Termékeink

BRONCHOSTOP TRIO KÖHÖGÉS/MEGFÁZÁSRA120ML

BRONCHOSTOP TRIO.jpg
Cikkszám: CV68635
3 320 Ft
3 162 Ft + ÁFA
Egység: 120 mlBruttó egységár: 28 Ft / 1 ml
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

 

BRONCHOSTOPTrioköhögés és megfázás elleni belsőleges oldat

Hatóanyagok: orvosi ziliz gyökér száraz kivonata, hársvirág száraz kivonata, lándzsás útifű száraz kivonata

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül (gyermekek esetében 3 napon belül) nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

  1. Milyen típusú gyógyszer a Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat és milyen betegségek esetén alkalmazható?

  2. Tudnivalók a Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer a Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az orvosi ziliz gyökér és a lándzsás útifű poliszacharid-tartalmuk révén enyhítik a szájüreg és a torok irritációját, ezáltal csillapítják a köhögési ingert napközben valamint az éjszaka folyamán. A hársvirág összetevői elősegítik az izzadást, így enyhítik a láz okozta fázást.

 

Hagyományos növényi gyógyszer a megfázás korai tüneteiként fellépő száraz köhögés, valamint éjszakai köhögés csillapítására, torokirritáció megnyugtatására, illetve hőemelkedés/láz közbeni izzadás elősegítésére.

 

A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó.

 

A Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat felnőtteknek, serdülőknek és 4 éves kor feletti gyermekeknek ajánlott.

 

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül (gyermekek esetében 3 napon belül) nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

 

 1. Tudnivalók a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat szedése előtt

 

Ne szedje a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot:

 • ha allergiás az orvosi ziliz gyökérre, a hársvirágra, a lándzsás útifűre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Amennyiben a készítmény szedése alatt a tünetek romlanak, illetve nehézlégzés, magas láz vagy gennyes köpet jelentkezik Önnél, keresse fel orvosát.

 

Az egyidejűleg szedett gyógyszerek felszívódása lassabbá válhat. Elővigyázatosságból a készítmény csak több, mint 30 perccel – 1 órával az egyéb gyógyszerek alkalmazása előtt vagy után vehető be.

 

Gyermekek

Alkalmazása 4 év alatti gyermekek esetében megfelelő adatok hiányában nem ajánlott.

 

Egyéb gyógyszerek és a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismert.

Gyógyszerkölcsönhatásokra vonatkozó vizsgálatokat nem végeztek.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A gyógyszer terhesség és szoptatás alatti biztonságosságáról nincsenek adatok. Megfelelő adatok hiányában terhesség és szoptatás alatti alkalmazása nem javasolt. 

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

Nem végeztek a készítménnyel a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre vonatkozó vizsgálatokat.

 

A BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat xilitet tartalmaz

A készítmény maximális napi adagja (60 ml) 11,04 g xilitet tartalmaz, emiatt hasmenést okozhat. A xilit kilokalória-értéke (kcal) 2,4 kcal/g.

 

A BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat metil-4-hidroxibenzoátot és propil-4-hidroxibenzoátot tartalmaz

Ezek a tartósítószerek allergiás reakciókat okozhatnak (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

 

A BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat propilén-glikolt és benzil-alkoholt tartalmaz

A gyógyszer 13,6 g propilén-glikolt és 0,002 mg benzil-alkoholt tartalmaz egyszeri adagonként (15 ml). A benzil-alkohol allergiás reakciókat okozhat.

 

 

 1. Hogyan kell szedni a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A készítmény ajánlott adagja:

 

Felnőtteknek és 12 év feletti serdülőkorúaknak:

15 ml (a dobozban található mérőpohárral mérve) naponta legfeljebb 4 alkalommal; a maximális napi adag 60 ml. Az utolsó adag bevétele közvetlenül lefekvés előtt történjen.

 

4 éves kortól a betöltött 12 éves korig:

7,5 ml (a dobozban található mérőpohárral mérve) naponta 3-4 alkalommal; a maximális napi adag 30 ml. Az utolsó adag bevétele közvetlenül lefekvés előtt történjen.

 

Az alkalmazás módja

Szájon át történő alkalmazásra.

A Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat hígítatlanul alkalmazandó. A bevételt követő 30 percen – 1 órán belül javasolt tartózkodni ital és/vagy étel fogyasztásától. A csomagolásban mérőpohár található.

 

Az alkalmazás időtartama

Keresse fel orvosát, amennyiben a tünetek a készítmény folyamatos szedése mellett romlanak vagy nem javulnak 5 napon (gyermekek esetén 3 napon) belül.

 

Alkalmazása gyermekeknél

4 év alatti gyermekek esetében alkalmazása elégséges rendelkezésre álló adatok hiányában nem ajánlott.

 

Ha az előírtnál több BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot vett be

Túladagolás eseteiről nem számoltak be.

 

Ha elfelejtette bevenni a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A készítménnyel kapcsolatban nincsenek ismert mellékhatások.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5. Hogyan kell a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot tárolni?

 

Felbontást követően legfeljebb 25 ºC-on tárolandó. Használat után gondosan zárja vissza az üveget. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a címkén feltüntetett lejárati idő után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat?

 • A készítmény hatóanyagai:

15 ml (= 16,3 g) belsőleges oldat tartalma:

 • 187,5 mg orvosi ziliz gyökér (Althaea officinalis L., radix) (7-9:1) kivonata (száraz kivonat). Kivonószer: víz.

 • 136,4 mg kis- és nagylevelű hárs, közönséges hárs virág (Tilia cordata Miller, Tilia platyphyllos Scop., Tilia x vulgaris Heyne, flos) (3-8:1) kivonata (száraz kivonat). Kivonószer: víz.

 • 150,0 mg lándzsás útifű levél (Plantago lanceolata L., folium) (4-6:1) kivonata (száraz kivonat). Kivonószer: víz.

 

 • Egyéb összetevők:

maltodextrin, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, glicerin, xilit (E 967), metil-4-hidroxibenzoát (E 218), propil-4-hidroxibenzoát (E 216), citromsav-monohidrát, xantángumi, eperaroma (benzil-alkoholt (E 1519) és propilén-glikolt (E 1520) tartalmaz), tisztított víz.

 

Milyen a BronchostopTrio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldat külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

A Bronchostop Trio barna színű, áttetsző folyadék.Kiöntő betéttel és garanciazáras, csavaros polietilén kupakkal ellátott barna üvegben, 120 ml-es, 200 ml-es és 240 ml-es kiszerelésekben kerülhet forgalomba. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A 2,5 ml-től 20 ml-ig beosztott mérőpohár a javasolt adagok kimérésében segít.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

Kwizda Pharma GmbH

Effingergasse 21

1160 Bécs

Ausztria

 

OGYI-TN-70/01 1×120 ml barna üveg + adagolópohár

OGYI-TN-70/02 1×200 ml barna üveg + adagolópohár

OGYI-TN-70/03 1×240 ml barna üveg + adagolópohár

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021. szeptember

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!