Termékeink

BÉRES C-VITAMIN 100MG FILMTABLETTA 20X

BÉRES C-VIT 200MG 20X.jpg
Cikkszám: CV1666
495 Ft
471 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 25 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRABéres C-vitamin 100 mg filmtabletta

aszkorbinsavOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tüneteket észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

Milyen típusú gyógyszer a Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Tudnivalók a Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta szedése előtt

Hogyan kell alkalmazni a Béres C-vitamin 100 mg filmtablettát?

Lehetséges mellékhatások

Hogyan kell a Béres C-vitamin 100 mg filmtablettát tárolni?

További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta hatóanyaga az aszkorbinsav (C-vitamin), mely egy vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságú vitamin. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz (pl. hormonok előállítása, vas felszívódása, csontok, fogak, és porcok felépítése, sebgyógyulás, és a hajszálerek megfelelő átjárhatóságának fenntartása) nélkülözhetetlen.

A készítmény alkalmazható a C-vitamin-hiány (skorbut, Möller-Barlow-betegség) megelőzésére és kezelésére.

2. Tudnivalók a Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta szedése előttNe szedje a Béres C-vitamin 100 mg filmtablettát· ha allergiás hatóanyagra vagy a készítmény egyéb összetevőjére;

· ha Ön korábban, ill. jelenleg is vesekövességben szenved;Amennyiben orvosa korábban figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.Gyermekeknek 3 éves életkor alatt nem ajánlott.Fokozott elővigyázatossággal alkalmazhatóNagy dózisok bevitele mérlegelendő daganatos betegségek esetén, illetve, akiknek az kórtörténetében bármilyen vesebetegség szerepel.

A kezelés ideje alatt szedet egyéb gyógyszerekFeltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Más gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása során figyelembe kell venni, hogy ha az összes napi C-vitamin bevitel meghaladja az 1000 mg-ot, akkor bizonyos gyógyszerek hatása megváltozhat (vonatkozik ez a vény nélkül kapható gyógyszerekre is, pl fájdalomcsillapítók, hashajtók, szalicilátok, véralvadásgátló szerek, vas, réz és szelén tartalmú készítmények stb). Nagy dózisú C-vitamin egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét megváltoztathatja, ezért a laboratóriumi vizsgálatot elrendelő orvost tájékoztassa arról, ha Ön C-vitamint szed.Terhesség, szoptatásMielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhes- és szoptató anyák az előírások betartásával szedhetik a készítményt.

Azonban a terhesség idején naponta túl nagy mennyiségű (kb.100 mg-ot meghaladó) C-vitamin fogyasztása káros lehet a magzat számára, ezért kerülendő.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekreA javasolt adagolásban alkalmazva ilyen hatások nem ismertek.

3. Hogyan kell alkalmazni a Béres C-vitamin 100 mg filmtablettát?C-vitamin-hiány megelőzésére naponta 100 mg (1 filmtabletta).

C-vitamin-hiány kezelésére felnőtteknek és 10 éves kor feletti gyermekeknek szükséglettől és állapottól függően naponta 100-1000 mg. Maximális napi adag 1000 mg.

Szokásos adagja gyermekeknek 3-10 éves kor között naponta 100 mg.

A készítményt a panaszok fennállásáig, betegségben a kezelőorvos által egyénre szabottan meghatározott ideig javasolt szedni.

A tablettát lehetőleg étkezés végén, szétrágás nélkül, bőséges folyadékkal javasolt bevenni.Ha az előírtnál több filmtablettát vett beA javasoltnál nagyobb adagok bevétele C-vitamin túladagolást idézhet elő. A C-vitamin túladagolás tünetei: gyomorégés, émelygés, hányinger, hasmenés. Az aszkorbinsav vízben oldódó vitamin, ezért a szükségleten felüli mennyiség a vizelettel és a széklettel kiürül a szervezetből, ezért ha túl sokat vett be a készítményből, bőséges folyadék fogyasztása javasolt.Ha elfelejtette bevenni a filmtablettátA következő adagolási időpontban ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedésétA kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így a Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagy adagok hosszú ideig tartó alkalmazása során - elsősorban, ha a napi C-vitamin bevitel meghaladja az 1000 mg-ot – gyomorégés, émelygés, hányinger, hasmenés léphet fel és megnövekedhet a vesekőképződés veszélye.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tüneteket észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Béres C-vitamin 100 mg filmtablettát tárolni?Legfeljebb 25°C-on, nedvességtől védve tartandó.

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Béres C-vitamin 100 mg filmtablettát.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információkMit tartalmaz a Béres C-vitamin 100 mg filmtabletta?A készítmény hatóanyagai: 100 mg C-vitamin filmtablettánként.

Egyéb összetevők etil-cellulóz, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, mannit.

Bevonat: „Opadry II 39 G22507 yellow” [ „Quinoline yellow Al-lake” (E 104), „Sunset yellow Al-lake” (E 110), vas-oxid (E 172), titán-dioxid (E 171), glicerin-triacetát, makrogol 3000, hipromellóz, laktóz-monohidrát], aceszulfám-kálium (E 950), karnaubaviasz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?20 db sárga, kerek, mindkét oldalán domború felületű filmbevonatú tabletta.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és gyártó:

Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához:

Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.

Tel.: 06-1-430-5500

Fax: 06-1-250-7251

E-levél: info@beres.huOGYI-T-8344/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. 04. 01.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!