Termékeink

PANADOL BABY SZUSZPENZIÓ 100ML

PANADOL BABY SZIRUP.jpg
Cikkszám: CV2242
2 935 Ft
2 795 Ft + ÁFA
Egység: 100 dbBruttó egységár: 29 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: BetegtájékoztatóPanadol Baby szuszpenzió

paracetamolOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!

· Sürgősen forduljon orvosához, ha a tünetek 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse gyermekorvosát vagy gyógyszerészét!A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Panadol Baby szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Panadol Baby szuszpenzió szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Panadol Baby szuszpenziót?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Panadol Baby szuszpenziót tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TIPUSÚ GYÓGYSZER A PANADOL BABY SZUSZPENZIÓ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Panadol Baby szuszpenzió paracetamol hatóanyagú fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer, amely 3 hónapos – 12 éves gyermekek fájdalom- és lázcsillapítására alkalmas.

A Panadol Baby szuszpenzió lázcsillapítóként hatákonyan csökkenti a megfázás, influenza és a gyermekkori fertőzések – mint pl. bárányhimlő, kanyaró, mumpsz - által előidézett lázat. Orvosi javaslat esetén a Panadol Baby szuszpenzió a gyermekkori védőoltások előidézte láz csillapítására is használható.

Fájdalomcsillapító hatása révén javasolt a fogzási fájdalom, a fogfájás és torokfájás enyhítésére.

A Panadol Baby szuszpenzió kíméletes a gyomorhoz.2. TUDNIVALÓK A PANADOL BABY SZUSZPENZIÓ SZEDÉSE ELŐTTNe adjon gyermekének Panadol Baby szuszpenziót:

- más paracetamol tartalmú készítménnyel együtt.

- ha gyermeke allergiás (túlérzékeny) paracetamolra vagy a készítmény egyéb összetevőjére.A Panadol Baby szuszpenzió fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

- ha a gyermek súlyos vese- vagy májbetegségben szenved,

- ha egyéb gyógyszereket is szed.

Ezekben az esetekben mindenképpen kérje ki gyermekorvosa tanácsát!

Feltétlenül tájékoztassa gyermekorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PANADOL BABY SZUSZPENZIÓT?A készítmény kellemes eper ízű, beadását a mellékelt adagoló fecskendő megkönnyíti.Hogyan kell adagolni a gyógyszert?

Használat előtt rázza fel a gyógyszeres üveget!

Az adagoló fecskendő a dobozban van elhelyezve.Ha az orvos másképpen nem rendeli szokásos adagja:

Jellemző testtömegKorAdag(ml)

6-8 kg3-6 hónap3,5-4

8-10 kg6-12 hónap4,5-5

10-13 kg1-2 év6-6,5

13-15 kg2-3 év7-8

15-21 kg3-6 év9-10

21-29 kg6-9 év13-14

29-42 kg9-12 év18-19

A fenti táblázat alapján a gyermek súlyának megfelelő adagot alkalmazza. Amennyiben nem biztos a gyermek súlyában, alkalmazza a gyermek életkorának megfelelő adagot.A dózis szükség szerint 4 óránként ismételhető. 24 órán belül 4 adagnál többet adni tilos! A Panadol Baby szuszpenzió orvosi tanács nélkül 3 napnál hosszabb ideig nem adható!

Ha a betegség tünetei továbbra is fennállnak keresse fel orvosát!3 hónapososnál fiatalabb csecsemő a szert csak orvosi javallatra kaphatja.

Ha az Ön gyermeke koraszülöttként született, és 3 hónaposnál fiatalabb, feltétlenül kérje ki a gyermekorvos tanácsát, mielőtt a Panadol Baby szuszpenziót alkalmazná.Mit kell tenni ha a gyermek előírt adagnál több Panadol Baby szuszpenziót kapott?

Ne adjon be többet az előírt adagnál!

A paracetamol túladagolása májkárosodást okozhat.

Ha arra gyanakszik, hogy gyermeke az előírt adagnál többet vett be, forduljon azonnal orvoshoz, még akkor is, ha a kis beteg láthatóan nem érzi rosszul magát.

A túladagolás jelei lehetnek: étvágytalanság, hányinger, hányás , izzadás, általános gyengeség, rossz közérzet.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKRitkán allergiás bőrreakciók (bőrpír, csalánkiütés) előfordulhatnak, esetleg hőemelkedés, nyálkahártya-gyulladás kíséretében. Allergiás reakció felléptekor a kezelést azonnal abba kell hagyni.

Nagyon ritkán vérkép elváltozásban megnyilvánuló allergiás reakció alakulhat ki (fehérvérsejtszám csökkenés, vérlemezkeszám csökkenés).

Rendkívül ritkán előfordulhat az egész szervezetet érintő túlérzékenységi reakció – asztma, szénanátha, orrnyálkahártya duzzanat.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát, gyógyszerészét.5. HOGYAN KELL A PANADOL BABY SZUSZPENZIÓT TÁROLNI?

Legfeljebb 25 °C-on, fénytől védve tárolandó. Nem fagyasztható.

Felbontás után 6 hónapig használható fel.

Felbontáskor kérjük írja rá a dobozra a felbontás dátumát!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A gyógyszereket nem szabad szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Panadol Baby szuszpenzió?

A készítmény hatóanyaga: 120mg paracetamol 5ml szuszpenzióban.

Egyéb összetevők: almasav, azorubin (karmazsin E 122), xantán gumi, hidrogénezett glükóz szirup, eperaroma L10055, nipasept nátrium (metil-parahidroxibenzoát, etil-parahidroxibenzoát propil-parahidroxibenzoát), szorbit, vízmentes citromsav,

tisztított víz.

A Panadol Baby nem tartalmaz sem cukrot, sem alkoholt.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Homogén szuszpenzió LDPE betéttel ellátott, fehér színű, garanciazáras biztonsági PP kupakkal lezárt, barna színű üvegbe töltve. Az üveg – adagoló fecskendővel ellátva - dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

GlaxoSmithKline Export Ltd

Brentford, TW8 9GS,

Egyesült Királyság

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

1124 Budapest,

Csörsz u. 43.

Tel.: 06-1-22-55-801

Fax : 06-1-22-55-802

OGYI-T-1710/01 (100ml)A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. július 7.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás