Termékeink

MUNDISAL GEL 8 G 8 G

mundisal gél.jpg
Cikkszám: CV1324
2 895 Ft
2 757 Ft + ÁFA
Egység: 8 dbBruttó egységár: 362 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Mundisal gél?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

MUNDISAL gél

Hatóanyag: 87,1mg cholini salicylas (kolin-szalicilát).

Segédanyagok: cetalkónium-klorid, ánizsolaj, mentol, nátrium-ciklamát, hipromellóz, glicerin,

96%-os etanol, tisztított víz

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Mundipharma Ges.m.b.H.

A-1072 Bécs

Apollogasse 16-18.

Ausztria

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHAT A MUNDISAL GÉL?Száj-, orr- és garatnyálkahártya felületeinek kisebesedése, vagy kifekélyesedése következtében kialakuló fájdalom és gyulladás kezelésére

2. TUDNIVALÓK A KÉSZITMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.Terhesség, szoptatás

A szalicilát származékok a méhlepényen átjutnak, ezért a gyógyszert nem szabad alkalmazni a terhes­ség utolsó három hónapjában.

A terhesség első kétharmadában, valamint szoptatás ideje alatt mivel a szalicilátok minimális mérték­ben megjelennek az anyatejben, a megadott adagolást nem szabad túllépni.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Fenti képességeket a készítmény nem befolyásolja.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A kolin-szalicilát fokozhatja az egyidejűleg szedett kumarin származékok (véralvadásgátlók) hatását.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A GÉLT?Kb. 1 cm gél csíkot kell a fájdalmas területre felvinni, naponta 3-4-szer előnyösen lefekvés előtt is. Szükség esetén a gélt enyhén, a fájdalmas területre be kell masszírozni.

Szájnyálkahártya kezelése esetén a kezelést étkezés után kell elvégezni.

A kezelést mindig tiszta újjal kell a kezelendő felületen elvégezni.Ha a gél alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha az előírtnál több gélt alkalmazott:

Véletlenül jelentős mennyiségű gél felszívódása esetén fordulhat elő túladagolás, ami érős égő érzést, hányingert, hányást, fülzúgást, zavartságot okozhat.

Nagyon nagy dózis esetén szisztémás szalicilát túladagolási jelenségek léphetnek fel.

Túladagolás esetén azonnal forduljon kezelőorvosához.

Ilyen esetben hánytatást, gyomormosást, hashajtást kell alkalmazni.Ha adagját elfelejtette alkalmazni:

Az elmaradt kezelés bármikor folytatható.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Mundisal gélnek is lehetnek mellékhatásai.Akut nyálkahártya sérülés területén alkalmazva átmeneti enyhe, égő érzés keletkezhet.Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. TÁROLÁSSzáraz helyen, legfeljebb 25oC-on tartandó.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

OGYI-T-6708/01Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. december 3..

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás