Termékeink

OCUHYLC SZEMCSEPP 10ML

ocuhyl nyugtató szemcsepp.jpg
Cikkszám: CV55567
3 890 Ft
3 063 Ft + ÁFA
Egység: 10 mlBruttó egységár: 389 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

OCUhyl C – Műkönny hialuronsavval és körömvirág-kivonattal 

Hosszan tartó védőfilmet képez a szem felületén, megvédve a szemet az irritációtól.

Jellemzők:

- nedvesíti a szem felületét, a nem megfelelő könnyképződés pótlására szolgál (száraz szem szindróma) 

- biztosítja a szem nyugalmát égető érzés vagy szemfáradtság esetén 
- védő, gyulladásgátló és regeneráló hatást fejt ki a szaruhártya felső hámrétegére 
- tartósítószert nem tartalmaz
- bármilyen típusú kontaktlencsével is használható!

Felhasználás:

- csökkent könnyképződés, szárazságérzet gyógyítására alkalmas 
- erősíti a szaruhártya és a kötőhártya védelmét ellátó könnyfilmet 
- hosszan tartó enyhülést biztosít égető érzés vagy fáradtság esetén 
- kemény kontaktlencse mellett is használható 

Alkalmazás: Amennyiben az orvos másként nem rendeli, általában a kötőhártyazsákba kell cseppenteni 1 cseppet, naponta 1-3 alkalommal, de szükség esetén ennél többször is alkalmazható. Gyermekeknél az alkalmazást az orvos egyénre szabva írja elő. A készítményt felnőttek, fiatalok és gyermekek 2 éves kortól egyaránt használhatják. 


HASZNÁLATI UTASÍTÁS BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Kérjük, olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót!

Nátrium-hialuronát 1,2 mg/ml

Gyógyszerforma: oldatos szemcsepp

Gyártó: UNIMED PHARMA, spol. s r.o., Bratislava, Szlovák Köztársaság

Összetétel:
Natrii hyaluronas (nátrium-hialuronát) 1,2 mg/ml

Segédanyagok: calendullae extractum (körömvirág kivonat), natrii chlo-ridum (nátrium-klorid), dinatrii phosphas anhydricus (vízmentes dinát-rium-foszfát), kalii chloridum (kálium-klorid), calcii chloridum dihydricum(kalcium-klorid-dihidrát), magnesii chloridum hexahydricus (magnézium-klorid-hexahidrát), aqua ad iniectabile (injekcióhoz való víz).

Jellemzők: Nedvesítő, nyugtató és síkosítást elősegítő, steril szemcsepp, különösen érzékeny szemre. A hialuronsavnak köszönhetően (amely a szemben és a test más részeiben is jelen van) ez a szemcsepp hatékonyan biztosítja a szem nyugalmát, és a száraz, égető érzésre, valamint a fáradtságra hosszantartó komfortérzettel reagál.

A szemcsepp körömvirág-kivonatot is tartalmaz, amely védő, gyulladás-gátló és regeneráló hatást fejt ki a szaruhártya felső hámrétegére. Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy antimikrobiális adalékot, ezért azok is használhatják, akiknek érzékeny a szemük vagy kontaktlencsét hordanak. A szemcseppet felnőttek, fiatalok és gyerekek egyaránt használhatják.

Felhasználás: Az OCUhyl C külsőleg használatos szemcsepp. Csökkent könnyképződés, szárazságérzet, idegen test érzet, fáradtság- vagy égető érzés kiegészítő gyógyítására alkalmas. A szaruhártya és a kötőhártya védelmétellátó könnyfilm erősítésére is alkalmas. Az OCUhyl C kontaklencsével is használható. Nem használható a készítmény valamelyik hatóanyagára vagy segédanyagára való túlérzékenység esetén nem szabad használni.

Lehetséges mellékhatások: Ritkán, közvetlenül az alkalmazást követően előfordulhat átmeneti égetőérzés. Allergiás reakciót is kiválthat. Az ilyen mellékhatásokról vagy más szokatlan tünetekről tájékoztassa kezelőorvosát.

Kölcsönhatások: Amennyiben egyéb szemészeti készítményt is alkalmaznia kell egyidejűleg, az legyen az utolsó, és legkevesebb 5 perc teljék el az előző készítmény alkalmazásától számítva. A kezelőorvosát tájékoztatnia kell valamennyi gyógyszerről, amelyet éppen használ, esetleg a közelmúltban használt vagy a jövőben használni készül, akár vényköteles, akár szabadon beszerezhető gyógyszerről van szó. Amennyiben más szemészeti készítményeket is használ, az egyidejű alkalmazás lehetőségét beszélje meg szemorvosával.

Alkalmazás: Amennyiben az orvos másként nem rendeli, általában a kötőhártya-zsákba kell cseppenteni 1 cseppet, naponta 1-3 alkalommal, de többszöris alkalmazható. Gyermekeknél ( 2 éves kortól) az alkalmazást az orvos egyénre szabva írja elő. A készítményt felnőttek, serdülők és gyermekek egyaránt használhatják.

Figyelmeztetés: Közvetlenül az alkalmazás után előfordulhat homályos látás, ezért az alkalmazást követő 20 percen belül tartózkodni kell a gépjárművezetéstől, a gépek kezelésétől és a nagy magasságban végzett munkától. Ha gyermeke véletlenül fogyasztana a készítményből, forduljon orvoshoz.

 

A készítmény használatának módja:

1.Vegye ki az OSD cseppentőfejjel ellátott flakont a papírdobozból.
2. Az első használat előtt távolítsa el a cseppentőfejről a biztonsági gyűrűt.
3. Vegye le a cseppentőfej védőkupakját.
4. Hajtsa hátra a fejét, fordítsa a műanyag flakont aljával felfelé, a mutatóujjával finoman húzza le az alsó szemhéját, cseppentse be az előírt számú cseppet, majd lassan csukja be szemét, hogy az egyenletesen szétfolyjon az egész szemében.

Használat közben vigyázzon, hogy a cseppentő ne érjen sem a szeméhez, sem a pillájához. A csepegtetés befejeztével szorosan helyezze vissza a flakonra a védőkupakot, hogy megakadályozza a csepegtető-fej végének esetleges szennyeződését.

Mire ügyeljünk használatkor: A műanyag flakonból minden egyes összenyomáskor csak egy csepp készítmény cseppen ki. A következő csepp kinyomásához engedni kell, hogy levegő szívódjék a műanyag flakonba, és az visszanyerje eredeti alakját.

A készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne használja.
A felbontott csomagolást 3 hónapon belül használja el.

Csomagolás: 1 x 10 ml

Tárolás:
A készítmény legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Óvja a hidegtől és a fagytól.

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó.

A betegtájékoztató legutóbbi ellenőrzésének dátuma:

2011. augusztus


EP KÁRTYÁRA MEGVÁSÁROLHATÓ!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás