Termékeink

DETRALEX FILMTABL. 30X

detralex 30x.jpg
Cikkszám: CV619
4 605 Ft
4 386 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 153 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Detralex 500 mg filmtabletta

tisztított, mikronizált flavonoid frakció

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Detralex 500 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Detralex 500 mg filmtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Detralex 500 mg filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Detralex 500 mg filmtablettát tárolni?

6. További információk

1. Milyen TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DETRALEX 500 mg FILMtabletta ÉS MILYEN betegségek esetén alkalmazható?A Detralex filmtabletta érvédő hatású gyógyszer. Gátolja a vénák tágulását, és növeli a hajszálerek ellenállását.

Az alsó végtag idült vénás elégtelenségének kezelésére ajánlott az alábbi esetekben: nehézláb érzés, feszülés, fájdalom, éjszakai lábikragörcs. Alkalmas heveny aranyeres krízis kezelésére is.

2. Tudnivalók a dETRALEX 500 mg FILMtabletta SZEDÉSE elŐttNe szedje a Detralex filmtablettát

­ ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Detralex filmtabletta egyéb összetevőjére.A Detralex filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Heveny aranyeres roham esetén, ha a tünetek a rövid távú kezelés hatására (15 napon belül) nem javulnak, kérjen orvosi tanácsot.

Vénás betegség esetén a legkedvezőbb hatás a megfelelő életmód biztosítása mellett érhető el. Kerülni kell a napon való tartózkodást, hosszú ideig történő állást, túlsúlyt. A séta és a megfelelő kompressziós harisnya viselése javíthatják a keringést.

Amennyiben kérdései vannak, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Más gyógyszerekkel kialakult kölcsönhatások eddig nem ismertek.A Detralex filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Detralex filmtablettát étkezés közben kell bevenni.Terhesség, szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Általános óvatosságból terhesség alatt jobb kerülni a Detralex filmtabletta alkalmazását.

A készítménynek anyatejben való kiválasztódásáról nincs adat, ezért a szoptatás ideje alatt a gyógyszer szedése nem ajánlott.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Detralex filmtabletta ilyen hatásait nem vizsgálták.Gyermekkor

A Detralex filmtabletta gyermekek és serdülők kezelésére nem ajánlott.

3. Hogyan kell SZEDNI a DETRALEX 500 mg FILMTABLETTÁT?A Detralex filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény szokásos adagja felnőtteknek napi 2 tabletta, elosztva délben és este, 1-1 tabletta. A tablettákat étkezés közben kell bevenni.

Aranyeres roham esetén az első 4 napon keresztül napi 6 tabletta (2x3 tabletta), majd további 3 napon keresztül napi 4 tabletta (2x2 tabletta), étkezés közben bevéve.

Amennyiben úgy találja, hogy a gyógyszer hatása túl erős vagy túl gyenge, forduljon kezelőorvosához. Szigorúan kövesse az orvos utasításait!Ha elfelejtette bevenni a Detralex filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Detralex filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Gyakori (100 betegből 1-10-nél fordul elő) mellékhatások:

­ hányinger, hányás, hasmenés, emésztési zavarok.Ritka (10 000 betegből 1-10-nél fordul elő) mellékhatások:

­ fejfájás, szédülés, rossz közérzet, bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a DETRALEX 500 mg FILMtablettát Tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő („Felhasználható:”) után ne szedje a Detralex filmtablettát.

A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét

6. További információkMit tartalmaz a Detralex filmtabletta

­ A készítmény hatóanyaga: 500 mg tisztított és mikronizált flavonoid frakció (450 mg diozmin és 50 mg heszperidin) filmtablettánként.

- Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, talkum, karboximetilkeményítő-nátrium, zselatin,

mikrokristályos cellulóz,

bevonat: nátrium-lauril-szulfát, vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172), magnézium-sztearát, glicerin, makrogol 6000, titán-dioxid (E 171), hipromellóz.Milyen a Detralex filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Lazac-színű, ovális filmtabletták.

Csomagolás: 30 db/ 60 db filmtabletta buborékfóliában és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Les Laboratoires Servier

Neuilly sur Seine

FranciaországA gyártó

Les Laboratoires Servier Industrie

905 route de Saran

45520 Gidy

Franciaország

OGYI-T-1609/01-02

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. február 25.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!