Termékeink

MEXALEN 250 MG KÚP GYEREK 6X

mexalen 250 kúp.jpg
Cikkszám: CV599
1 155 Ft
1 100 Ft + ÁFA
Egység: 6 dbBruttó egységár: 193 Ft / 1 db
Átmenetileg nem elérhető!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbod­nak.Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknekA betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek?

2. Tudnivalók a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Mexalen 250 mg végbélkúpot kisgyermekeknek

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

6. További információkMik a készítmény összetevői?

Hatóanyag:

250 mg paracetamol kúponként.

Egyéb alkotórészek:

Vízmentes kolloid szilicium-dioxid, szója-lecitin, szilárd zsír (Whitepsol h15, Whitepsol W35, makrogol-sztearát.Csomagolás

6 db kúp PVC/PE szalag-csomagolásban és dobozbanA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

ratiopharm Hungária Kft,

1145 Budapest

Uzsoki u. 36/a.1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek?Fájdalomcsillapító, lázcsökkentő hatású gyógyszer 1-6 év közötti gyermekeknek.

Hatásmechanizmusa nem egyértelműen tisztázott.2. Tudnivalók a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek alkalmazása előttMikor nem alkalmazható a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek?- a paracetamol hatóanyaggal vagy az egyéb alkotórészek bármelyikével szemben fennálló

ismert túlérzékenység esetén,

- súlyos máj- és vesefunkció-zavarok,

- Glukóz-6-foszfát dehidrogenáz genetikai eredetű hiánya (bizonyos enzimhiányos állapot)

(tünet: hemolitikus anémia),

- túlzott, illetve krónikus alkoholfogyasztás.Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

A gyógyszerek csak fokozott elővigyázattal (az egyes bevételek között eltelt idő megnyújtásával vagy csökkentett dózisban) és orvosi ellenőrzés mellett alkalmazhatók

- Gilbert-szindróma (Meulengracht-betegség)Milyen óvintézkedéseket kell figyelembe venni?

A fájdalomcsillapítók nagy dózisban, nem előírás szerint, hosszabb ideig történő használatakor fejfájás jelentkezhet, amelyet nem a fájdalomcsillapító megemelt dózisaival kell kezelni.Fájdalomcsillapítók szokásos szedése, különösen több fájdalomcsillapító hatóanyag kombinálásakor, veseelégtelenség kockázatával járó tartós vesekárosodást okozhatA kezelés eredményessége érdekében lázas betegek túl meleg ruházatot, illetve ágyneműt ne hasz-náljanak, mivel ezek a hőleadást akadályozhatják. Bő folyadékbevitelről gondoskodni kell. A pana­szok további fennállása esetén a kezelőorvos tanácsát újra ki kell kérni. Intenzív hasi fájdalmak esetén fájdalomcsillapító gyógyszerek az orvosi vizsgálat előtt lehetőleg ne kerüljenek alkalmazásra, mivel az alapbetegség tüneteit elfedhetik. Adott esetben erről az orvost tájékoztatni kell.A fájdalomcsillapítók nagy adagban, nem előírás szerint, hosszabb ideig történő használatakor fejfá­jás jelentkezhet, amelyet nem a fájdalomcsillapító megemelt dózisaival kell kezelni.Fájdalomcsillapítók szokásos szedése, különösen több fájdalomcsillapító hatóanyag kombinálásakor, veseelégtelenség kockázatával járó tartós vesekárosodást okozhat.Fájdalomcsillapítók nagy adagban, nem előírás szerint történő, hosszabb ideig tartó használatának hir­telen megszakításakor fejfájás, valamint fáradtság, izomfájdalmak, idegesség és vegetatív tünetek je­lentkezhetnek. A megvonási tünetek néhány napon belül elmúlnak. Addig fájdalomcsillapítók ismételt bevételét kerülni kell és orvosi javaslat nélkül nem szabad azokat ismételten szedni.Mire kell figyelemmel lennie, ha egyidejűleg más gyógyszereket is szed?

A készítmény májkárosító hatása felerősödhet, pl. egyes altatók és epileptikumok - fenobarbitál, fenitoin, karbamazepin, rifampicin, szalicilamid-tartalmú gyógyszerek hatására

A készítmény és kloramfenikol, vagy AZT (Zidovudin) tartalmú gyógyszerek egyidejű adásakor, az utóbbiak toxicitása fokozódhat.

Szájon át szedett véralvadásgátlókkal kezelt betegeknél a paracetamollal történő hosszan tartó kezelés csak orvosi ellenőrzés mellett folytatható.

Cukorbetegség esetén, amikor a beteg inzulinkezelésre szorul paracetamol nagy adagban csökkentheti a vércukorsüllyesztő hatástVegye figyelembe, hogy ezek az adatok röviddel korábban alkalmazott gyógyszerekre is vonatkoz­hatnak!3. Hogyan kell alkalmazni a Mexalen 250 mg végbélkúpot kisgyermekeknekMekkora adagban és milyen gyakran kell adni a Mexalen 250 mg végbélkúpot kisgyermekeknek?

Az alkalmazási előírásokat be kell tartani, mivel a gyógyszer egyébként nem tudja a hatását megfelelőképpen kifejteni.Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja:

testsúlyéletkoregyszeri dózismaximális napi dózis

10-15 kg1-3 év1 végbélkúp3 végbélkúp

22 kg-ig6 éves korig1 végbélkúp4 végbélkúpA maximális napi (24 óra) adagot semmiképpen nem szabad túllépni, és a következő végbélkúp felhelyezéséig (amennyiben szükséges) eltelt idő legalább 6 óra legyen.

Hogyan és mennyi ideig kell a készítményt alkalmazni?

A kúpot lehetőség szerint székletürítés után kell mélyen a végbélbe helyezni. A kúpot a jobb felhe­lyezhetőség érdekében kézben kell melegíteni vagy rövid időre forró vízbe mártani.Paracetamol-tartalmú gyógyszerek, mint a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek orvosi javaslat nélkül csak néhány napig és alacsony dózisban használhatók.4. Lehetséges mellékhatásokMilyen mellékhatások jelentkezhetnek a Mexalen 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek alkalmazásakor?

Mellékhatásként ritkán allergiás bőrreakció (bőrpír, kiütés) esetleg hőemelkedéssel, nyálkahártya-elváltozásokkal kísérve előfordulhat.

Nagyon ritkán: allergiás reakciók vérképelváltozásokkal (nagymértékű aluszékonyság és sápadtság). Rendkívül ritkán: a methemoglobin felszaporodása a vérben, asztma, szénanátha, orrnyálkahártya-duzzadás.

A fenti tünetek előfordulása esetén szedését abba kell hagyni, és haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.Ha olyan mellékhatásokat figyel meg saját magán, amelyek ebben a mellékelt tájékoztatóban nem szerepelnek, közölje azokat orvosával vagy gyógyszerészével.Mi a teendő a gyógyszer túladagolása esetén (szándékos vagy véletlen túladagolás)?

Túladagolás gyanúja esetén forduljon orvoshoz, aki a további teendőkről határoz.

A máj méregtelenítő képességét túllépő nagy adag paracetamol alkalmazását követően vagy hosszabb krónikus adagolása után máj- és vesekárosodások léphetnek fel olyan panaszokkal, mint étvágytalan­ság, hányinger, hányás és hasi fájdalmak, izzadás, valamint vércukoringadozások és a bőr elszínező­dése. Súlyos esetekben a májműködés kiesése miatt öntudatzavarok jelentkezhetnek.5. TárolásTárolás: Legfeljebb 25°C-on kell tárolni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.6. További információkA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához.OGYI-T-2034/04Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. március 10.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás