Termékeink

CANESTEN KOMBI HÜVELYTABLETTA 3X200 MG

canesten combi.jpg
Cikkszám: CV3830
5 510 Ft
5 248 Ft + ÁFA
Egység: 3 dbBruttó egységár: 1 837 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Canesten Kombi és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Canesten Kombi alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Canesten Kombit?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

6. További információk

Canesten Kombi hüvelytabletta és krém

(Canesten G 200 mg hüvelytabletta + Canesten krém)Canesten G 200 mg hüvelytabletta

Hatóanyag: 200 mg klotrimazol, mikronizált hüvelytablettánként.

Segédanyagok: hipromellóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kalcium-laktát-pentahidrát, tejsav, magnézium-sztearát, kroszpovidon, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrátCanesten krém

Hatóanyag: 10 mg klotrimazol 1g krémben (200 mg tubusonként).

Segédanyagok: benzil-alkohol, poliszorbát 60, szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, cetil-sztearil-alkohol, oktil-dodekanol, tisztított víz.Leírás:

Canesten G 200 mg hüvelytabletta

· fehér színű, hosszúkás alakú, egyik végén lekerekített, másik végén szögletes, enyhén bikonvex, metszett élű tabletta, egyik oldalán mélynyomású „NR”, másik oldalán „BAYER” jelöléssel.

Canesten krém

· 20 g homogén, fehér krémCsomagolás:

1 doboz tartalma: 3 db hüvelytabletta buborékfóliában, 1 db fehér PE/PP applikátor, 20 g krém belső lakkréteggel bevont alumínium tubusban, mely PE csavaros kupakkal van lezárva.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Bayer Hungária Kft., BudapestGyártó:

Bayer HealthCare AG, Leverkusen, Németország1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CANESTEN KOMBI ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Különböző gombák – általában Candida fajok – által okozott hüvelyfertőzés és hüvelygyulladás valamint a külső nemi szervek gyulladásos, fertőzéses gombás bőrbetegségeinek kezelésére alkalmas. A Canesten Kombi hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkező imidazol származék.

2. TUDNIVALÓK A CANESTEN KOMBI ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

· Klotrimazol ill. cetilsztearilalkohol és bármely másik összetevővel szembeni túlérzékenység.

· Menstruáció ideje alatt. A hüvelyi kezelést a menstruáció kezdete előtt be kell fejezni.Fontos információk a Canesten krémről:

· Csak külsőlegesen alkalmazható.

· Ügyelni kell arra, hogy ne kerüljön a szembe és a nyálkahártyákra (szájüreg belseje, hüvely).A hüvelytabletta fokozott óvatossággal alkalmazható:

Az alábbi esetekben csak a kezelőorvossal történt megbeszélés alapján alkalmazható:

· amennyiben a betegség először fordul elő,

· amennyiben az elmúlt 12 hónapban több mint 4 alkalommal fordult elő gombás fertőzés.Figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések:

A hüvelytabletta és a krém alkalmazásának ideje alatt a latex anyagú fogamzásgátló eszközök (gumióvszer, pesszárium) biztonságossága csökken. Ez a hatás átmeneti és csak a kezelés időtartamára korlátozódik.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

A Canesten krém csökkenti azon készítmények hatását, melyek szintén a gombás megbetegedések kezelésére használatosak.Terhesség és szoptatás:

Terhesség és szoptatás ideje alatt a hüvelytabletta a kezelőorvos javaslatára applikátor nélkül alkalmazható.

Szoptatás ideje alatt a Canesten krém a mellbimbók területén nem alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CANESTEN KOMBIT?Naponta 1 hüvelytablettát este, applikátorral mélyen a hüvelybe vezetve kell alkalmazni 3 egymást követő napon keresztül.

A külső nemi szervek egyidejű fertőzöttsége esetén a Canesten krémet naponta 2-3 alkalommal vékony rétegben kell a beteg bőrterületre felvinni, mely gyorsan csillapítja a szeméremtáji kellemetlen tüneteket.

Az újrafertőzés elkerülése érdekében szükséges a szexuális partner egyidejű helyi kezelése Canesten krémmel.A hüvelytabletta alkalmazás módja (ld. képek):

Applikátor használata:

1. Húzzuk ki az applikátor végét ütközésig. Helyezzük a hüvelytablettát az applikátorba úgy, hogy a tabletta lekerekített oldala kb. félig kiálljon belőle. Az applikátor kerek végét enyhén nyomjuk össze ujjainkkal.

2. A hüvelytablettát tartalmazó applikátort vezessük óvatosan, mélyen a hüvelybe (a legjobb fekvő helyzetben).

3. Az applikátor végét óvatosan nyomjuk ütközésig; eközben a tabletta a hüvelybe kerül. Ezután húzzuk vissza / távolítsuk el az applikátort.

4. Az applikátort gondosan tisztítsuk meg meleg (nem forró) vízzel.Az alkalmazás időtartama:

A kezelés időtartama a gombás fertőzés mértékétől, a tünetek súlyosságától függ. Általában elég a 3 napos hüvelyi kezelés. Amennyiben nem múlnak el a tünetek, a kezelőorvossal történt megbeszélés alapján a 3 napos kezelés megismételhető.Ha elfelejtette alkalmazni a Canesten Kombi-t:

Amennyiben este elmaradna a hüvelytabletta alkalmazása, akkor a következő reggel kell alkalmazni a folyamatosság biztosítása érdekében.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek a Canesten Kombinak is lehetnek mellékhatásai.Ritkán felléphetnek bőrreakciók a kezelés területén, mint égő, csípő érzés, bőrvörösség, bőrkiütés.

Egyes esetekben túlérzékenységi reakciók is felléphetnek, mint viszketés, légzési nehézségek, vérnyomáscsökkenés, múló keringési zavarok, hasmenés, hányinger.

A cetilsztearil-alkohollal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén a Canesten oldatot kell alkalmazni a krém helyett.Feltétlenül forduljon kezelőorvosához amennyiben:

· tünetei nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak

· olyan mellékhatást észlel, mely nem szerepel a felsoroltak között

5. TÁROLÁS30°C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül kell felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKA Canesten Kombi készítmény a nemi szervek gombás fertőzéseinek kezelésére alkalmas. Ennek tünetei: a külső nemi szervek vörösek és duzzadtak lehetnek, viszketnek és érzékennyé válnak. Hüvelyi váladékozás alakul ki, a hüvely falát túrós lepedék borítja.

Amennyiben Önnek más tünetei vannak, a készítmény alkalmazása előtt konzultáljon nőgyógyászával, mert lehetséges, hogy az Ön tünetei nem gomba, hanem más kórokozó okozza.

OGYI-T- 8110/02Betegtájékoztató OGYI engedély száma: 3700/40/2006

Applikátor használata:

1. Húzzuk ki az applikátor végét ütközésig. Helyezzük a hüvelytablettát az applikátorba úgy, hogy a tabletta lekerekített oldala kb. félig kiálljon belőle. Az applikátor kerek végét enyhén nyomjuk össze ujjainkkal.2. A hüvelytablettát tartalmazó applikátort vezessük óvatosan, mélyen a hüvelybe (a legjobb fekvő helyzetben).

3. Az applikátor végét óvatosan nyomjuk ütközésig; eközben a tabletta a hüvelybe kerül. Ezután húzzuk vissza/távolítsuk el az applikátort.

4. Az applikátort gondosan tisztítsuk meg meleg (nem forró) vízzelHüvely

VégbélnyílásMéhHúgyhólyagHüvelytabletta alkalmazása applikátor nélkül:Terhesség esetén applikátor nélkül alkalmazható.

Alapos kézmosás után fogjuk meg a hüvelytablettát és helyezzük a hüvelybe. Hüvely

VégbélnyílásMéhHúgyhólyag

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!