Termékeink

ASPIRIN PLUS C PEZSGOTABL. 20X

ASPIRIN C.jpg
Cikkszám: CV953
4 200 Ft
4 000 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 210 Ft / 1 db
Kiszerelés20X TASAKBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

ASPIRIN Plus C pezsgőtabletta

acetilszalicilsav/ aszkorbinsavOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármelyik mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Aspirin Plus C pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Aspirin Plus C pezsgőtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Aspirin Plus C pezsgőtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell az Aspirin Plus C pezsgőtablettát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ASPIRIN PLUS C PEZSGŐTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Az acetilszalicilsav a nem szteroid fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik.

Alkalmazható enyhe és középerős fájdalmak esetében, mint fejfájás, fogfájás, hátfájás, ízületi fájdalmak; továbbá lázas, gyulladásos és meghűléses állapotokban (pl. torok- és izomfájdalmak esetén).

Az Aspirin Plus C pezsgőtabletta nem alkalmazható hosszú időn keresztül, vagy nagy adagokban az orvos megkérdezése nélkül.

2. TUDNIVALÓK AZ ASPIRIN PLUS C PEZSGŐTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza az Aspirin Plus C pezsgőtablettát· ha allergiás (túlérzékeny) az acetilszalicilsavra vagy egyéb szalicilátokra vagy a készítmény egyéb összetevőjére;

· fokozott vérzékenység esetén;

· gyomor- és nyombélfekély esetén;

· terhesség utolsó 3 hónapjában.Az Aspirin Plus C pezsgőtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható· Terhesség első és második harmadában;

· szoptatás ideje alatt;

· gyulladáscsökkentőkkel, reuma ellenes szerekkel szembeni túlérzékenység fennállásakor;

· véralvadásgátló készítményekkel történő egyidejű kezelés (pl. kumarin-származékok, heparin /kivéve az alacsony dózisú heparin kezelést/) esetén;

· máj-, vagy veseműködési zavarokban;

· krónikus vagy kiújuló gyomor- és nyombélfekély vagy emésztőrendszeri vérzések esetén;

· asztma, krónikus légúti megbetegedések, orrpolip előfordulásakor.

· Gyermekeknek és fiatalkorúaknak lázas megbetegedésben kizárólag orvosi előírásra és csak akkor adható, ha más kezelés nem jár eredménnyel. Tartós hányás fellépése esetén azonnal orvost kell hívni, mivel ez egy ritka, de nagyon veszélyes betegség jele lehet.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerekFeltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett és/vagy alkalmazott egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Aspirin Plus C pezsgőtablettával történő együttes alkalmazás esetén az alábbi gyógyszerek hatása fokozódik:

· véralvadásgátlók,

· nem szteroid gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók,

· egyes vércukorszint csökkentők (szulfonilkarbamid),

· metotrexat,

· szulfonamidok és kombinációi,

· valproinsav,

· digoxin, barbiturátok és lítium plazmakoncentrációja,

· kortikoszteroidok alkalmazása vagy egyidejű alkoholfogyasztás esetén az acetilszalicilsav fokozhatja a gyomor-bélrendszer vérzésének veszélyét.Aspirin Plus C pezsgőtablettával történő együttes alkalmazás esetén az alábbi gyógyszerek hatása csökken:

· vérnyomáscsökkentők,

· gyorshatású vizelethajtók és aldoszteron antagonisták,

· húgysavürítők.Az Aspirin Plus C pezsgőtabletta alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkalAz ASPIRIN Plus C pezsgőtabletta alkohollal történő együttes fogyasztása esetén az alkohol növelheti az acetilszalicilsav által kiváltott gyomornyálkahártya károsodást.Terhesség vagy szoptatásMielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A terhesség első 6 hónapjában csak indokolt esetben, a kezelőorvossal való megbeszélés szerint alkalmazható.

A terhesség utolsó 3 hónapjában nem alkalmazható a vérzékenységi hajlam fokozódása miatt.

Szoptatás időszakában is csak nagyon indokolt esetben és a szokásosnál kisebb adagokban adható. Amennyiben nagyobb adagok alkalmazása szükséges hosszabb ideig, úgy meg kell fontolni az idő előtti elválasztás szükségességét.Az Aspirin Plus C pezsgőtabletta hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekreNincs adat.Fontos információk az Aspirin Plus C pezsgőtabletta egyes összetevőirőlNátrium-szegény diétán levő betegeknek figyelembe kell venni, hogy a készítmény nátriumot tartalmaz.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ ASPIRIN PLUS C PEZSGŐTABLETTÁT?Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja:Felnőtteknek: egyszeri adag 1-2 pezsgőtabletta, ami 4-8 óránként ismételhető. A napi adag maximum 8 pezsgőtabletta, melyet nem szabad túllépni.

Gyermekeknek: 9 éves kor felett: egyszeri adag 1 pezsgőtabletta. Szükség esetén ez naponta legfeljebb háromszor adható, 4-8 óránként.

Alkalmazás: a pezsgőtablettát 1 pohár vízben fel kell oldani és meginni.Ha az előírtnál több Aspirin Plus C pezsgőtablettát alkalmazott

Haladéktalanul forduljon orvoshoz.Ha elfelejtette alkalmazni az Aspirin Plus C pezsgőtablettát

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így, az Aspirin Plus C pezsgőtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Előfordulhatnak gyomor- és bélpanaszok, mint pl. hányinger, hányás, hasmenés és enyhe vérveszteség a gyomor-bél rendszerből, ami egyes esetekben vashiányos vérszegénység kialakulásához vezethet.

Esetileg kifejlődhet gyomor- vagy nyombélfekély, gyomor-bél rendszeri vérzéssel (tünetei: vérhányás, szurokszéklet), gyomor-bél rendszeri átfúródással.

Ritkán kialakulhatnak túlérzékenységi reakciók, mint pl. asztmás roham, bőrkiütések.

Egyes esetekben előfordulhatnak máj- és veseműködési zavarok, alacsony vércukorszint és súlyos bőrreakciók.

Túladagolási tünetek: szédülés és fülzúgás, ami főleg gyermekeknél és idős betegeknél fordulhatnak elő.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5. HOGYAN KELL AZ ASPIRIN PLUS C PEZSGŐTABLETTÁT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Szobahőmérsékleten, legfeljebb 25°C -on tárolandó.

A dobozon/tasakon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható/EXP:) után ne alkalmazza az Aspirin Plus C pezsgőtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz az ASPIRIN Plus C pezsgőtabletta?- A készítmény hatóanyagai: 400 mg acetilszalicilsav és 240 mg aszkorbinsav pezsgőtablettánként.

- Egyéb összetevők: vízmentes nátrium-dihidrogén-citrát, vízmentes nátrium-karbonát, vízmentes citromsav, nátrium-hidrogén-karbonát.Milyen az ASPIRIN Plus C pezsgőtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?Leírás: Fehér, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletta, enyhe savanyú ízzel és szaggal. Egyik oldala „BAYER kereszttel” van megjelölve.Csomagolás: 5x2 db, vagy 10x2 db tabletta papír/PE/Alu/Surlyn tasakban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50.Gyártó:

Bayer Bitterfeld GmbH, Greppin, Németország

OGYI-T-1507/01

OGYI-T-1507/02A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. március 22.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!