Termékeink

COLDREX CITROM ÍZŰ FORRÓ ITALPOR 10X

COLDREX CITROM ÍZŰ ITALPOR.jpg
Cikkszám: CV2443
3 490 Ft
3 324 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 349 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAColdrex citrom ízű por oldathozparacetamol, fenilefrin-hidroklorid, aszkorbinsav (C-vitamin)Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Coldrex citrom ízű por oldathoz és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Coldrex citrom ízű por oldathoz alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER a Coldrex citrom ízű por oldathoz ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Coldrex citrom ízű por oldathoz a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésére szolgál felnőttek részére. Három hatóanyagot tartalmaz:· paracetamolt: mely fájdalom- és lázcsillapító hatással rendelkezik,

· fenilefrin-hidrokloridot: mely szabaddá teszi a náthásan eldugult orrot és orrmelléküregeket így könnyíti a légzést,

· C-vitamint (aszkorbinsavat): mely hozzájárul a szervezet fokozott C-vitamin igényének fedezéséhez.

2. TUDNIVALÓK A Coldrex citrom ízű por oldathoz ALKALMAZÁSA ELŐTTA Coldrex citrom ízű por oldathoz paracetamolt és az orrdugulás csökkentésére szolgáló hatóanyagot tartalmaz.

Ezért, ne alkalmazza egyéb paracetamol-tartalmú, vagy a megfázás és influenza kezelésére szolgáló más készítményekkel együtt!Ne alkalmazza a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt

· ha allergiás (túlérzékeny) a paracetamolra, a fenilefrin-hidrokloridra, a C-vitaminra vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére (az egyéb összetevőket lásd a 6. pontban).

· ha máj-, vagy vesebetegsége van.

· ha pajzsmirigy túlműködése van.

· ha szívbetegségben szenved.

· ha magas a vérnyomása.

· ha cukorbeteg.

· ha terhes.

· ha más gyógyszereket is szed (további információért lásd „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek”).Beszéljen orvosával, ha a felsoroltak bármelyike igaz Önre.12 évesnél fiatalabb gyermeknek ne adjon Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt.

Forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez ha nem biztos abban, hogy szedheti-e ezt a gyógyszert.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Ne alkalmazza a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt:

· más paracetamol-tartalmú gyógyszerekkel együtt.

· az orrdugulás csökkentésére vagy a megfázás kezelésére szolgáló más gyógyszerekkel együtt.

· ha depresszió kezelésére szolgáló gyógyszereket, pl. monoamino-oxidáz gátló szereket vagy szívproblémák és magas vérnyomás kezelésére szolgáló ún. béta-blokkoló gyógyszereket szed.

· beszéljen orvosával ha warfarint szed.Egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét befolyásolhatja a készítmény C-vitamin tartalma.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a fenti gyógyógyszereket szedi illetve a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható és a gyógynövény-tartalmú készítményeket is.Terhesség és szoptatás

Amennyiben terhes vagy szoptat, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét mielőtt bármely gyógyszert szedni kezdene, beleértve a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt is.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Coldrex citrom ízű por oldathoz nem, vagy alig befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.Fontos információk Coldrex citrom ízű por oldathoz egyes összetevőiről

Szacharózt tartalmaz, ezért amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A Coldrex citrom ízű por oldathoz KÉSZÍTMÉNYT?A szokásos adag felnőtteknek (az időskorúakat is beleértve) és 12 évnél idősebb gyermekeknek szükség szerint 4 -6 óránként 1 tasak.

24 óra alatt maximum 4 adag alkalmazható.12 évesnél fiatalabb gyermeknek ne adjon Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt.A Coldrex citrom ízű porból meleg italt kell készíteni és meg kell inni.

1. Öntse a tasak tartalmát egy bögrébe, majd töltsön hozzá forró vizet és jól keverje össze.

2. Ha szükséges, adjon hozzá hideg vizet.

3. Ízesítse cukorral, vagy mézzel ízlés szerint.Néhány napnál tovább ne alkalmazza ezt a gyógyszert.

Ha a tünetek néhány nap múlva sem enyhülnek, menjen el kezelőorvosához, és hagyja abba a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítmény alkalmazását.Ha az előírtnál több Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt alkalmazott

Azonnal forduljon orvosához és mondja el, hogy pontosan mennyi gyógyszert vett be. Orvosa elmondja majd Önnek, hogy mit kell tennie.

Fontos, hogy beszéljen orvosával, még akkor is, ha jól érzi magát. Ha valaki túl sok paracetamolt vett be, fennáll a veszélye egy későbbi, súlyos májkárosodás kialakulásának.

Májbetegségben szenvedők esetében nagyobb a túladagolás veszélye.Ha elfelejtette alkalmazni a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt

Vegye be a szükséges adagot, amikor eszébe jut. 4 óránként egy adagnál többet ne vegyen be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Coldrex citrom ízű por oldathoz is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A jelen szakaszban a mellékhatásokat az előfordulásuk becsült gyakoriságával együtt adjuk meg. Erre a célra a következő gyakorisági kategóriákat és megnevezéseket használjuk:Nagyon gyakori: 10-ből több mint egy személynél fordul elő

Gyakori: 100-ból egynél több, de 10-ből egynél kevesebb személynél fordul elő

Nem gyakori: 1000-ből egynél több, de 100-ból egynél kevesebb személynél fordul elő

Ritka: 1000-ből egynél kevesebb személynél fordul elő

Nagyon ritka: 10 000-ből egynél kevesebb személynél fordul elő

Gyakorisága nem ismert: a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető megAz alábbi nagyon ritka mellékhatások fordulhatnak elő:· bőrkiütés és egyéb allergiás reakció

· vérlemezkék számának lecsökkenése a vérbenAz alábbi mellékhatások előfordulásának gyakorisága nem ismert:· bizonyos fehérvérsejtek számának lecsökkenése a vérben

· fejfájás

· szédülés

· álmatlanság

· hasmenés, hányás

· szívdobogásérzésHa bármelyik mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét és hagyja abba a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítmény alkalmazását!

5. HOGYAN KELL A Coldrex citrom ízű por oldathoz KÉSZÍTMÉNYT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Coldrex citrom ízű por oldathoz készítményt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Coldrex citrom ízű por oldathoz

· A készítmény hatóanyagai a paracetamol, fenilefrin-hidroklorid és aszkorbinsav (C-vitamin). 750 mg paracetamol, 10 mg fenilefrin-hidroklorid és 60 mg aszkorbinsav tasakonként.

· Egyéb összetevők: kinolin-sárga (E 104), szacharin-nátrium, citrom aromák, trinátrium-citrát, vízmentes citromsav, szacharóz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Por belsőleges oldathoz.

5 g töltettömegű, halványsárga színű, citrom illatú és ízű, kristályos por.5 g por tasakba töltve.

5 db vagy 10 db tasak dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare,

GlaxoSmithKline Export Limited,

Brentford TW8 9GS,

Egyesült KirályságGyártó

SmithKline Beecham S.A.,

Alcalá de Henares Madrid,

SpanyolországvagyCemelog Közép-Európai Gyógyászati Logisztika Korlátolt Felelősségű Társaság, 2040 Budaörs, Vasút u. 13., MagyarországA forgalomba hozatali engedély jogosultjának magyarországi képviselője:

GlaxoSmithKline Kft., Consumer Healthcare

1124 Budapest

Csörsz u. 43.

Tel.: 06-1-22-55-800

OGYI-T-1715/01-02.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. január 26.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!