Termékeink

GRANUFLEX EXTRA THIN STERIL5X10CM 1X

granuflex extra thin 5x10cm.jpg
Cikkszám: CV27528
544 Ft
428 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 544 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Granuflex Extra Thin kötszer (Extra Vékony) az enyhén váladékozó sebek kezelésére alkalmas.

 • Akut sebekre: kisebb égési sérülésekre, horzsolásra, felszakadt sebre és műtét utáni sebekre.
 • Bőrgyógyászati problémákra: magában vagy szteroidokkal kombinálva psoriasisra vagy egyéb sebek kezelésére, ahol okklúzió javasolt.
 • Krónikus sebekre: 1-es és 2-es stádiumú nyomási fekélyekre, enyhén váladékozó lábszárfekélyre.

A kötszer hatásmechanizmusa

Az adhezív hidrokolloid mátrix és a páraáteresztő külső filmréteg együttesen okklúzív, nedves sebkörnyezetet teremt.
A Granuflex Extra Thin (Extra Vékony) nedves sebkörnyezetet hoz létre, amely az autolitikus debridáció elősegítésével támogatja a gyógyulási folyamatot, az epitelizálódó sejtek migrációját segíti, és lehetővé teszi a kötszer atraumatikus eltávolítását az újonnan képződött szövetek károsítása nélkül.

A kötszer alkalmazása

A tiszta, száraz felületű sebre egy, a seb szélén 2 cm-rel túl érő kötszert válasszon ki. A szilikon védőpapír eltávolítása után finoman simítsa és nyomja a kötszert a sebre. A Granuflex Extra Thin kötszer (Extra Vékony) elsődleges vagy másodlagos kötszerként is használható, egyéb megfelelő kötszerekkel kombinálva.

Eltávolításkor finoman a bőrre kell nyomni a kötszert és sarkait óvatosan felemelve 180 fokban visszahajtva lefejteni a sebről.

A Granuflex Extra Thin kötszer főbb jellemzői

Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a hidrokolloid:

 • nedves sebkörnyezetet biztosít,
 • támogatja az autolitikus debridációt,
 • serkenti a granulációs szövetképződést,
 • optimális sebgyógyulási feltételt biztosít.

Vékony poliuretán film védőréteg:

 • baktérium- és vírusgátat képez,
 • csökkenti a fertőzés kockázatát,
 • vízálló.

Könnyű használat:

 • könnyen felhelyezhető és eltávolítható,
 • biztonságosan fenn marad a kötszer még a nehezen kötözhető helyeken is,
 • megelőzi a kötszer felgyűrődését.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

 • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
 • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás