Termékeink

LXR LUTEIN KOMPLEX KAPSZULA 60X

lxr lutein24.jpg
Cikkszám: CV54273
4 500 Ft
3 543 Ft + ÁFA
Egység: 60 kapszBruttó egységár: 75 Ft / 1 kapsz

Termékismertető / Betegtájékoztató

Az LXR-LUTEIN-KOMPLEX kapszula aktív összetevői támogatják a szem megfelelő, egészséges működését. Az LXR-LUTEIN-KOMPLEX speciális-gyógyászati célra szánt- tápszer, mely különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgál időskori látásromlás, valamint a szem fokozott igénybevétele (oxidatív stressz) miatt kialakuló szemkárosodás esetén.

Szedése javasolt abban az esetben, ha a szemek fokozott igénybevételnek vannak kitéve (pl. diákok, számítógépes munkát végzők, gépkocsivezetők, szemüveget viselők, mesterséges fényben dolgozók, stb.), illetve akkor, ha a látás romlását időskori problémák okozzák.

Összetevők mennyisége:
  1 kapszulában napi dózisban (1 kapszula)
Lutein 30 mg 30 mg
C-vitamin 290 mg 290 mg
E-vitamin 20 mg 20 mg
Cink 10 mg 10 mg
Réz 1 mg 1 mg
Összetevők hatása és jellemzői:

Lutein* - Optimális esetben a lutein nagy mennyiségben van jelen a retinán található sárgafoltban.Csökkent mennyisége összefügg az időskori látásromlás kialakulásával.

C-vitamin** – A C-vitamin hozzájárul a normál kollagén-képződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához. Hozzájárul továbbá a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

E-vitamin** – E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Cink** – A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban (sejt regeneráció).

Réz** – A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Hivatkozások:

* E. J. Johnson, B. R. Hammond, K. Yeum et al.: Relation among serum and tissue concentrations of lutein and zeaxanthin and macular pigment density, Am. J. Clin. Nutr., vol. 71., no. 6. (2000), pp. 1555-1562
*N. I. Krinsky, J. T. Landrum, R. A. Bone,: Biologic mechanism of the protective role of lutein and zeaxanthin in the eye, Annual Review of Nutrition, vol. 23. (2003), pp. 171-201.
*L. M. Renzi, E. J. Johnson: Lutein and age-related ocular disorders int he older adult, Journal of Nutrition for the Elderly, vol. 26., no. 3-4, (2008), pp. 139-157.
** A BIZOTTSÁG 432/2012/EU RENDELETE (2012. május 16.) a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások jegyzékének megállapításáról

Alkalmazás:

Az LXR-LUTEIN-KOMPLEX speciális tápszer szokásos adagja felnőtteknek naponta 1 kapszula. A kapszulát bőséges folyadékkal kell elfogyasztani.

Miért válassza ezt a készítményt?
 • Mert gyógyszerészek által kifejlesztett összetétel szerint készül.
 • Mert Magyarországon, minősített, gyógyszergyártásra alkalmas üzemben készül (GMP megfelelőség).
 • Mert a gyártáshoz ellenőrzött, kiváló minőségű alapanyagokat használnak.
 • Mert összetétele szegedi kutatók által támogatott és megfelelősége minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
Figyelmeztetések
 • A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett adható!
 • A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható!
 • Az ajánlott napi mennyiséget nem szabad túllépni!
 • A készítmény kisgyermekek elől elzárva tartandó!
 • Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás