Termékeink

NASIVIN CLASSIC ORRSPRAY 10ML

NASIVIN CLASSIC ORRSPRAY FELNŐTT.jpg
Cikkszám: CV1671
2 780 Ft
2 648 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 278 Ft / 1 db
Kiszerelés1X10ML ÜVEGBEN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Nasivin 0,5 mg/ml oldatos orrspray
oximetazolin-hidroklorid

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

· Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 5-7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészétA betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Nasivin 0,5 mg/ml oldatos orrspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Nasivin 0,5 mg/ml oldatos orrspray alkalmazása előtt
érzés az orrban, orrnyálkahártya-szárazság vagy tüsszögés, különösen ezekre hajlamos betegek esetében.Ritka: orrdugulás-érzés, szívdobogás-érzés, szapora szívverés és vérnyomás-emelkedés, álmatlanság, fáradtság, fejfájás.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A NASIVIN 0,5 MG/ML OLDATOS ORRSPRAYT TÁROLNI?Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A készítmény felbontás után 1 évig használható.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az orrsprayt.

A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Nasivin 0,5 mg/ml oldatos orrspray?A készítmény hatóanyaga: 0,50 mg oximetazolin-hidroklorid milliliterenként.

Egyéb összetevők: Citromsav-monohidrát, nátrium-citrát, glicerin (85%), benzalkónium-klorid (50%), tisztított víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?10 ml oldatos orrspray adagoló pumpával és adagoló feltéttel ellátott, védőkupakkal lezárt barna színű üvegbe töltve.

1 üveg dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultjaMerck Selbstmedikation GmbH,

64293 Darmstadt, Rösslerstrasse 96,

NémetországGyártóMerck KGaA,

64293 Darmstadt, Frankfurter Str. 250,

Németország

OGYI-T-7882/01.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. január 26.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás