Termékeink

STADALAX DRAZSE 50X

stadalax.jpg
Cikkszám: CV1558
1 550 Ft 1 485 Ft
1 414 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 30 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen betegségekben alkalmazható a Stadalax drazsé?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a drazsét?

4. Lehetséges mellékhatások

5. TárolásSTADALAX drazséHatóanyag: 5,00 mg biszakodil drazsénkéntSegédanyagok: laktóz-monohidrát (50,9mg), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, burgonyakeményítő, mikrokritályos cellulóz, magnézium-sztearát, talkum, hosszú szénláncú zsírsavak részlegesen telített gliceridjei.Bevonat: cellulóz-acetát-ftalát, glukóz szirup, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, kukoricakeményítő, montán glikol viasz, natív ricinusolaj, szacharóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum, titán-dioxid (E171).

A forgalombahozatali engedély jogosultja és a gyártó:

STADA Arzneimittel AG

Bad Vilbel

Németország1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ A STADALAX DRAZSÉ?

Hashajtó készítmény. A Stadalax drazsé rövid időtartamú kezelésre szolgál székrekedés esetén, valamint olyan betegségekben, ahol könnyű székletürítés biztosítása szükséges.

2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára,

- bélelzáródás esetén

- 6 év alatti életkorban

- a gyomor-bélrendszer heveny gyulladásos betegségeiben

- víz és elektrolitegyensúly zavara

- alacsony vér káliumszint esetén.Terhesség, szoptatás

Nem ismertek káros hatásai a terhesség és szoptatás ideje alatt való alkalmazáskor. Ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Stadalax drazsé terhesség alatt nagy dózisban ill. hosszú ideig történő alkalmazása nem javasolt.

A készítmény szoptatás ideje alatt nem alkalmazható, mivel nem áll rendelkezésre elég információ az anyatejbe történő kiválasztására vonatkozólag.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény a fenti képességeket nem befolyásolja.Együttes alkalmazás étellel/itallal:

Tejet fogyasztani a Stadalax drazsé bevételét követően leghamarabb fél órával szabad.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

Mivel a készítmény tejcukrot (50,9mg) is tartalmaz, a tejcukor felszívódási zavarral járó, ritka, örökletes tejcukor túlérzékenységben, ill. a szőlőcukor-galaktóz felszívódási zavarban szenvedő betegek kezelésére nem alkalmas.

Mivel a készítmény répacukrot is tartalmaz, a ritka, örökletes gyümölcscukor-túlérzékenység, ill. szőlőcukor-galaktóz felszívódási zavar vagy répacukor-bontó enzimhiány esetén a készítmény nem alkalmazható.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

A Stadalax egyéb gyógyszerek (pl.: vizelethajtók) egyidejű adásakor fokozhatja a káliumürítést. A káliumvesztés miatt a szívglikozidok iránti érzékenység fokozódhat.

Savközömbösítő gyógyszert (antacidok) bevenni a Stadalax drazsé bevételét követően leghamarabb fél órával szabad.

Ezek a figyelmeztetések a közelmúltban alkalmazott gyógyszerekre is vonatkoznak.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TABLETTÁT?Gyógyszerét kizárólag az előírt adagban alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:

felnőttek és 6 éven felüli gyermeknek 1-2 Stadalax drazsé (5-20 mg biszakodilnak felel meg).A legjobb hatás érdekében a gyógyszert reggel éhgyomorra vagy este lefekvés előtt bő vízzel vegye be. Esti bevétel esetén az éjszakai nyugalom megzavarása nélkül másnap reggel (kb. 10 óra múlva) okoz alapos bélkiürülést. A reggel éhgyomorra való bevétel már körülbelül 6 óra elteltével hatásos.

A 0,3mg/ttkg biszakodil adagot nem szabad túllépni.Orvosi ellenőrzés nélkül a Stadalax drazsét hosszabb időn keresztül (1 hétnél tovább) nem szabad szedni. Idült székrekedés esetén keresse fel kezelőorvosát.Ha az előírtnál nagyobb adagot vett be:

A túladagolás hasmenést okozhat. Amennyiben a túladagolás bármilyen jelét tapasztalja, forduljon orvosához.Ha adagját elfelejtette bevenni:

A soron következő előírt adagolási időpontban ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Stadalax drazsénak is lehetnek mellékhatásai.

Rövid ideig tartó alkalmazáskor mellékhatások ritkán jelentkeznek.Hosszabb ideig tartó alkalmazás esetén gyakran súlyosbítja a székrekedést, ezért a Stadalax drazsét csak rövid ideig szabad használni.

Hosszabb ideig tartó alkalmazáskor vagy nagy adagok bevétele esetén gyakran előfordul káliumvesztés vagy egyéb elektrolitok hiánya. Ez szívműködési zavarokhoz és izomgyengeséghez vezethet, különösen vízhajtó vagy mellékvesekéreg szteroid egyidejű szedése esetén.Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5. TÁROLÁSLegfeljebb 25°C-on tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-7341/01-02Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 29463/55/2003

Akciós termékeink

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról

3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat


Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis a
füldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabb
ideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugód
élettartamát.

  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.
  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el

Hírlevél feliratkozás