Termékeink

NASIVIN 0,025% ORRCSEPP 10ML

nasivin 0,025.jpg
Cikkszám: CV716
2 680 Ft
2 552 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 268 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓNasivin 0,025% oldatos orrcsepp

(kisgyermekeknek 1-6 éves korig)Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 5-7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Nasivin 0,025% oldatos orrcsepp?

2. Tudnivalók a Nasivin 0,025% oldatos orrcsepp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Nasivin 0,025% oldatos orrcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás- Hatóanyag: 2,50 mg oxymetazolini hydrochloridum üvegenként (10 ml ).

- Segédanyagok: citromsav-monohidrát, nátrium-citrát, glicerin (85%), benzalkónium-klorid oldat (50%), tisztított víz.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Merck Selbstmedikation GmbH

Darmstadt, Németország

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A NASIVIN 0,025% OLDATOS ORRCSEPP?Nyálkahártya-duzzanat csökkentésére heveny orrnyálkahártya-gyulladásban, valamint értágulat- és allergiás eredetű nátha jelentkezésekor. A váladékürülés megkönnyítésére orrmelléküreg gyulladásban, fülkürt-, és középfülgyulladásban. Az orr- és melléküregei nyálkahártya-duzzanatának csökkentésére orvosi vizsgálatok során.

2. TUDNIVALÓK A NASIVIN 0,025% OLDATOS ORRCSEPP ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Nasivin 0,025% oldatos orrcseppet:· a hatóanyaggal vagy a készítmény bármely segédanyagával szemben fennálló túlérzékenység (allergia) esetén

· az orrnyálkahártya kiszáradással, pörkképződéssel járó gyulladásaiban.

Tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, ezért ismert benzalkónium-klorid-túlérzékenység esetén a készítmény nem alkalmazható!A Nasivin 0,025% oldatos orrcsepp egyedi orvosi elbírálás alapján adható:

· ha egyidejűleg a következő állapotok bármelyike fennáll:

· szűkzugú zöldhályog ,

· a mellékvesevelő daganata (phaeochromocytoma)

· anyagcsere-zavar (pl. pajzsmirigy-túlműködés, cukorbetegség)

· súlyos szív-érrendszeri betegség (pl. koszorúér-betegség, magasvérnyomás-betegség).Terhesség

Nem értelmezhető.Szoptatás

Nem értelmezhető.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem értelmezhető.Fontos információk a Nasivin 0,025% oldatos orrcsepp egyes összetevőiről:A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszerekről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket is.Együttes alkalmazása a következő gyógyszerekkel nem ajánlott:

- a depresszió kezelésére adott egyes gyógyszerek (monoamino-oxidáz (MAO)-gátlók, triciklikus antidepresszánsok)

- bármilyen, vérnyomásemelő hatással rendelkező gyógyszer (túladagolás esetén veszélyes vérnyomás-emelkedés kockázata)

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A NASIVIN 0,025% OLDATOS ORRCSEPPET ?Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

- naponta 2-3-szor 1-2 csepp mindkét orrnyílásba.Orvosi előírás nélkül legfeljebb 5-7 napig alkalmazható, egyszeri adagja naponta legfeljebb 3 alkalommal ismételhető. Állandó- vagy túlzottan tartós használata idült orrduguláshoz vezethet, az orrnyálkahártya pörkképződéssel, varasodással járó gyulladása, a nyálkahártya felszínének maradandó károsodása-, orrnyálkahártya-sorvadás alakulhat ki.Ha a Nasivin 0,025% oldatos orrcsepp alkalmazása során hatását túlzottan erősnek véli, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha az előírtnál több Nasivin 0,025% oldatos orrcseppet alkalmazott:

Túladagolás gyanúja esetén azonnal értesítse a kezelőorvost. A túladagolás súlyosságától függően a kezelőorvos döntheti el, hogy milyen intézkedés szükséges.A gyógyszer véletlenszerű megivása, vagy túladagolása az alábbi tüneteket okozhatja: pupillatágulat, émelygés, az ajkak kékes elszíneződése, láz, görcsök, vérkeringési zavarok (szaporább vagy ritkább szívverés, szívdobogásérzés, szívritmuszavar, szívmegállás, vérnyomás-emelkedés vagy -hirtelen csökkenés), pszichés zavarok, aluszékonyság, testhőmérséklet-csökkenés, légzési zavarok, tüdővizenyő, a légzőközpont bénulása, kóma.

A fenti tünetek jelentkezésekor a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni, és feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

A túladagolás kezelésekor orvosi szén adása, gyomormosás, oxigén-belélegeztetés válhat szükségessé. Amennyiben indokolt, a vérnyomás-emelkedés, a láz és a görcsök is kezelendők.Túladagolás esetén alkalmazását a kezelőorvossal egyeztetve kell megszakítani.Ha a szükséges adagot elfelejtette alkalmazni

Következő alkalommal ne alkalmazzon dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki a beteget.4. LEHETSÉGES MELÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Nasivin 0,025% oldatos orrcseppnek is lehetnek mellékhatásai.Alkalmanként (? 1% és < 10%):

Orrnyálkahártya: égető érzés az orrban, az orrnyálkahártya szárazsága, tüsszögés.Ritkán (? 0,1% és < 1%):

Orrnyálkahártya: a hatás megszűnése után erős orrdugulás-érzés (következményesen, a vérbőség miatt),

Vegetatív idegrendszeri hatás: túladagolás esetén szívdobogásérzés, felgyorsult szívverés, vérnyomásemelkedés.Egyedi esetekben (< 0,01%):

Központi idegrendszer: nyugtalanság, álmatlanság, fáradtság, fejfájás.Ha az itt felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. TÁROLÁSA gyógyszerkészítmény különleges tárolást nem igényel.

A készítményt a felbontást követő 6 hónapon belül kell felhasználni.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

Merck Selbstmedikation GmbH

Darmstadt, Németország

OGYI-T-1898/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. március 3.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!