Termékeink

OTRIVIN ALLERGIA ORRSPRAY 15ML

OTRIVIN ALLERGIA.jpg
Cikkszám: CV1452
3 375 Ft
3 214 Ft + ÁFA
Egység: 15 dbBruttó egységár: 225 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray

phenilephrine + dimethinden maleate

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az adagoló oldatos orrspray alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az adagoló oldatos orrspray-t?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell tárolni a készítményt?A készítmény hatóanyaga:

3,75 mg dimetindén-maleát, 37,5 mg fenilefrin tartályonként.Segédanyagok: benzalkónium-klorid, levendula olaj, citromsav-monohidrát, vízmentes dinátrium-hidrogén-foszfát, szorbit, tisztított víz.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege), 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.

Gyártó: Novartis Hungária Kft. 1114 Budapest Bartók Béla út 43-47.1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ OTRIVIN ALLERGIA ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY.ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ?A készítmény az orrdugulást okozó nyálkahártya vizenyőt és vérbőséget mérséklő fenilefrint és dimetindént (antihisztamin) tartalmaz.Gyorsan és tartósan szünteti meg a légúti allergia következtében kialakuló orrdugulást és orrfolyást. Mérsékli az orrnyálkahártya duzzanatát, így megszűnnek a náthából és az orrdugulásból eredő kellemetlen tünetek.

A készítmény nem gátolja az orrban lévő csillószőrök működését.Ez a gyógyszer a szénanátha és más allergiás orrnyálkahártya-gyulladás (pl. háziporral, állati szőrrel stb. szembeni allergia) következtében kialakuló orrdugulás csökkentésére szolgál.

2. TUDNIVALÓK AZ ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTTMilyen esetekben nem használható a készítmény, mit kell szem előtt tartani a kezelés megkezdése előtt?Ne használja a készítményt, amennyiben

· alkalmazásakor korábban allergiás reakció alakult ki, túlérzékeny a készítmény bármely összetevőjére.

· atrófiás rhinitisben szenved (az orrnyálkahártya krónikus gyulladásával és pörkképződéssel járó betegség).

· MAO-gátlót triciklikus antidepresszáns (depresszió és pszichiátriai betegségek kezelésére szolgáló szer) tartalmazó (vényre kapható) gyógyszert szed, vagy szedett az elmúlt két hét során.A készítmény 6 éves életkor alatt nem alkalmazható.Miről kell tájékoztatni feltétlenül a kezelőorvost a készítmény alkalmazását megelőzően ?

Az Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray alkalmazását megelőzően kérje ki kezelőorvosa, vagy a gyógyszerész tanácsát, amennyiben:

· MAO-gátlót (depresszió és pszichiátriai betegségek kezelésére szolgáló szer) tartalmazó gyógyszert szed vagy szedett az elmúlt két hét során.

· nem tudja, hogy az Ön által szedett gyógyszer tartalmaz-e MAO-gátlót vagy triciklikus antidepresszánst.

· szívbetegségben, magas vérnyomásban, pajzsmirigy-betegségben vagy zöldhályogban szenved, erről is tájékoztassa orvosát.

· depresszió elleni szert, vagy magas vérnyomás elleni gyógyszert (például béta-blokkolót) szed.Amennyiben terhes vagy szoptat

Várandós anyák ne használják a készítményt.

Szoptatás alatt az édesanya a készítményt az előírt adagban alkalmazhatja.Befolyásolja-e a készítmény a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket?

Az előírt adagban alkalmazva nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY-T ?Hogyan kell adagolni az adagoló oldatos orrsprayt ?

Alkalmazásakor be kell tartani az alábbiakat:

A készítmény megszakítás nélkül legfeljebb két hétig használható. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, tájékoztassa orvosát.

A javasolt dózist - különösen gyermekek és idős emberek esetén - nem szabad túllépni.A készítmény szokásos adagja felnőtteknek és hat évesnél idősebb gyermekeknek:

Mindkét orrnyílásba 1-2 befúvás napi 3-4 alkalommal.A készítmény használataAlkalmazása előtt mindig ki kell fújni az orrot.Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray:

Vegye le a védőkupakot. Mielőtt az adagoló oldatos orrsprayt legelőször alkalmazná, végezzen néhány próbafújást a levegőbe. Az orrba csak azután fújja be a szükséges adagot, amikor a próbafújások során már egyenletesen szórt permet jelenik meg a levegőben. A későbbiekben próbafújásra nincs szükség, az adagoló oldatos orrspray már azonnal használható.A fúvókát helyezze az orrnyílásba, és a szórófejet egyszer határozottan nyomja meg. A spray egyenletes eloszlásának elősegítése érdekében a befúvás idején az orrán át szívja be a levegőt. A fúvókát még a nyomás felengedése előtt húzza ki, hogy megelőzze az orrváladék beszívását a palackba.

Használat után helyezze vissza a védőkupakot.

Az adagoló oldatos orrspray biztosítja, hogy az oldat egyenletesen eloszoljon az orrnyálkahártya felületén. A speciális szelep biztosítja a pontos adagolást és kiküszöböli a véletlen túladagolás lehetőségét.Mi a teendő, ha elfelejtette a készítményt a szükséges időben alkalmazni?

Az elfelejtett adag pótlására ne alkalmazzon egyszerre két adagot. Várja meg a következő tervezett alkalmazás időpontját és folytassa a kezelést az előírásnak megfelelően.Mi a teendő a javasoltnál nagyobb mennyiségű Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray alkalmazása, vagy lenyelése esetén?

Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, az orvosi ügyeletet, vagy a gyógyszerészt. A túladagolás általában nem okoz panaszt. Nagy mennyiségű gyógyszer hirtelen alkalmazása esetén fáradékonyság, gyomorfájás, gyorsult szívverés, vérnyomás emelkedés, izgatottság, álmatlanság, sápadtság léphet fel.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMilyen mellékhatások léphetnek fel a kezelés ideje alatt?

A kívánt hatások mellett a gyógyszerek mellékhatásokat is okozhatnak. A készítmény használata általában nem jár mellékhatásokkal, azonban nagyon ritkán az orrban rövid ideig enyhe égő érzés, vagy szárazság jelentkezhet.Tájékoztassa kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészt, ha olyan nemkívánatos hatást észlel, ami véleménye szerint a készítmény használatával függ össze.

5. HOGYAN KELL TÁROLNI A KÉSZÍTMÉNYT ?30oC alatt, hőtől, fénytől védve tartandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

OGYI-T-6245/01 Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. április 26.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!