Termékeink

TALEUM ORRSPRAY 15 G 15 G

taleum orrspray.jpg
Cikkszám: CV563
2 025 Ft
1 929 Ft + ÁFA
Egység: 15 dbBruttó egységár: 135 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: 1. A készítmény neve és javallatai

Taleum orrspray

Mielőtt elkezdné gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtá­jé­koztatót.

E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi fel­ügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

-Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

-Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek vagy éppn súlyosbodnának.Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a készítmény?

Hatóanyag: 0,330 g natrium cromoglicicum palackonként.

Segédanyagok: fenil-higany-acetát, polividon, glicerin, injekcióhoz való desztillált víz.Külalak:

Barna színű, üvegpalackba töltött, 15,00 g töltettömegű, szagtalan, színtelen vagy eny­hén sárga oldat, mely mechanikus porlasztón keresztül, hajtógáz nélkül permetezhető. Az üvegpalack fehér műanyag adapterrel, ill. ezen átlátszó műanyag sapkával van le­zárva. A mechanikus porlasztó adagolókamrája névlegesen 130 mm3-es, az üveg aljáig érő benyúlóval és nazalis adagolásra kiképzett szórófejjel.Kiszerelés:

Minden doboz 1 palackot tartalmaz;

Minden palack 15 gramm (min. 110 adag) oldatot tartalmaz;

Az adagolószelep egyszeri lenyomásával 2,7 mg hatóanyagot tartalmazó oldat távozik a palackból;Milyen betegség esetén alkalmazható a készítmény?

A Taleum orrspray az allergiás nátha ("szénanátha") megelőző kezelésére szolgál.

"Orrdugulást" oldó, azonnali hatása nincsen.

A készítmény helyi hatást fejt ki az orrnyálkahártyán és ezáltal alkalmas az allergiás nátha tüneteinek tartós megelőzésére.2. Tudnivalók a gyógyszer szedése előtt

2.1 Mikor nem szabad Taleum orrspray-t használnia ?

Ha a készítmény bármely összetevőjével szemben túlérzékenységet (allergiát) tapasztalt.2.2 A Taleum orrspray egyedi orvosi elbírálás után alkalmazható az alábbi esetekben, ezért kérjen tanácsot kezelőorvosától:·ha terhes vagy szoptat; (lásd 2.3. pontot)

·ha a kezelés során tünetei fokozódnak.2.3 Alkalmazható-e a készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt?

A hatóanyagnak az anyatejbe történő esetleges kiválasztódására nincs bizonyíték.

Bár állatkísérletek során nem észleltek magzatkárosító hatást, terhesség és szoptatás alatt csak egyedi orvosi elbírálás után és szigorú orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.2.4 A készítmény hatása a gépjárművezetésre és a baleseti veszéllyel járó munkavégzésre

Fenti képességeket befolyásoló hatására nincs adat.2.5 Milyen nem kívánt hatások léphetnek fel a kezelés ideje alatt?

Rendeltetésszerű használat esetén számottevő gyógyszerkölcsönhatásra nem kell számítani.

Amennyiben párhuzamosan egyéb orrnyálkahártyán keresztül alkalmazandó (pl.: "orrdugulást" oldó) kezelésben részesül, úgy azt néhány perccel a Taleum orrspray előtt célszerű alkalmazni.

A Taleum orrspray más antiallergiás készítménnyel jól kombinálható. Kombinációban való alkalmazásakor az egyéb antiallergiás szerek adagja – a kezelőorvos által meghatározott módon – csökkenthető.3. A gyógyszer szedésével/alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalók

Alkalmazáskor a palackot – a védőkupak eltávolítását követően – szórófejjel felfelé, az adagolót az orrba helyezve kell tartani.Gyermekeknek 5 éves kortól adható, ilyenkor a felnőttekével azonos adag szükséges.

Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, szokásos adag: napi 4-6-szor 1 puff mindkét orrnyílásba.

Idős korban a szokásos dózisok alkalmazandók.

A kezelést felfüggeszteni fokozatosan (kb. 1 hét alatt) kell, hogy elkerüljük a tünetek kiújulását.

A szezonális allergiás orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek kivédésére a megelőző kezelést a tünetek várható megjelenése előtt 2-4 héttel kell megkezdeni és a tünetek kiváltásában szerepet játszó tényezők (pl. szezonális pollenek a levegőben) eltűnéséig kell folytatni. Az idült orrnyálkahártya-gyulladás kezelésében a készítmény tartós alkalmazása a tünetek súlyosságát enyhítheti.

Az orrspray adagoló pumpáját az első használat előtt - a védőkupak eltávolítása után a szelep működtetésével fell kell tölteni (a levegőbe pumpálni, amíg a permet megjelenik). A pumpa feltöltése akkor is szükséges lehet, ha hosszabb ideig nem használták a készítményt.

Ha a Taleum orrspray hatását túl erősnek vagy túl gyengének érzi, forduljon orvosához.

Ha az előírtnál több Taleum orrspray-t alkalmazott és ez bármilyen panaszt okoz, forduljon orvoshoz. Amennyiben panaszt nem okoz, úgy teendő nincs.4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszernek, így a Taleum orrspray-nek is lehet mellékhatása, mind­azonáltal a nátrium kromoglikát általában jól tolerálható.

A kezelés első napjaiban előfordulhat az orrnyálkahártya irritációja. Ritkán enyhe fejfájás, az orr vagy a torok szárazság-érézése jelentkezhet.

A Taleum orrspray használatát hagyja abba és keresse fel kezelőorvosát, amennyiben a fenti tünetek bármelyike tartósan fennáll.

Ha bármilyen, a fentiekben nem említett mellékhatást észlel, értesítse orvosát.

5. Tárolás

•Szobahőmérsékleten (15-25oC) tárolandó.

•A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni.

•A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

•A készítmény gyártási száma, gyártási és lejárati ideje a dobozon található.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

EGIS Gyógyszergyár Rt.

Magyarország, Budapest8. A FORGALOMBAHOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA:

OGYI-T.: 3798/01Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 18.717/41/2002

Akciós termékeink

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás