Termékeink

HUMALAC B MŰKÖNNY 10ML HIÁNYCIKK!!!!

humalac b.jpg
Cikkszám: CV752
875 Ft
833 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 87 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Humalac B műkönny és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Humalac B műkönny alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Humalac B műkönnyet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

Humalac B műkönnyÖsszetétel ml-ként:dextrán 70 000, hipromellóz, benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, kálium-klorid, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz.

Küllem: Szemcsepp: tiszta, színtelen, idegen részecskéktől mentes oldat.

Csomagolás: 10 ml oldat, fehér színű, csavaros kupakkal lezárt és cseppentőbetéttel ellátott, fehér tartályban. 1 tartály faltkartonban.Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

TEVA Gyógyszergyár Rt., DebrecenGyártó:

TEVA Gyógyszergyár Rt., Gödöllő

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HUMALAC B MŰKÖNNY ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A könnytermelés zavara miatt kialakuló, a szem szárazságával járó állapotokban alkalmazható.2. TUDNIVALÓK A HUMALAC B MŰKÖNNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha az összetevőkkel szemben túlérzékeny.Fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

- ha a készítmény használatát megelőzően szemcsepp alkalmazása korábban okozott már túlérzékenységi reakciót.Terhesség, szoptatás:

Nincsenek tapasztalatok a terhesség, illetve a szoptatás időszakában történő alkalmazásra.

Gyermekkorban:

Nincsenek tapasztalatok a műkönny gyermekkorban történő alkalmazásáról.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Közvetlen hatása a gépjárművezetésre vagy baleseti veszéllyel járó munkavégzésre nem ismert.

A készítmény alkalmazásakor a becseppentéskor-átmeneti jelleggel homályos látás előfordulhat. Amíg a látás nem normalizálódik, a gépjárművezetéstől, a baleseti veszéllyel járó munkavégzéstől és a veszélyes gépek kezelésétől tartózkodni kell.Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

Nem ismertek olyan anyagok, amelyek befolyásolnák a műkönny hatását.Fontos információk:

A műkönny benzalkónium-klorid tartósítószert tartalmaz, ezért alkalmazásának ideje alatt lágy kontaktlencse nem használható.

Amennyiben a szemkörnyék irritációját, illetve annak rosszabbodását, fejfájást, szemfájdalmat, látászavarokat a kötőhártya és a szem környékének vörösségét észleli, a kezelést szakítsa meg és keresse fel kezelőorvosát.

A készítmény a felbontást követően 4 hétig használható fel.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A HUMALAC B MŰKÖNNYET?Naponta 2-5 alkalommal 1-2 cseppet kell a szem/ek/be cseppenteni.

Szükség szerint óránként is alkalmazható.Ha elfelejtette alkalmazni a műkönnyet:

Ne alkalmazzon egyszerre kétszeres, vagy többszörös mennyiséget, hanem cseppentse be az elmaradt adagot, ezt követően folytassa a készítmény alkalmazását a kezelőorvos által előírt módon és adagolásban, az eredetileg előírt rendnek megfelelően.A Humalac B műkönny-kezelés megszakításakor jelentkező hatások:

A továbbiakban szükséges kezelés módját beszélje meg kezelőorvosával.Amennyiben mellékhatások miatt kívánja abbahagyni a kezelést, kérjen tanácsot kezelőorvosától, aki tájékoztatni fogja ezen mellékhatások kezeléséről, vagy más készítménnyel folytatja a kezelést.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek a Humalac B műkönnynek is lehetnek mellékhatásai.Ritkán átmeneti csípő érzés előfordulhat. Amennyiben ez nem szűnik meg, a készítmény alkalmazását fel kell függeszteni. A további teendők megbeszélésére keresse fel kezelőorvosát.Ha bármilyen egyéb mellékhatást vagy utóhatást tapasztalna, ami nem szerepel ebben a betegtájékoztatóban, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.5. TÁROLÁSLegfeljebb 25 oC-on tartható.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!OGYI-T-3878/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. 10. 24.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás