Termékeink

VITISKIN GÉL PIGMENTHIÁNYOS BŐRRE 50ML

vitiskin gél.jpg
Cikkszám: CV54955
10 540 Ft 9 180 Ft
7 228 Ft + ÁFA
Egység: 50 mlBruttó egységár: 184 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Vitiskin hidrogél a vitiligós, azaz pigmenthiányos bőrterületek kezelésére készült készítmény.

A Vitiskin a tyrozináz enzim festéktermelő aktivitásának visszaállításra törekszik, amelynek hatására a pigmenthiányos területek repigmentálása beindul.

Legfontosabb hatása a vitiligos foltokban felhalmozódott, - festéktermelő enzimet gátló - hidrogén peroxid felesleg inaktiválása nagy koncentrációjú szuperoxid dizmutázzal.

A Vitiskin hatásmehanizmusa két pilléren alapul.
 

 1. A Superoxid-dizmutáz a pigmenthiányos területen felhalmozódott hydrogén-peroxid és szabadgyökök inaktiválását végzi, megszüntetve azok festéktermelést gátló hatását.
   
 2. A festéktermelő tyrozináz enzim kofaktorait pótolja vissza a pigmethiányos területen, amellyel a festéktermelő enzim működési körülményeit optimalizálja.

  A tyrozináz kofaktorai:
   
 • Réz ion
 • Cink ion
 • B 12 vitamin
 • Calcium panthotenát

Aktív hatóanyagok

 

 • Szuperoxid dizmutáz - Bismution - BT
  gyökfogó
  gyulladásgátló
  lipid peroxidáz gátlás
 • Réz és cink ion
  tyrozináz kofaktor
 • Vitamin B12
  melaninszintézis résztvevője
 • Calcium panthotenate
  melaninszintézis résztvevője

 

A kezelés

A kezelést végezhetjük önmagában Vitiskinnel is, de bőrgyógyász által végzett UVB fényterápia a hatást 40-50%-al javítja.

A Vitiskin segít a festéktermelést gátló szabad gyökök semlegesítésében, valamint a festéktermelő enzim optimális működési feltételeinek biztosításában a kofaktorok pótlásával.

Egyes vitiligo specialisták javasolják a festéktermelés kiindulási alapanyagának, a phenylalanin nevű aminosavnak az egyidejű bevitelét is a kezelés alatt (ld. vitiligo kezelési csomag).

Ilyen étrendkiegészítő kapszula például az l-fenilalanin 100 g por nevű készítmény, amely napi 1 adagolókanállal biztosítja a phenylalanin bevitelt.

A legújabb innováció a vitiligo kezelés területén

A Vitiskin hidrogél a Superoxid dizmutázok legtisztább változatát a Dismutin-BT hatóanyagot tartalmazza.

A Dismutin-BT a legtisztább és a piacon jelenleg elérhető legnagyobb koncentrációjú szuperoxid - dizmutáz a gyógyszeriparban.

Eliminálja a szuperoxid gyököket anélkül, hogy önmaga inaktiválódna.

Akciós termékeink

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás