Termékeink

VITILIGO KEZELÉSI CSOMAG

VITILIGO KEZELÉSI CSOMAG.jpg
Cikkszám: CV56362
17 315 Ft
13 634 Ft + ÁFA
Egység: 2 dbBruttó egységár: 8 658 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Vitiskin hidrogél a vitiligós, azaz pigmenthiányos bőrterületek kezelésére készült készítmény.

A Vitiskin a tyrozináz enzim festéktermelő aktivitásának visszaállításra törekszik, amelynek hatására a pigmenthiányos területek repigmentálása beindul.

Legfontosabb hatása a vitiligos foltokban felhalmozódott, - festéktermelő enzimet gátló - hidrogén peroxid felesleg inaktiválása nagy koncentrációjú szuperoxid dizmutázzal.

A Vitiskin hatásmehanizmusa két pilléren alapul.
 

 1. A Superoxid-dizmutáz a pigmenthiányos területen felhalmozódott hydrogén-peroxid és szabadgyökök inaktiválását végzi, megszüntetve azok festéktermelést gátló hatását.
   
 2. A festéktermelő tyrozináz enzim kofaktorait pótolja vissza a pigmethiányos területen, amellyel a festéktermelő enzim működési körülményeit optimalizálja.

  A tyrozináz kofaktorai:
   
 • Réz ion
 • Cink ion
 • B 12 vitamin
 • Calcium panthotenát

Aktív hatóanyagok

 

 • Szuperoxid dizmutáz - Bismution - BT
  gyökfogó
  gyulladásgátló
  lipid peroxidáz gátlás
 • Réz és cink ion
  tyrozináz kofaktor
 • Vitamin B12
  melaninszintézis résztvevője
 • Calcium panthotenate
  melaninszintézis résztvevője

 

A kezelés

A kezelést végezhetjük önmagában Vitiskinnel is, de bőrgyógyász által végzett UVB fényterápia a hatást 40-50%-al javítja.

A Vitiskin segít a festéktermelést gátló szabad gyökök semlegesítésében, valamint a festéktermelő enzim optimális működési feltételeinek biztosításában a kofaktorok pótlásával.

Egyes vitiligo specialisták javasolják a festéktermelés kiindulási alapanyagának, a phenylalanin nevű aminosavnak az egyidejű bevitelét is a kezelés alatt.

Ilyen étrendkiegészítő például aZ l-FENILALANIN POR 100G  nevű készítmény, amely napi 1 adagolókanállal biztosítja a phenylalanin bevitelt.(Napi 1500 mg feletti bevitel káros is lehet, ezért terápiás célú alkalmazás esetén mindenképpen konzultáljon orvosával. A rákos betegek, különösen a bőrrákban szenvedők nem szedhetnek fenilalanint, mivel a rákos sejtek ezt használják növekedésükhöz.Terhesség és szoptatás ideje alatt szedése nem javasolt.Stimuláló hatása miatt nem ajánlott pánikbetegségben szenvedőknek.Fenilketonuria (PKU) esetén alkalmazása nem javallott.Nem javasolt azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk vagy szívpanaszaik vannak, mivel emelheti a vérnyomást.Ne alkalmazzuk együtt antidepresszánsokkal vagy egyéb MAO inhibitorokkal.Gyerekek elől elzárva tartandó)

A legújabb innováció a vitiligo kezelés területén

A Vitiskin hidrogél a Superoxid dizmutázok legtisztább változatát a Dismutin-BT hatóanyagot tartalmazza.

A Dismutin-BT a legtisztább és a piacon jelenleg elérhető legnagyobb koncentrációjú szuperoxid - dizmutáz a gyógyszeriparban.

Eliminálja a szuperoxid gyököket anélkül, hogy önmaga inaktiválódna.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!