Termékeink

IBEROGAST BELSŐLEGES OLDATOS C 20 ML

iberogast.jpg
Cikkszám: CV4972
2 060 Ft
1 962 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 103 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Betegtájékoztató: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAIberogast belsőleges oldatos cseppek

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 14 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Iberogast és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Iberogast alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Iberogastot?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell az Iberogastot tárolni?

6. További információk1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ IBEROGAST ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Az Iberogast a bélműködés funkcionális zavaraira ható növényi kivonatokat tartalmazó belsőleges oldatos cseppek.

Funkcionális diszpepszia (emésztési zavar) tüneti kezelésére (étkezést követő fájdalom vagy diszkomfort, korai teltségérzet, puffadás, émelygés, hányinger tünetei esetén).

2. TUDNIVALÓK A GASTROHERB ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza az Iberogastot

a készítmény bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Nincsenek ismert kölcsönhatások.Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A rendelkezésre álló adatok nem utalnak arra, hogy a készítmény terhesség és szoptatás ideje alatti alkalmazása kockázatot jelentene. Ennek ellenére, az Iberogast terhesség és a szoptatás ideje alatti szedését csakis a kezelőorvossal történt előzetes megbeszélés után tanácsos elkezdeni.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.Fontos információk az Iberogast egyes összetevőiről

A készítmény 31 térfogatszázalék (V/V) alkoholt tartalmaz.

1 adag Gastroherb (20 csepp = 1 ml) 0,3g alkoholt tartalmaz. (legfeljebb 300 mg adagonként, 7,6ml sörrel vagy 3,17 ml borral megegyező adag)Alkoholprobléma esetén a készítmény ártalmas. Terhes vagy szoptató nők, gyermekek és magas rizikófaktorú betegek (pl.: májbetegség vagy epilepszia) esetén a készítmény szedése megfontolandó3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ IBEROGASTOT?Ha az orvos másképp nem rendeli, az Iberogastot naponta három alkalommal, étkezés előtt vagy közben, kevés folyadékban kell bevenni az alábbi adagolás szerint:Felnőtteknek: 20 csepp.

Az egyszeri adag (20 csepp) megfelel 1 ml készítménynek.Az Iberogast nem javasolt 12 év alatti gyermekek számára a hatásosságra vonatkozó adatok elégtelensége miatt, bár a készítmény alkalmazására vonatkozóan különleges kockázatot nem jelentettek 12 éven aluli gyermekek esetében.A kezelés időtartama nincs korlátozva. A gyógyszer szedésének időtartama a betegség jellegétől, súlyosságától és a kórlefolyástól függ.

Használat előtt felrázandó!Ha az előírtnál több Iberogastot vett be

Eddig nem állnak rendelkezésre adatok akut túladagolással kapcsolatban. Túladagolásból származó mérgezési tünetet eddig nem tapasztaltak, ennek ellenére az előírt adagolást be kell tartani.Ha elfelejtette az Iberogastot bevenni

Ha a készítményből az előírt mennyiséget elfelejtette bevenni, akkor a soron következő adagot az orvos által javasolt, illetve a használati útmutatóban szereplő mennyiségben kell alkalmaznia.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így az Iberogast is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Igen ritkán túlérzékenységi reakciók, mint pl. kiütés, bőrviszketés, vagy légzési nehézségek léphetnek fel.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ IBEROGASTOT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°C-on tárolandó!A készítményben megjelenő pelyhesedés vagy zavarosodás nem befolyásolja a készítmény hatékonyságát.

A készítményt nem szabad az üvegen, illetve a külső csomagoláson feltüntetett lejárati dátumon túl felhasználni.

Az Iberogast a felbontás után legfeljebb 8 hétig tartható el.A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az Iberogastot.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK100 ml folyadék a következő hatóanyagokat tartalmazza:Kivonatok:Iberis amara

(Tatárvirág – teljes növény, friss) (1 : 1,5-2,5) 15,0 ml

Kivonószer: 50%-os (V/V) etanolAngelika gyökér (1 : 2,5-3,5) 10,0 ml

Kamillavirág (1 : 2 -4 ) 20,0 ml

Kömény termés (1 : 2,5-3,5) 10,0 ml

Máriatövis termés (1 : 2,5-3,5) 10,0 ml

Citromfű levél (1 : 2,5-3,5) 10,0 ml

Borsmenta levél (1 : 2,5-3,5) 5,0 ml

Vérehulló fecskefű (1 : 2,5-3,5) 10,0 ml

Édesgyökér (1 : 2,5-3,5) 10,0 ml

Az összes hatóanyag kivonószere: 30 %-os (V/V) etanolSegédanyagok: etanol 96%, tisztíott víz.

A készítmény 31 térfogatszázalék (V/V) alkoholt tartalmaz.

Az Iberogast 20 cseppje kevesebb mint 0,1 kenyéregységet tartalmaz.Milyen az Iberogast külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Az Iberogast sötétbarna színű, tiszta vagy gyengén opálos, jellegzetes alkoholos szagú belsőleges oldatos cseppek.

20 ml, 50 ml vagy 100 ml oldat barna üvegbe töltve, mely színtelen, műanyag cseppentő feltéttel van ellátva és műanyag csavaros biztonsági kupakkal van lezárva. 1 üveg dobozban.Forgalomba hozatali engedély jogosultja

Phytotec Hungaria Bt.

Szilágyi Erzsébet fasor 61.

H-1026 BUDAPEST

MagyarországGyártó

S T E I G E R W A L D

Arzneimittelwerk GmbH

Havelstraße 5

64295 DarmstadtOGYI-T-20701/01 20ml

OGYI-T-20701/02 50ml

OGYI-T-20701/03 100ml

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. március 15.

Akciós termékeink

Akciós termék
14 290 Ft 13 490 Ft 10 622 Ft + ÁFA

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás