Termékeink

SCHOLL KÖRÖMGOMBA ELL.ECSETEL 3,8ML

scholl körömgomba.jpg
Cikkszám: CV6162
6 155 Ft
4 846 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 1 539 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

A gombás köröm visszatetsző látványt nyújtó, kellemetlen fertőzés, mely azt az aprócska területet érinti, amely a körömlap és az érzékeny hús között található. A nagylábujj van leginkább kitéve a problémának, de kezelés nélkül gyorsan átterjedhet a többi lábujjra is. Talán addig észre sem veszi a problémát, ameddig az nem válik akuttá.

Okok

A gombás lábkörmöket ugyanaz a gomba idézi elő, mint a lábujjak közötti kipállást. A gomba organizmusok (dermathophyt) szeretik azt a meleg, nedves és zárt környezetet, melyet a zoknik és cipők biztosítanak. A köröm túl rövidre vágása, a lábköröm sérülése vagy a szűk cipők, melyek miatt a lábujjak összedörzsölődnek, mind-mind segítik a gombát abban, hogy a körmök alá bejusson.

Tünetek

A fertőzés általában az ujjkörmök végén és oldalán kezdődik, s onnan terjed tovább a köröm közepe felé. A fertőzés korai jele a köröm elszíneződése tört fehérre, sárgára vagy akár zöldre. A köröm elvékonyodhat, morzsolódhat, diszkomfort érzést okozhat. A köröm akár teljes egészében elmorzsolódhat.

Kezelés

A lábköröm természetadta feladata az alatta lévő puha körömágy védelme. Sajnálatos módon, ha gombás fertőzés alakul ki, az ezt a területet is érinti. A körömgomba pedig nem egykönnyen múlik el. Ráadásul, ha a láb folyamatosan be van takarva zoknival, cipővel, a fertőzés gyorsan átterjed más lábujjakra is. Ha probléma tartósan fennáll, konzultáljon gyógyszerészével, háziorvosával vagy láb-szakorvosával. A gombás fertőzés visszatérhet, gyakran amiatt, mert az eredeti fertőzés nem múlt el teljesen vagy azért, mert a lábujjak közötti kipállás újra megfertőzte. Ha a fertőzés visszatér, keresse fel orvosát, és figyeljen arra, hogy a kezelést végigcsinálja.

Megelőzés

A gombás körömfertőzés megelőzéséhez különösen figyeljen a láb napi tisztítására és szárítására, a lábujjak között is mindig törölje szárazra a bőrt. Figyelmesen vágja körmeit! Mindig egyenesen vágja a körmöt, követve azok természetes formáját és soha ne vágjon túl közel a bőrhöz. Mindig tisztítsa meg a csipeszeket és ollókat használat után és mossa meg a kezeit.
Próbáljon kényelmes cipőkben járni, különös figyelmet fordítva a cipő orrszélességére. Ha olyan sportágat űz, amely különösen veszélyezteti a sérülékeny lábujjakat, válasszon olyan terméket, amely takarja és védelmezi a lábujjak puha területeit.
Hogy megelőzze az olyan meleg, nedves körülmények kialakulását, melyek elősegítik a gombák szaporodását, használja a Scholl Odour Control lábszagűző lábspray -t Neutra-Activ-val. A gombaellenes és antibakteriális összetevők elpusztítják a gombát és a kellemetlen szagok kialakulásáért felelős baktériumokat. A Scholl Odour Control lábszagűző gyógytalpbetét szintén magába szívja az izzadtságot, így biztosít egész napos frissességet és akkor is kifejti hatását, ha nem visel lábbelit. A fertőzés elterjedését megelőzendő (más lábujjakra vagy másokra), mossa ki törülközőjét minden használat után. Ha közzuhanyzót használ vagy uszodában sétál, viseljen zuhanypapucsot.

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás