Termékeink

OCULOTECT FLUID 50 MG/ML SZEMCSEPP 10ML

oculotect fluid.jpg
Cikkszám: CV1325
805 Ft
767 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 81 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

HELYETTES TERMÉK--> ARTELAC CL BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

· Ezt a gyógyszert az orvos személyesen Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem szabad, mert számukra ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Oculotect szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Oculotect szemcsepp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Oculotect szemcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Tárolás

6. További információk

Oculotect fluid 50 mg/ml szemcseppA készítmény hatóanyaga: 50 mg povidon.

Segédanyagok: Benzalkónium-klorid, bórsav, kalcium-klorid, kálium-klorid, magnézium-klorid, nátrium-klorid, 50 %-os nátrium-laktát-oldat, nátrium-hidroxid, injekcióhoz való víz.Csomagolás: 10 ml oldat garanciazáras csavarmenetes, fehér színű HDPE kupakkal és LDPE cseppentővel lezárt átlátszó LDPE flakonba töltve, 1x10 ml műanyag cseppentős flakon faltkartonban.

A forgalombahozatali engedély jogosultja és a gyártó:

Novartis Hungaria Kft, Budapest

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ Oculotect szemcsepp ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Különféle eredetű szemszárazság kezelésére.Az Oculotect fluid 50 mg/ml szemcsepp műkönnyként használható a könny­termelés zavaraiban.

Az Oculotect fluid 50 mg/ml szemcsepp fizikai bevonat képez a szemen és ezáltal felerősíti a védőhatást.2. TUDNIVALÓK AZ Oculotect SZEMCSEPP ALKALMAZÁSA ELŐTTNem alkalmazható az Oculotect szemcsepp:

A hatóanyag, illetve a segédanyagok iránti ismert túlérzékenység esetén.Fokozott óvatossággal alkalmazható:

Kontaktlencse viselőknek tilos a kezeléssel egyidejűleg a kontaktlencsét alkal­mazni. Az Oculotect fluid becseppentése előtt el kell távolítani a szemről a kontaktlencsét és csak 30 perccel a szemcsepp alkalmazása után szabad visszahelyezni.

A készítmény becseppentése után rövid időre homályossá válhat a látás – ennek megszűntéig nem szabad járművet vezetni vagy gépeket üzemeltetni.Terhesség és szoptatás:

Terhességről, szoptatásról a kezelőorvost tájékoztatni kell.

Terhességben és szoptatás idején csak kivételesen, az orvos kifejezett utasí­tá­sá­ra alkalmazható.Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

Feltétlenül tájékoztatni kell a kezelőorvost, hogy milyen gyógyszeres kezelés alatt áll jelenleg.

Más szemészeti készítmények egyidejű alkalmazása esetén csak legalább 5-10 perc várakozási idő elteltével szabad becseppenteni az Oculotect fluid 50 mg/ml szemcseppet. Mindig az Oculotect készítményt kell legutoljára alkalmazni.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

A készítmény becseppentése után rövid időre homályossá válhat a látás – ennek megszűntéig nem szabad járművet vezetni vagy gépeket üzemeltetni.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ Oculotect szemcseppet?Napi 3–4 alkalommal 1 csepp, vagy a kórkép súlyosságától függően lehet az adagot növelni. Az egyedi szükséglettől függően akár óránként ismételhető az al­kal­mazása.

A tubust függőlegesen kell tartani és a kötőhártya zsákba 1 cseppet cseppenteni.Ha az előírtnál több szemcseppet alkalmazott:

Túladagolásból származó mellékhatás nem ismeretes.Ha elfelejtette alkalmazni a szemcseppet:

A soron következő előírt adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Oculotect szemcseppnek is lehetnek mellékhatásai, bár az Oculotect szemcseppet a betegek általában jól tűrik.

A szemcsepp becseppentése után átmenetileg égő érzés jelentkezhet a kötőhártyán.

Túlérzékenységi reakció is kialakulhat.

A fenti vagy egyéb, a gyógyszer használata során tapasztalt mellékhatások je­lentkezésekor a kezelést hagyja abba és azonnal forduljon kezelőorvosához.

5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSALegfeljebb 25 °C-on tartandó.

A cseppentőüveget fénytől védve (a kartondoboz külső csomagolásában) kell tárolni.A szemcsepp a felbontástól számítva 1 hónapig használható fel.A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad fel­használni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

OGYI-T-6528/01Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 14356/55/03

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás