Termékeink

BIOTÉNE NYÁLPÓTLÓ GÉL 50G

BIOTÉNE GÉL SZÁJSZÁRAZSÁGRA.jpg
Cikkszám: CV41896
4 150 Ft
3 268 Ft + ÁFA
Egység: 1 dob.Bruttó egységár: 4 150 Ft / 1 dob.

Termékismertető / Betegtájékoztató

A nyál a szájüreget többféle módon védelmezheti: -mechanikusan tisztítja,-gátolja a különféle káros mikroorganizmusok elszaporodását. A szájszárazság valamint a csökkent nyáltermelés fokozza a szájban élő különféle mikroorganizmusok elszaporodásának.

A csökkent nyálelválasztás okai lehetnek: - sugárkezelés - stressz és depresszió - gyógyszer mellékhatás - biológiai öregedés- cukorbetegség - egyéb betegségek - vitaminhiány A gél elősegíti az egészséges szájflóra kialakulását. Nyáltermelő enzimet tartalmaz, amely segít megakadályozni a szájszárazság okozta káros baktériumok elszaporodását és ezáltal a kellemetlen szájszag kialakulását. Enyhíti a szájszárazság nyomán fellépő, égető tüneteket, a szájüregen belül kellemes érzést biztosít.

Bioténe Oralbalance gél hatóanyaga: Laktoperoxidáz (lactoperoxidase) 15 mg, lizozim (lysosym) 5 mg, glükozoxidáz (glucose oxidase) 10 mg, laktoferrin (lactoferrin) 5 mg/50g

Mit tartalmaz még a Bioténe Oralbalance gél? Segédanyagok: kálium tiocianát, vízmentes glükóz, száraz aloe vera kivonat, hidroxietil-cellulóz, xilit, glicerol polimetakrilát, szorbitol

Mikor nem szabad a Bioténe Oralbalance gélt alkalmazni? A készítmény bármely alkotójával szembeni egyéni túlérzékenység esetén.

Mit kell tudni az alkalmazás megkezdése előtt? Ügyeljen arra, hogy a gélt ne nyelje le. Ha esetleg szembe kerülne, bő vízzel öblítse a szemét kb. 30 percen keresztül.

Alkalmazhatják-e a Bioténe Oralbalance gélt gyermekek is? Mivel gyermekeknél történő alkalmazására vonatkozó adat nincs, ezért általános óvatosságból gyermekek számára a készítmény alkalmazása nem ajánlott.

Alkalmazás: Használat előtt a száját alaposan öblögesse ki. Helyezzen 1-2 cm-t a nyelvére, vagy ujjbegyre és vigye fel a gélt a szájüreg nyálkahártyájára. Különösen ajánlott este, lefekvés előtt. Felnőtteknek szükség szerint 1-2 centiméternyit a szájnyálkahártyára felvíve naponta 3-4 alkalommal alkalmazható. Rendszeres használat esetén, néhány hét után már érezhető a száj nyálkahártya állapotának pozitív változása.

 

Egyéni túlérzékenység (allergia) esetén előfordulhat enyhe bőr-, szem- és nyálkahártya irritáció.

Nyilvántartási szám: OGYI-959/2006

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás