Termékeink

GRANUFLEX BORDERED 10X10CM 1X

granuflex 6x6 cm.jpg
Cikkszám: CV12077
1 996 Ft
1 572 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 1 996 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

 A Granuflex Bordered kötszer (Szegélyezett) az enyhén váladékozótól a mérsékelten váladékozó sebek kezelésére alkalmas.

 • Krónikus sebekre: nyomási fekélyekre, lábszárfekélyre.
 • Akut sebekre: kisebb égési sérülésekre, donor területekre, egyéb műtéti és traumás sebekre.


A kötszer hatásmechanizmusa

A Granuflex Bordered kötszerben található adhezív hidrokolloid mátrix szerkezet és a páraáteresztő külső filmréteg együttesen okklúzív, nedves sebkörnyezetet teremt. A Granuflex Bordered kötszer (Szegélyezett) nedves sebkörnyezetet hoz létre, amely az autolitikus debridáció elősegítésével támogatja a gyógyulási folyamatot, az epitel sejtek migrációját segíti, és lehetővé teszi a kötszer fájdalommentes eltávolítását, anélkül, hogy az újonnan képződött szöveteket károsítaná.

A kötszer alkalmazása

A tiszta, száraz felületű sebre egy, a seb szélén 1-2 cm-rel túl érő kötszert válasszon ki (a kötszer szegélyét nem beleszámítva). A szilikon védőpapír eltávolítása után finoman simítsa és nyomja a kötszert a sebre. Hajtsa vissza a szegélyeket, távolítsa el a szegély hátsó tapadófelületén található papírt és finoman simítsa a szegélyeket a helyükre. A Granuflex Bordered (Szegélyezett) másodlagos kötszerként használható egyéb, megfelelő kötszerekkel kombinálva.

Eltávolításkor a bőrre kell nyomni a kötszert és sarkait óvatosan felemelve 180 fokban visszahajtva lefejteni a sebről. Használat előtt, kérjük olvassa el a csomagolásban található használati útmutatót.

A Granuflex Bordered kötszer főbb jellemzői

Adhezív szegély:

 • biztonságosan fenn marad a kötszer még a nehezen kötözhető helyeken is,
 • megelőzi a kötszer felgyűrődését.

Nedves sebkörnyezetet biztosít:

 • támogatja az autolitikus debridációt.

Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a hidrokolloid:

 • optimális sebgyógyulási feltételt biztosít,
 • serkenti a granulációs szövetképződést.

Vékony poliuretán filmréteg:

 • baktérium- és vírusgátat képez,
 • csökkenti a fertőzés kockázatát,
 • vízálló.

Kevesebb kötszercsere, mint géz használatával:

 • minimálisra csökkenti a gondozási költséget.

Enyhíti a fájdalmat:

 • maximalizálja a beteg összkomfortérzetét,
 • könnyen felhelyezhető és eltávolítható.

Replant 4 Care Kft.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

 • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
 • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás