Termékeink

HEMORID KENŐCS 20 G

hemorid végbélkenőcs52.jpg
Cikkszám: CV76
1 695 Ft
1 614 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 85 Ft / 1 db
Kiszerelés1X20G TUBUSBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: HEMORID végbélkenőcsMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása,

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 1-2 héten belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Hemorid végbélkenőcs?

2. Tudnivalók a Hemorid végbélkenőcs alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Hemorid végbélkenőcsöt?

4. Lehetséges mellékhatások

5 TárolásHatóanyag: 28,93 mg ephedrini hydrochloridum (efedrin-hidroklorid), 28,85mg procaini hydrochloridum (prokain-hidroklorid), 16,5 mg mentholum (mentol), 16,0 mg D-camphora (D-kámfor), 0,03 mg aetherolenum millefolii (cickafarkolaj)

Segédanyagok: 96%-os etanol, gyapjúviasz, sárga vazelinGyógyszerforma: Sárga színű jellegzetes kámfor és mentol illatú homogén kenőcs, külsőleges alkalmazásra, helyi kezelésre.Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:

WAGNER-PHARMA Gyógyszerfejlesztő Gyártó és Forgalmazó Kft.

1041 Budapest Kasssai u.56-58/B

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A HEMORID VÉGBÉLKENŐCS?Aranyeres panaszok tüneti kezelésére, a vérzés, fájdalom, viszketés enyhítésére, a gyulladás csökkentésére szolgáló gyógyszer.2. TUDNIVALÓK A HEMORID VÉGBÉLKENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a végbélkenőcsöt

· ha a készítmény bármely hatóanyagával szemben túlérzékenység, allergiás reakció, csalánkiütés korábban előfordult,

· ha a kenőcs fájdalmas irritációt vált ki, kérjen orvosi segítséget.Terhesség, szoptatás

Terhesség ill. szoptatás ideje alatt a gyógyszer helyi alkalmazása nem jelent veszélyt az Ön és gyermeke egészségére, azonban minden esetben szigorúan tartsa be kezelőorvosa utasításait!

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A HEMORID VÉGBÉLKENŐCSÖT?Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, szokásos adagja: naponta 3-4-szer babnyi kenőccsel a végbélnyílás környékét kíméletesen bekenni.

Ha nem tudja hogyan használja a készítményt minden esetben kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!Soha ne alkalmazza a készítményt naponta többször, mint az előírt adag!4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Hemorid végbélkenőcsnek is lehetnek mellékhatásai.Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, a kenőcs a1kalmazását hagyja abba, azonnal értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeleten.

Néhányan allergiásak lehetnek a hatóanyagok valamelyikére. A kenőcs használatát követő tünetek a következők lehetnek: kiütés, csalánkiütés, viszketés, a bőrön megjelenő apró piros pöttyök, láz, kidagadó bőrerek, esetleg fekélyes, sebes bőrfelületek. E tüneteket kísérheti hányinger, fejfájás.

Ezek nagyon súlyos mellékhatások.

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, Önnek súlyos allergiás reakciója lehet a készítménnyel szemben és sürgős orvosi segítségre, esetleg kórházi ellátásra lehet szüksége.

E rendkívül súlyos mellékhatások rendkívül ritkák.Mielőbb értesítse orvosát, ha a következő tünetek bármelyikét észleli.

· A végbélkenőcs használata idején fájdalmas bőrirritáció léphet fel az alkalmazás helyén.

· Ha bármi kérdése van ezzel kapcsolatban forduljon orvosához.HA BÁRMILYEN, A FENTIEKBEN NEM EMLÍTETT MELLÉKHATÁST ÉSZLEL, ÉRTESÍTSE ORVOSÁT VAGY GYÓGYSZERÉSZÉT.5 TÁROLÁSSzobahőmérsékleten, 25oC alatt tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Ne alkalmazza a készítményt, ha színében, szagában változást észlel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

OGYI-T- 690/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. május 7.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás