha a készítmény valamelyik alkotórészével szemben túlérzékeny.Alkalmazható-e terhesség és szoptatás ideje alatt?

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez.

Terhesség és szoptatás időszakában alkalmazva semmiféle károsító hatást nem észleltek. Elővigyázatosságból azonban a terhesség első három hónapjában nem ajánlatos szedni.Alkalmazható-e más gyógyszerekkel egyidejűleg?

Nem ajánlatos egyéb nyugtató- vagy altatószert a Hova filmtablettával egyidejűleg bevenni. Alkohol fogyasztása a gyógyszer szedése mellett veszélyes lehet, mert felerősítik egymás hatását.Befolyásolja-e a gépjárművezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességeket?

Amennyiben a gyógyszer bevétele után álmosságot, szédülést észlel, járművet vezetni, veszélyes gépen munkát végezni tilos.Figyelmeztetés: Tejcukor-érzékenység esetében figyelembe kell venni, hogy a készítmény 7,92 mg tejcukrot is tartalmaz filmtablettánként.3. Hogyan kell szedni a Hova filmtablettát?Az alábbiakban megadott adagolást pontosan be kell tartani, hacsak az orvos másképp nem rendeli:

Idegesség okozta alvászavar esetén felnőtteknek fél órával a lefekvés előtt 1-2 filmtablettát kell bevenni.

Nyugtalanság, idegesség, szorongásos állapot esetén felnőtteknek naponta 1-3-szor 1 filmtablettát kell bevenni.A filmtablettát szétrágás nélkül, kevés folyadékkal kell lenyelni.

Ha panaszai a gyógyszer szedése ellenére sem enyhülnek, vagy a várt hatás elmarad, forduljon orvosához.Túladagolás

A túladagolás tünete az alvás elmélyülésében és az alvási idő megnyúlásában nyilvánul meg. Súlyos túladagolás eddig nem fordult elő.4. Lehetséges mellékhatásokA legtöbb ember esetében a Hova filmtabletta nem okoz semmiféle panaszt, de ritkán fejfájás, émelygés és allergiás bőrreakciók léphetnek fel.

Ha az itt felsoroltakon kívüli mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához.5. A készítmény tárolásaLegfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A forgalombahozatali engedély jogosultja és gyártó:

Gebro Broschek GmbH.

A-6391 Fieberbrunn

AusztriaOGYI-T- 7097/01-02Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 486/41/2005

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás