Termékeink

ZYMAFLUOR 1/4 MG BUKKALIS TAB 100X

zymafluor.jpg
Cikkszám: CV894
1 420 Ft
1 352 Ft + ÁFA
Egység: 100 dbBruttó egységár: 14 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Zymafluor 1 mg bukkális tablettaMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

További információkért vagy tanácsért forduljon a gyógyszerészhez.A betegtájékoztató tartalma

Milyen betegségek esetén alkalmazható?

Tudnivalók a Zymafluor tabletta alkalmazása előtt…

Hogyan kell szedni a Zymafluor tablettát?

Lehetséges mellékhatások

A készítmény tárolásaHatóanyag: 0,25 mg fluoriddal egyenértékű 0,553 mg nátrium-fluorid tablettánként.Segédanyagok: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, borsosmenta olaj, szorbit.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Novartis Hungária Kft. 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. (Consumer Health,részlege)

Gyártó: Famar Italy, Baranzate di Bollate, Olaszország

1. Milyen betegségek esetén alkalmazható?A Zymafluor tabletta a fogszuvasodás megelőzésére alkalmazható.

A Zymafluor tabletta biztosítja gyermeke fogai számára a fluoridot, amely azokat ellenállóvá teszi a fogszuvasodással szemben. A fluoridpótlás a fogáttörés előtt el kell, hogy kezdődjön és ajánlatos tartósan folytatni.2. Tudnivalók a Zymaflour tabletta alkalmazása előtt…Ne kapjon gyermeke Zymafluor tablettát, ha túlérzékeny a Zymaflour tabletta hatóanyagára vagy bármely segédanyagára, jelentős vesekárosodás esetén, valamint, ha az ivóvíz fluorid tartalma meghaladja a 0,7 mg/litert.Terhesség, szoptatás

Terhességben és szoptatás idején napi 1 mg fluorid használatos széleskörben és hosszú évek óta anél­kül, hogy a kezelés káros következményét észlelték volna. Mivel az anyatejbe csak elhanya­gol­ható mértékben jut át, így a szoptatott csecsemőnek is ajánlott, gondosan összetörve napi 1 db 1 mg-os Zymafluor tablettát adni.

Kérdéseivel a gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához vagy gyógyszerészhez.Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

Alumínium, kalcium vagy magnézium-sókat tartalmazó gyógyszer bevétele után a Zymafluor tabletta beadásával két órát kell várni.

Amennyiben a gyermek óvodában vagy iskolában rendszeresen kap fluorid tartalmú tablettát (pl. Den­to­car), a Zymaflour tablettát csak a hétvégén, illetve a szünetek idején kaphatja.Ételek és italok szerepe:

Tejjel vagy tejtermékkel a Zymafluor tablettát egyidőben ne vegye be.

3. Hogyan kell szedni a Zymafluor tablettát?

Legyen körültekintő a Zymafluor tabletta alkalmazásakor!

A gyermekének javasolható napi Zymafluor mennyiség az ivóvíz*, a konyhasó** és a fogkrém** fluoridtartalmától, továbbá a gyermek életkorától függ.*Az ásványvíz fluoridtartalma mindig szerepel az ásványvíz címkéjén. A lakosság által fogyasztott ivóvíz fluoridtartalmáról az adott közigazgatási terület illetékes Állami és Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálata (ÁNTSZ) ad felvilágosítást.

**Kérjük minden esetben ellenőrizze a fluoridtartalmat. (konyhasó, fogkrém)

Az ivóvíz fluorid tartalma (mg/l)<0,30,3-0,7>0,7

Az ajánlott fluorid

pótlás:

A fluorid pótlás javasolt napi mennyisége (mg)Életkor

Kéthetes kortól kétévesig

0,2500

2 - 4 éves kor között

2x 0,250,250

4 - 16 éves kor között

4 x 0,252x 0,250

Terhességben

4 x 0,252x 0,250

A fluorid pótlás előtt kérdezze meg a gyermek kezelőorvosát, fogorvosát vagy a gyógyszerészt a helyes adagolás érdekében.A táblázat segítségével, illetve orvosa, gyógyszerész javaslatára megválasztott napi Zymafluor mennyiséget többnyire célszerű egyetlen adagban beadnia a gyermeknek.Kisgyermekeknek a Zymafluor tabletta csak összetörve adható be! Az összetört tabletta akár egy pohár vagy bögre vagy egy cumisüveg folyadékban (de nem tejben) föloldva, akár szilárd ételhez keverve beadható.

Amint a gyermek elég érett ahhoz, hogy a tablettát ne nyelje le, a tabletta egészben is alkalmazható.

A gyógyszert a szájban a fogsor külső oldalán a fogíny mellett, felváltva hol a bal, hol a jobb oldalon kell elszopogatni.

Legalkalmasabb este, fogmosás után és lefekvés előtt beadnia gyermekének a Zymafluor tablettát.

Információ a flakon kinyitásához

Ha elfelejtette beadni a Zymafluor tablettát...

Ha elfelejtette gyermekének beadni a napi adagot, másnap ne alkalmazzon dupla adagot a kimaradt adag pótlására, hanem folytassa a gyógyszer adagolását az előírtak szerint, a legközelebbi esedékes időpontban.Ha az előírtnál több Zymafluor tablettát adott be gyermekének

Azonnal értesítse az orvost vagy gyógyszerészt, ha túladagolás gyanúja merül fel.Mit jelent a véletlenszerű nagyobb mennyiségű tabletta bevétele és mi a teendő?

Ilyenkor azonnal forduljon kezelőorvosához vagy az orvosi ügyelethez.

Ha egy 10 kg testtömegű gyermek 100-200 darab Zymafluor 1 mg-os tablettát nyelt le, hánytassa meg a gyermeket és itasson vele nagyobb mennyi­ségben tejet.

Ha egy 10 kg testtömegű gyermek 200 szemnél többet nyelt le a Zymafluor 1 mg-os tablettából, akkor késedelem nélkül kórházba kell szállítani.

A túladagolás tünetei a következők: nyáladzás, émelygés és hányás, hasi fájdalom és hasmenés.4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszernek, a Zymaflour tablettának is lehetnek mellékhatásai.

Az ajánlott adagban alkalmazva a fluorid érdemi mellékhatást nem okoz. Ritkán enyhe kiütésről szá­moltak már be. A kezelés abbahagyásával gyorsan elmúlik. Igen nagy fluorid adagok bevitele - pl. na­pi 2 mg fluorid bevitel éveken keresztül, ami a fogzománc meszesedéséhez szükséges 16 év alatt - az áttörő fogak zománcának foltos elszíneződését okozhatja.

Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse az orvosát vagy a gyógyszerészt.5. A készítmény tárolásaA gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A nedvességtől történő védelem érdekében a tubust szorosan zárva kell tartani.A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.OGYI-T-4676/01 (100x) Zymafluor 1 mg-os bukkális tabletta

OGYI-T-4676/02 (400x) Zymafluor 1 mg-os bukkális tablettaBetegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. 06.19.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás