Termékeink

COLDASTOP ORRCSEPP 20ML

coldastop.jpg
Cikkszám: CV690
3 815 Ft
3 633 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 191 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓColdastop orrcsepp

A-vitamin-palmitát és E-vitamin-acetátMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

· Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

· További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához, gyógyszerészéhez!

· Keresse fel orvosát, ha tünetei 1-2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Coldastop orrcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Coldastop orrcsepp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni Coldastop orrcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. A készítmény tárolása

A készítmény hatóanyagai: 1 ml Coldastop orrcsepp 15000 NE A-vitamin-palmitátot (retinol-palmitát) és 20 mg alfa-tokoferol-acetátot (E-vitamin-acetát) tartalmaz.

Egyéb összetevők, segédanyagok: butil-hidroxianizol, butil-hidroxitoluol, narancs-olaj, terpineol, citromolaj, cetearil-oktanoát, izopropil-mirisztát, földimogyoróolaj.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:

Desitin Arzneimittel GmbH

Weg beim Jäger 214, D-22335 Hamburg, Németország

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A COLDASTOP ORRCSEPP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Coldastop orrcsepp természetes összetevőinek köszönhetően gyógyító és regeneráló hatással van az irritált, akutan vagy krónikusan károsodott orrnyálkahártyára. Kimutatható a hegesedés és varképződés csökkenése, a természetes váladékfilm megjelenése az orrnyálkahártyán, és a nyálkaáramlás szállító működésének a visszatérte. Ezek a folyamatok jelzik az orrnyálkahártya regenerációját és a csillószőrös laphám működését. Mindez a Coldastop orrcseppben található A-és E-vitaminnak köszönhető.

2. TUDNIVALÓK AZ COLDASTOP ORRCSEPP ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Coldastop orrcseppet, ...:

· ha túlérzékeny (allergiás) a Coldastop orrcsepp bármely összetevőjére, pl. földimogyoró vagy szójaérzékenység áll fenn);

· 3 éves kor alatti gyermekeknek.Terhesség és szoptatás

A Coldastop orrcsepp használható terhesség és szoptatás alatt is. Nagyon kevés A-vitamin szívódik fel az orrnyálkahártyán keresztül, így előírásszerű használat esetén (2-3 csepp mindkét orrjáratba naponta háromszor) a kiegészítő A-vitamin bevitel nem haladja meg a javasolt 10000 NE/nap mennyiséget.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem ismert, hogy a Coldastop orrcsepp befolyásolná a vezetési és gépkezelési képességet.Egyéb gyógyszerek alkalmazása

Semmilyen gyógyszerkölcsönhatás vagy egyéb kölcsönhatás nem ismert a Coldastop orrcsepp esetében.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI COLDASTOP ORRCSEPPET ?Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, vagy a készítmény hatását túl erősnek illetve esetleg csekélynek érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

Felnőtteknek és 3 éves kor feletti gyermekeknek: 2-3 csepp mindkét orrjáratba naponta háromszor.Hajtsa hátra a fejét, és a mellékelt cseppentővel a Coldastop orrcseppet cseppentse be mindkét orrjáratba! Enyhén nyomja meg az orrot, hogy az orrcseppet mindenhol eloszlassa! Ha az olaj lejut a garatba, az is a kezelés részének tekinthető, és elősegíti a gyógyulást.Egy üveg Coldastop orrcsepp tartalma általában 2-3 hetes kezelésre elegendő.

A Coldastop orrcsepp korlátozás nélkül használható hosszú ideig is, vagy intermittáló kezelésként is.Az oldat a természetes összetevők következtében enyhén opálosnak tűnhet, ez nem befolyásolja a Coldastop orrcsepp hatását és tolerálhatóságát. Az üveg ismételt nyitása során a Coldastop orrcsepp kapcsolatba kerül a levegő oxigénjével, melynek következtében az oldat illata 6-7 hét alatt megváltozik, ezért javasolt a Coldastop orrcseppet a felbontás után 6-7 héten belül felhasználni.Ha az előírtnál több Coldastop orrcseppet alkalmazott, vagy nem lokálisan az orrban alkalmazta a készítményt ... (túladagolás ill. véletlen elfogyasztás):

Az orrban történő alkalmazáskor mindmáig túladagolásról nem számoltak be. Kis mértékű túladagoláskor nem valószínű hipervitaminózis fellépése, mert a lokálisan csekély mértékű felszívódás miatt a szisztémás hatás elhanyagolható, teendőt nem igényel. Túl nagy adag okozta akut mérgezés tünetei az álmosság, szédülés, hányinger, hányás, bőrpír, bőrviszketés, hámlás és megnövekedett koponyaűri nyomás lehetnek. Értesítse kezelőorvosát, aki dönt a szükséges teendőkről!Ha elfelejtette bevenni gyógyszerét:

A soron következő adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot!

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Coldastop orrcseppnek is lehetnek mellékhatásai.

Nagyon ritka esetben túlérzékenységi reakcióról számoltak be.

Ha mellékhatást, vagy az itt említetten túl bármilyen egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse kezelőorvosát, aki dönt a szükséges teendőkről!5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSAA készítmény különleges tárolást nem igényel.

Felbontás után 6-7 héten belül javasolt felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.OGYI-T-4021/01 (20ml)Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. február 2.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!