Termékeink

ACTIVON EXTRA GÉL 50 G

activon_11_11796.jpg
Cikkszám: CV2496
1 995 Ft
1 900 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 40 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Activon Extra gélMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását az Activon Extra gél?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás.Hatóanyag: 100mg etofenamát 1g gélben

Segédanyagok: nátrium-hidroxid, karbomer 940, propilén-glikol, makrogol 400, „Emulgin M 8 DEO”, tisztított víz, izopropil-alkoholA forgalombahozatali engedély jogosultja: Goodwill Pharma Kft SzegedGyártó:

MEDA Manufacturing GmbH,

51063 Köln,

Neurather Ring 1.

Németország

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT AZ ACTIVON EXTRA GÉL?· Tompa sérülések, pl. sportbalesetek kapcsán, nevezetesen zúzódások, rándulások, húzódások.

· A mozgató- és támasztórendszer lágyrészeinek reumás megbetegedései, úgymint izomreumatismus, vállizületi gyulladás mellett kialakult izomfeszülések, lumbago, ischialgia, ínhüvelygyulladás, nyáktömlő-gyulladás.

· A gerincoszlop, valamint az ízületek túlterhelési és elhasználódási megbetegedései.

(Tompa sérüléseknek nevezzük azon rándulásokat, ficamokat és zúzódásokat, melyek gyakran bekövetkezhetnek sportolás vagy szokásos munkavégzés során. Ezek mindig fájdalommal, duzzanattal járnak. Néhány esetben véraláfutás, vérömleny is keletkezhet.)

2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

· ha túlérzékeny flufenaminsavra, egyéb nem szteroid gyulladásgátlókra, a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára,

· nyílt sérülésen ill ha a kezelendő bőrfelület gyulladt vagy fertőzött illetve ekcémás,

· nyálkahártyán,

· terhesség ideje alatt,

· gyermekkorban (megfelelő klinikai tapasztalatok hiányában).Figyeljen arra, hogy az Activon Extra gél ne kerüljön a szemébe!

Újszülöttek és kisdedek kezelésére a készítmény nem alkalmazható.A gél egyedi orvosi elbírálás alapján alkalmazható:

· asztma, szénanátha, orrnyálkahártya-duzzanata (pl. orrpolip) esetén,

· idült hörgőszűkülettel járó tüdőbetegségben, ill. idült légúti gyulladás (különösen, ha szénanátha-szerű tünetek kísérik) esetén,

· amennyiben egyéb anyagokkal szemben túlérzékeny (bőrreakció, viszketés, csalánkiütés).Terhesség, szoptatás

Terhesség ideje alatt a készítmény nem alkalmazható.

Szoptatás ideje alatt kizárólag kis felületen a rövid ideig alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Fenti képességeket a készítmény nem befolyásolja.Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

Az Activon Extra géltől a polírozott bútorok és műtárgyak színe, felszíne megváltozhat. Ezért a bekenést követően a kezét mossa le vagy kerülje a fenti tárgyakkal való közvetlen érintkezést.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Egyéb gyógyszerekkel való jelentősebb kölcsönhatást eddig az Activon Extra gél esetében nem írtak le.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A GÉLT?Amennyiben kezelőorvosa másként nem rendeli, az érintett testfelületre napi 3-szor 10 cm-es Activon Extra gél csíkot kenjen fel, és finoman dörzsölje be.

Csak külsőleg, a bőrfelületre szabad alkalmazni! Szájon át bevenni nem szabad!

Sebkötés esetén az Activon Extra gélt bedörzsölést követően pár percig hagyja megszáradni! Párakötés esetében nem javasolt az alkalmazás.

Tompa sérülések (pl. sportsérülések) esetén az esetek többségében egy hetes kezelési időtartam elégséges. Az, hogy az ennél hosszabb kezelés hatékonyabb lenne, nincs bizonyítva.

Reumatikus megbetegedések esetében a legtöbb esetben a 3-4 hetes kezelési idő elégséges. Amennyiben a panaszok a kezelés ellenére továbbra is fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, aki a további kezelésről dönt.Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, amennyiben úgy érzi, hogy az Activon Extra gél hatása túl erős vagy éppen túl gyenge!Ha az előírtnál több gélt alkalmazott:

A javasolt dózisnál nagyobb adag alkalmazása esetén távolítsa el és vízzel mossa le a felvitt gélt a bőrfelületről! Amennyiben mértéktelenül nagy mennyiséget alkalmazott vagy esetleg szájon át bevette az Activon Extra gélt, forduljon azonnal orvoshoz!

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Activon Extra gélnek is lehetnek mellékhatásai.Alkalmanként előfordulhat helyi bőrreakció, mint bőrpír, viszketés, égő érzés, bőrkiütés. Az Activon Extra gél igen ritkán túlérzékenységi reakciókat (pl. helyi túlérzékenységi reakciót – az alkalmazás helyén bőrgyulladást) okozhat.Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5. TÁROLÁSSzobahőmérsékleten legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-9918/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. május 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!