Termékeink

GLUKOZAMIN PHARMANORD 400MG 270X

glukozamin pharmanord 270x.jpg
Cikkszám: CV5727
12 810 Ft
12 200 Ft + ÁFA
Egység: 270 dbBruttó egységár: 47 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Glukozamin Pharma Nord 400 mg kemény kapszula

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

· Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Glukozamin Pharma Nord 400 mg kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Glukozamin Pharma Nord 400 mg kemény kapszula szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Glukozamin Pharma Nord 400 mg kemény kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. A készítmény tárolása

6. További információk

A készítmény hatóanyaga 400 mg glükózamin, ami megfelel 509 mg glükózamin-hemiszulfátnak, 676 mg glükózamin-hemiszulfát – kálium-klorid komplex (1:1) formájában.Egyéb összetevők:

Kapszula tartalom:

magnézium-sztearát

Kapszulatok:

zselatin

titán-dioxid (E 171)A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Pharma Nord ApS

Sadelmagervej 30-32

7100 Vejle

Dánia

Tel.: (45) 75 85 74 00

Gyártó:

Pharma Nord ApS

Tinglykke 4-6

6500 Vojens

Dánia1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A GLUKOZAMIN PHARMA NORD 400 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?· A Glukozamin Pharma Nord fehér színű, kemény zselatinkapszula, mely fehér kristályos port tartalmaz.

· A Glukozamin Pharma Nord enyhíti a fájdalmat és javítja az enyhe és mérsékelt térdízületi artrózisban szenvedő beteg érintett ízületeinek mozgáskészségét.

· Terápiás javallatok: az enyhe és mérsékelt fokú térdízületi artrózis tüneteinek enyhítésére. Kezelőorvosa előírhat másfajta kezelést. Mindig kövesse kezelőorvosa utasításait.

2. TUDNIVALÓK A GLUKOZAMIN PHARMA NORD 400 MG KEMÉNY KAPSZULA SZEDÉSE ELŐTTNe szedje a Glukozamin Pharma Nord kemény kapszulát:

· Ha allergiás a tengeri kagylóra, mivel a hatóanyagot a kagylóból vonják ki.

· Ha túlérzékeny (allergiás) a Glukozamin Pharma Nord hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.A Glukozamin Pharma Nord kemény kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Konzultáljon kezelőorvosával, hogy annak alapján ő kizárhassa egyéb olyan ízületi betegség jelenlétét, amely más kezelést igényelhet.

Elővigyázatosságra van szükség, ha Ön cukorbetegségben (diabétesz) szenved. A kezelés kezdetén többször kell ellenőriznie vércukorszintjét.

Elővigyázatosságra van szükség, ha a Glukozamin Pharma Nord-ot más gyógyszerekkel együtt szedi.Bevehető-e a Glukozamin Pharma Nord étellel vagy itallal

A Glukozamin Pharma Nord bevehető étkezés közben is, bő folyadékkal.Fontos információ a Glukozamin Pharma Nord egyes összetevőiről

NincsTerhesség és szoptatás

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez.

Terhesség és szoptatás ideje alatt a Glukozamin Pharma Nord nem szedhető.Egyéb gyógyszerek szedése

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket, a természetes étrend-kiegészítőket és a vitaminokat és ásványi anyagokat nagy adagokban tartalmazó készítményeket is.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A GLUKOZAMIN PHARMA NORD 400 MG KEMÉNY KAPSZULÁT· Felnőttek és idős betegek: naponta 3x1 kapszula (egyenértékű 1200 mg glükózaminnal).

A teljes napi adag egyszerre is bevehető.

A Glukozamin Pharma Nord klinikai hatása általában a kezelés megkezdésétől számítva 4 hét után észlelhető.

A legkisebb, de még hatásos adagot kell szedni.

· Gyermekek: gyermekek és 18 éven aluli fiatalok kezelésére vonatkozóan nem áll rendelkezésre elegendő adat, ezért a Glukozamin Pharma Nord nekik nem adható.

· Csökkent vese- és/vagy májfunkció: kövesse kezelőorvosa utasításait.Ha az előírtnál több Glukozamin Pharma Nord kemény kapszulát vett be

Amennyiben több Glukozamin Pharma Nord-ot szedett be, mint amit ez a tájékoztató javasol, vagy amennyit kezelőorvosa előírt, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a területi kórház sürgősségi osztályával.Ha elfelejtette bevenni a Glukozamin Pharma Nord kemény kapszulát

Amennyiben elfelejtette bevenni a Glukozamin Pharma Nord-ot, a soron következő előírt adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Glukozamin Pharma Nord-nak is lehetnek mellékhatásai.· Súlyos mellékhatások: nem ismertek.· Enyhébb mellékhatások:

- Gyakrabban előforduló mellékhatások (minden 100 betegből 1-10 esetében tapasztalható): hasfájás, émelygés, emésztési zavar, székrekedés, hasmenés, fejfájás és fáradtságérzet.

- Ritkábban előforduló mellékhatások (minden 1000 betegből 1-10 esetében tapasztalható): bőrkiütés, viszketés, kipirulás.Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha tartós vagy kellemetlen mellékhatást tapasztal, mert néhány mellékhatás kezelést igényel.

5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSAA gyógyszer gyermektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A fel nem használt gyógyszert mindig adja le a gyógyszertárban.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

Pharma Nord Kft.

1139 Budapest

Váci út 95.A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2005. augusztus 30.A betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 8464/40/2005

A KÖZVETLEN CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETENDŐ ADATOKMŰANYAG TARTÁLY

60/90/270/1000 dbGlukozamin Pharma Nord 400 mg kemény kapszulaHatóanyag 1 kapszulában:

400 mg glükózamin, ami megfelel 509 mg glükózamin-hemiszulfátnak, 676 mg glükózamin-hemiszulfát – kálium-klorid komplex (1:1) formájában.Szájon át történő alkalmazásra.

Orvosi rendelvényre kiadható gyógyszer (V).Adagolás:

Felnőtteknek naponta 3 x 1 kapszula (egyenértékű 1200 mg glükózaminnal). A napi adag egyszerre is bevehető. 18 év alatti életkorban nem alkalmazható.Lásd a mellékelt tájékoztatót is!

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

OGYI-T-10 402/01-04

Gy.sz.: Gy.i.: Felhasználható:

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Pharma Nord ApS, Sadelmagervej 30-32, DK-7100 Vejle, Dánia

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!