Termékeink

TALEUM SZEMCSEPP 10ML

taleum szemcsepp.jpg
Cikkszám: CV776
2 190 Ft
2 086 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 219 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Ez a szemcsepp hiánycikk, helyette a Lecrolyn 40mg/ml szemcseppet ajánljuk, mely ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza 2x olyan erősségben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Taleum szemcsepp

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Taleum szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Taleum szemcsepp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Taleum szemcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. A készítmény tárolásaA készítmény hatóanyaga: 20,0 mg nátrium-kromoglikát – 1 ml vizes oldatban.

Segédanyagok: fenil-higany-acetát, dinátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dihidrát, mannit, injekcióhoz való víz.Külalak:

10 ml-es fehér, cseppentő feltéttel ellátott polietilén alapú műanyag tartályba töltött kristálytiszta, üledékmentes, színtelen, szagtalan oldat.Kiszerelés:

Minden doboz 1x10 ml oldatot és 1 db betegtájékoztatót tartalmaz.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYRT.

1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.A gyártó:

EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYRT.

1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TALEUM szemcsepp ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Taleum szemcsepp az allergiás eredetű heveny és idült (pl. szénanáthához kapcsolódó) kötőhártya-gyulladás kezelésére, ill. megelőzésére szolgáló gyógyszer.

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

2. Tudnivalók A TALEUM szemcsepp alkalmazása előttNe alkalmazza a Taleum szemcseppet:

· a készítmény hatóanyagával vagy bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén.

· lágy kontaktlencse használata közben.Terhesség és szoptatás

Használata nem ajánlott a terhesség első három hónapjában. Eddigi vizsgálatok szerint nátrium kromoglikát nem választódik ki az anyatejbe, így szoptatás ideje alatt is alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Mint minden szemcsepp, ennek a szemcseppnek becseppentése is okozhat átmeneti homályos látást.

A közlekedésben való részvétel, vagy a gépekkel való munka előtt meg kell várni, ameddig a látóképesség-csökkenés elmúlik.Mire figyeljen fokozottan a kezelés során?-készítmény alkalmazása során lágy kontaktlencsét nem szabad viselni.

-szemcsepp a használat után pár perccel közvetlenül befolyásolja a látóképességet.Gyógyszerkölcsönhatások:

Eddig nem ismertek.

3. Hogyan kell alkalmazni a Taleum szemcseppet?Az időszakosan előforduló tünetek megjelenése előtt általában 2-4 héttel célszerű a kezelést meg­kezdeni és a panaszok megszűnéséig folytatni.

Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja naponta 3-4-szer 1-2 csepp, mindkét szembe csepegtetve.A Taleum szemcseppet a szem kötőhártyájára kell cseppenteni. Ehhez hajtsa a fejét enyhén hátra, nézzen felfelé és húzza az alsó szemhéját egy kicsit a szemtől.

A falkon megnyomásával csöppentsen 1 csepp taleum szemcseppet a kötőhártya zsák alsó részébe. A flakon nyílása lehetőleg ne kerüljön kontaktusba a szemmel! A becsepegtetés után lassan csukja be a szemét. Használat után a flakont azonnal zárja le!

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszernek, a Taleum szemcseppnek is lehetnek mellékhatásai.

A szemcsepp alkalmazása során átmeneti csípő, égő érzés a szemben előfordulhat.

Amennyiben bármilyen más mellékhatást észlel, ne alkalmazza tovább a készítményt, kérjen tanácsot orvosától.A fentiekben nem említett mellékhatás jelentkezéséről, valamint terhesség esetleges bekövetkezéséről értesítse orvosát, gyógyszerészét!5. A KÉSZÍTMÉNY tárolása25°C alatt, fénytől védve tárolandó.

A készítmény gyártási száma, gyártási és lejárati ideje a dobozon és a flakon címkéjén található. Ennek négy utolsó számjegye mutatja a gyártás dátumát (hó, év).

Felbontás után legfeljebb 1 hónapig használható.

Kizárólag a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő lejárta előtt használja a készítményt.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!OGYI-T-4037/01

Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 9047/41/06

Akciós termékeink

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás