Termékeink

RHEOTIN KAPSZULA 60X

rheotin kapszula.jpg
Cikkszám: CV64918
6 990 Ft 3 999 Ft
3 149 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 67 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Az akciós termék 2021. márciusi lejáratú

A MEMÓRIAROMLÁS ELLEN, A HALLÁS ÉS LÁTÁS VÉDELMÉBEN! étrend-kiegészítő kapszula

Miért olyan fontos, hogy jól működjön a perifériás vérkeringés?

A megfelelő vérkeringés biztosítja szerveink folyamatos tápanyag- és oxigénellátását.
A kor előrehaladtával az erek rugalmassága csökken, mely a mikrokeringés romlásához vezethet. A magas vérnyomás, a stressz, a túlsúly, a cukorbetegség, a dohányzás szintén a mikrokeringés zavarához vezethetnek.

Hallásproblémák, fülzúgás, korral járó halláscsökkenés

A hallósejtek ép működése, a hangok és zörejek feldolgozása csak megfelelő keringés mellett lehetséges. A fülzúgás – tinnitus – búgó, csengő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Tudta, hogy a fülzúgás hátterében gyakran agyi keringési problémák állhatnak? A Rheotin kapszulában található Ginkgo biloba-kivonat javítja az agy vérellátását, így támogatja a hallás megőrzését.

Memóriaproblémák

Már a 40-es éveinkben felfigyelhetünk arra, hogy memóriánk, koncentrálóképességünk csökken. A memóriaromlás a korral járó természetes folyamat, bár a túlterheltség, a stressz, az alvászavarok elősegíthetik kialakulását. A Rheotin összetevői komplex módon járulnak hozzá a memória megőrzéséhez: a Ginkgo biloba „agyfényesítő” hatása régóta ismert, a magnézium, B6-, B12- és a C-vitamin támogatja az idegrendszer megfelelő működését.

Látásromlás

A látóhártya (retina) vérkeringése rendkívül érzékeny. A látóhártya csak akkor képes a látott képet feldolgozni és továbbítani az agy felé, ha a vér elegendő oxigént és tápanyagot biztosít számára. Ha a retina vérellátása nem megfelelő, akkor működése károsodik, ami látásromlást eredményezhet. A Rheotinban található Ginkgo biloba segíti a perifériás keringést, ezáltal a látás megőrzését, A-vitamin tartalma pedig hozzájárul a látás fenntartásához.

 

Ginkgo biloba-kivonat
(120 mg)

 • segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését
 • támogatja a szellemi teljesítőképességet
 • támogatja a perifériás keringést, mely kifejezetten hasznos a szemek és a fülek esetében. Ezáltal hozzájárul normál halláshoz és látáshoz.

B6- (2,8 mg) és a
B12-vitamin (25 μg)

 • hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez.

Magnézium (60 mg), a B6-,
B12- és C-vitamin (160 mg)

 • hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Folsav (500 μg)

 • a folát hozzájárul a normál vérképződéshez.

A-vitamin (800 μg)

 • hozzájárul a normál látás fenntartásához és részt vesz a normál vasanyagcserében.

C-vitamin (160 mg)

 • hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.

Cink (10 mg)

 • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Valeriana
officinalis-kivonat (15 mg)

 

A GINKGO BILOBA - az agy jótevője

A Ginkgo biloba, magyarul páfrányfenyő levelének terápiás értékét távol-keleten fedezték fel, ahol a mai napig „az agy jótevőjének” tartják. A ginkgo hatóanyagát a ginkgo levélből nyerik, mely rendkívül aktív flavonoidokat tartalmaz.

Ginkgo kivonat

A Ginkgo biloba kivonat:

 • spasmolytikus hatást fejt ki az arteriolákra és venulákra
 • csökkenti a kapillárisok permeabilitását
 • gátolja a thromboxan, fokozza a prosztaglandin-12 szintézisét. A hatást fokozza a PAF-antagonista hatás, amely a vér viszkozitásának csökkentésével jár.
 • csökkenti a vörösvérsejtek aggregációs hajlamát
 • gátolja a thrombocita-aggregációt
 • fokozza az anoxiával szembeni toleranciát, és véd a szabadgyökök káros hatása ellen.3

3Csupor D. Ginkgo biloba, a legősibb fa. A páfrányfenyő múltja és jelene. Családorvosi fórum. 2004/5


A MAGNÉZIUM - hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis mintegy 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják. Elengedhetetlen az izom- és az idegrendszer megfelelő működéséhez, a fehérjeszintézis folyamataihoz.4,5,6

4Institute of Medicine (IOM). Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes: Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D and Fluorideexternal link disclaimer. Washington, DC: National Academy Press, 1997
5Rude RK. Magnesium. In: Coates PM, Betz JM, Blackman MR, Cragg GM, Levine M, Moss J, White JD, eds. Encyclopedia of Dietary Supplements. 2nd ed. New York, NY: Informa Healthcare; 2010
6Rude RK. Magnesium. In: Ross AC, Caballero B, Cousins RJ, Tucker KL, Ziegler TR, eds. Modern Nutrition in Health and Disease. 11th ed. Baltimore, Mass: Lippincott Williams & Wilkins; 2012


Jó tudni:

Gyakorlatilag a magnézium minden reakciónál jelen van, ami a szervezetben zajlik. Az agyban a megnövekedett magnéziumszint fejleszti a tanulási képességet.


A CINK - hozzájárul a szellemi működés fenntartásához, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Bár a cinket a C-vitaminnal együtt a legtöbben az immunrendszer erősítőjeként ismerik, a cink élettani hatása ettől jóval összetettebb: több mint 100 enzim alkotásában vesz részt. A cink szerepet játszik az immunválaszban, a szabadgyökök elleni védelemben, hatással van az öregedési folyamatokra.7

7Stefanidou M. et al. Zinc: a multipurpose trace element. Arch Toxicol. 2006

A B6- ÉS A B12-VITAMIN - hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, az idegrendszer megfelelő működéséhez.


FOLSAV - A folát hozzájárul a normál vérképződéshez.

A vörösvérsejt feladata elsősorban az oxigén, másodsorban a szén-dioxid szállítása. A keringésbe került érett vörösvérsejtek élettartama mintegy 120 nap. A pótlás feltételei közé tartozik, hogy a felépítéshez szükséges valamennyi „építőkő” rendelkezésre álljon.
A vörösvérsejtek felépítéséhez számos anyag szükséges, többek között a B6-, a B12-vitamin és folsav, C-vitamin és vas.


Jó tudni:

A B-vitaminokat sokszor a boldogság vitaminjainak vagy stresszoldó vitaminoknak is szokták nevezni. A folsav a B-komplex része, B9-vitaminként is szokták emlegetni. A folát a folsav biológiailag aktív formája, tehát tulajdonképpen ez az, ami hasznosul, nem pedig maga a folsav.


A C-VITAMIN - hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.

A C-vitamin, mint antioxidáns: agyunk különösen érzékeny a szabadgyökök káros hatásaival szemben, mivel működéséhez jelentős mennyiségű oxigénre van szüksége. A C-vitamin az egyik leghatásosabb antioxidáns-vitamin.


AZ A-VITAMIN

Az A-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, antioxidáns, gyökfogó tulajdonságú. Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához és részt vesz a normál vasanyagcserében.


VALERIANA OFFICINALIS-KIVONAT (Valeriána- vagy más néven Macskagyökér-kivonat) a nyugalomért

A valeriána, vagy más néven a macskagyökér nem véletlenül van jelen évszázadok óta a népi gyógyászatban. Számos módon gyakorolhat jótékony hatást szervezetünkre.


Jó tudni:

Ha fáradtak, kimerültek vagyunk, nehezebben tudunk elaludni, és ha el is alszunk, szinte minden apróságra felébredünk, és képtelenek leszünk pihentetően aludni. A pihentető alvás viszont elengedhetetlen a szövetek és a sejtek regenerálódásához.

 

Akciós termékeink

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás